reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
kandydature:dry:
jak zaglądam na bb to często widzę
Mate
Darunie
Kasieu...
ale to są tylko moje odczucia...

A Filipo dzisiaj 5 miesięcy!!:-)

reklama
Witajcie.
W weekend byliśmy u rodziców M i trochę odpoczełam, nie musiałam gotować, Artura do jedzenia mąż usypiał.
U nas dalej to samo, żeby zjeść Artur musi spać i usypiamy się co 1,5-2 godz. Czasami jest trochę płaczu. Wczoraj dałam mu kaszki ryżowej z malinami, nawet mu smakowała, tylko skubaniec nie chce pić z butelki (a kiedyś tak ładnie pił). Może dać mu kubek niekapek? Czy to za wcześnie?

Julia gratulacje dla Filipka z okazji 5 miesięcy!!!!!!!!
img-congratulations.gif

Magdziarko też mam coś takiego. Musze wypróbować. Mam wyrzuty sumienia, że nie karmię samym cycem Artura do 6 miesiąca i wprowadzam już zupki i kaszkę.
Dodajecie do zupek kaszkę manną albo pszenna? Chodzi mi o sopniowe przyzwyczajanie do glutenu

ja nie daję. Jak już Antoś będzie chciał jeść moje gotowane zupki a nie słoiczki to wtedy dosypie podczas gotowania. A tak to nawet nie mam jak

Ja też będę gotować Arturowi sama zupki. Teraz daję mu ze słoiczka, ponieważ nie mam odpowiedniego garnka ani blendera.

Będziesz dosypywała kaszkę manną? Artur ma skazę jak Antoś i te wszystkie kaszki pszenne z torebki są z mlekiem.

Magdzarko a ten smoczek niekapek to po 3 czy po 6 miesiącu, bo ja mam taki tylko po 6.

Mam jeszcze pytanko. Ten SINLAC to co to za wynalazek?

WITAM!:tak:

Kasiu... spóznione, ale najszczersze zyczenia dla Ciebie:tak:

U nas ciezko ostatnio, mała złapała jakis katarek i w ogole oddcychac nie umie:zawstydzona/y: jeszcze mi kaszlec zaczyna, jutro miałysmy miec szczepienie to ja lekarz zobaczy i pewnie nie zaszczepi:-( a ja nie umiem patrzec jak ona sie meczy, tak mi jej szkoda:-(w nocy przez to spac nie chce i przez to ja chodze jak zakręcona i jeszcze te zabki... juz czuc nawet 2 kreseczki na dole, ale zęby jeszcze nie stukają..:zawstydzona/y: jak ja bym jej chciała pomóc...
Na szczescie jeszcze usmiecha sie tak jak zawsze i goraczki (odpukac) tez nie ma...
zobaczymy co mi lekarka jutro powie, mam nadzieje, ze nie trafie na tą wredną...:zawstydzona/y:
a ja w tym tyg znów sama od rana do wieczora, przed chwila byli rodzice, a po południu przyjedzie kuzynka, ktora za 2 miesiace ma urodzic synka:tak: napatrze sie znów na ten brzuszek:-p
Mam nadzieje, ze ten tydzien szybko minie, a M. dostanie urlop 10 i bedzie 4 dniz nami w domku:tak:

Magdziarko, a jak je robisz? Wg przepisu na opakowaniu, czy bardziej gęste. Ja w sklepie widziałam kaszkę ryżową z malinami i taką mam. Są jeszcze jakieś smaki? Bardzo duży wybór jest tych mlecznych kaszek :no:,

Dzięki kochane za życzenia. Wczoraj nie było tak źle bo zgasiłam wszystkie światła i mała zaraz usnęła . Ja z rana odprowadziłam Wercię do szkoły - dostała dziś na angielskim - N( czyli niepoprawnie) i za co ? wiercili i kłócili się z kolegą w ławce.
Moja babcia zadowolona z pobytu siostry - tez trochę z nimi posiedziałam. Fajnie wygląda jak siostry razem spędzają czas w tym wieku ( 72 i 80 lat). Sama sobię tego życzę obym i z moją tak sobie siedziała

reklama
fajnie czasem posłuchać rozmów starszych Pań:-D czasem śmiechu jest co nie miara:-D jak byłam na praktyce w domu opieki nad ludźmi starszymi to czasem wprost człowiek nie mógł wytrzymać:-D my z mała właśnie wróciłyśmy z przedszkola i słysze ze Zuzia robi właśnie mamie "mała" "pachnącą" "niespodzianke":baffled:

Do góry