reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Głuszku mam nadzieję że Michaś czuje się lepiej
Magdalenkakol ale wyhodowałaś córce piękne włosy -szkoda naprawdę ich ścinać ale przy tych weszkach to masz dużo z nimi roboty.
Alize moja tez śpi nadal jak zając. Próbowałam nawet wczoraj zapisać ile się budzi ale ja w nocy jestem nie przytomna bo miałam ją wczoraj odkładać za każdym razem i udało mi się tylko raz a potem to już ją karmiłam przez sen.
Wiem tylko ze z 5 razy to na pewno się budzi. Jeszcze do tego jak starsza ma na później do szkoły to mała budzi się wyspana o 5 tej :wściekła/y:

reklama
Alize moja tez śpi nadal jak zając. Próbowałam nawet wczoraj zapisać ile się budzi ale ja w nocy jestem nie przytomna bo miałam ją wczoraj odkładać za każdym razem i udało mi się tylko raz a potem to już ją karmiłam przez sen.
Kasiu to jak bym siebie czytała. Mały wczoraj poszedł spać o 20.00 . Pobudka z wrzaskiem o 22.00. Pociągał chwilke cyce i spowrotem go do łóżeczka. Minęlo 10 minut a on znowu wrzaska, wzięłam go do łóżka i zasną twardo . Poubdka ok 1 , cyca . Chwilka mlaskania. Niby zasnął, ale budził sie dość często. Nawet próbowałam dawać smoka , ale to nie pomaga, tylko cyca. Spał do 6.30 (wyjątkowo) Teraz cały czas kaprysi. Jak by chciał spać, ale przecież za wcześnie na spanie:szok:

Może mam za chude mleko ale jak tu się przekonać jak sztucznego nie chce .
Może kupię jakieś dobre sztuczne bo butelki już wymieniałam . Jakie mleczko piją wasze ze smakiem ?

Kasiu Kuba też nie chciał pić mleczka sztucznego (NAN BEBIKO) i kupiłam Humanę to nawet mu wchodziła, ale przekonało go mleczko HIPP.
A teraz jak już załapał to zaczęłam kupować Bebiko i pije bez problemu. Zmieniłam mu mleko tylko dlatego, że u nas nie ma nigdzie HIPP i musiałabym jeździć po nie do innego miasta:szok:. Spróbuj może się uda. wierzę, że jesteś umęczona tymi nieprzespamymi nockami. Trzymam kciuki.

U nas nocka do przejścia. Kuba jadł o 1 i 6 ale do pierwszej obudził się dwa razy i musialam dać mu herbatki bo inaczej płakał. Kacper w przedszkolu. A ja zasiadłam na BB z kawką i czytam co u Was.
No i pogoda chyba ładna dzisiaj będzie. Przynajmniej tak się zapowiada.

Kuba kończy dzisiaj 5 miesięcy. Ale ten czas leci

Ostatnia edycja:
Najbardziej się boję że jak pójdę do pracy to będzie dramat bo nie będzie chciała pić nic innego.
Zobaczymy , ja jak zwykle martwię się na zapas.

Hej mamusie :-)

Głuszku trzymam kciuki za wyniki, żeby okazało się, że to nic groźnego :tak:

Mała dzisiaj o 5 stwierdziła, że się wyspała :baffled: ale ją olałam:zawstydzona/y:, podsunęłam cyca i usnęła :-p no i pospałyśmy do 8 :-)
mnie coś głowa boli... a pogoda jak w Anglii albo mgłą, albo deszcz :no:

Mamoottakie rzeczy na pewno lepiej konsultować z innym lekarzem :tak: wydaje mi się, że jakby cos nie tak było ze stópkami, to wychwyciliby zaraz przy porodzie :sorry2: u nas tak było, okazało się, że Dobrusia jedną stópkę ma płasko-koślaw, ale już jej się sama prostuje i tylko jak ją dziwnie wywinie, to widać, ale już tak leciutko :tak:

Magdalenkakol dobrze zrobiłaś, ja też bym takiej długowłosej piękności nie puściła do szkoły jakby codziennie mi przynosiła paskudztwo we włosach :no: a dyrektorka jak taka ślamazarna, to niech sama czyści włosy wszystkim uczniom :angry:

Azile moja też śpi co 2-2,5 godziny w dzień :tak: no i najczęściej 2 razy po 30-40 min. i jedna dłuższa koło 2 godzin (ale budzi się po 40 min. i musi zjeść cyca na śpiocha, mój żarłoczek ;-)). A w nocy też nie za fajnie śpi. Chociaż teraz już śpi te 4-5 godzin po kąpieli, ale jak się budzi częściej, to u nas na ząbki wskazuje :sorry2: a na razie dziąsełka ją swędzą, bo jeździ po nich czym się da (najczęściej paluszkami z pieluszka:baffled:), bo jak ząbki maja się wybić to się właśnie często budzi w nocy i popłakuje

Ale nie dam żmiji satysfakcji. Ona ma charakterek pasujący do nazwiska (Żmijewska):-D:-D:-D:-D:-p

:-D:-D:-D:-D:-D

ale swoją drogą ktoś też ma teraz tak na nazwisko ;-):-p:-D:-D:-D

hej mamusie:tak:

Kasiu... współczuje, ale nie martw sie, mała na pewno sie przestawi na sztuczne:tak:

U nas nocka nawet fajna:tak: w porównaniu do ostatnich:tak: mała zasneła o 20 jak zawsze, potem sie cos przebudzała po 23, to ja wziełam na spiocha jeszcze nakarmilam, obudziła sie o 4 i pozniej o 6:30:tak: a teraz spiocha w mojej sypialni! walcze z tym katarkiem u małej i jest juz zdecydowanie lepiej:tak: nawet pod łozeczko włozyłam ksiazki to ma głowke wyzej i pieluszke wilgotną powiesiłam na łozeczku... chyba cos pomogło skoro mała lepiej spała:tak: przejade sie dzis z mała do przychodni i niech lekarz zadecyduje czy szczepimy z tym katarkiem..., dowiem sie tez ile mała waży, bo ostatnio fałdki sie jej traca i mała mi chudnie:szok: ale to pewnie przez to, ze mała bardzo ruchliwa:tak:

Własnie wcinam sniadanko i poje kawke..., M mi dzis auto zostawil to moze sie gdzies przejade, bo jak tak siedze całymi dniami sama w domu i nie mam do kogo sie odezwac... mozna na głowe dostac:zawstydzona/y:

W ogole z moim M. tez sie cos dziwnego ostatnio dzieje, taki jakby w innym swiecie jest... wczoraj nawet herbatke pocukrował mi solą... (fleee):-p heh...

Asiowo :-D:-D:-D oj mąż coś rozkojarzony ;-) a na katarek próbowałaś euphorbium compositum? Fajne homeopatyczne kropelki do nosa. Malutkiej przeszedł katarek w kilka dni :tak:

reklama
Do góry