reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Mata to świetnie że sie nie martwisz. Ale może lepiej by było napisać o urlop wychowawczy. zawsze jakaś kask wpadnie. a na wychowawczym możesz iść do pracy i dorobić (u innego pracodawcy). Ja też już jestem na wychowawczym i to do końca umowy, więc nie wraca do firmy. A o pracy pomyśle jak będzie potrzeba. Jakoś to będzie, zawsze sobie damy radę. :-):tak:

my się nie kwalifikujemy, bo za duży dochód i ani zł nie dostałabym na wychowawczym, a tak za 3 miesiące będę miała zasiłek ;-) a jak będę szukać potem pracy, to takiej normalnej a nie kombinowanej, bo mam dość zlecen (wcześniej praowałam i mi się nie uśmiecha :no:)

Jola244 no rewelacja:tak: tego jeszcze nie słyszałam :-Ddziekuje ślicznie. Wykorzystam za waszym pozwoleniem wszytkie wylicznki mi podrzucone! Dzieki wielkie!!!

my się nie kwalifikujemy, bo za duży dochód i ani zł nie dostałabym na wychowawczym, a tak za 3 miesiące będę miała zasiłek ;-) a jak będę szukać potem pracy, to takiej normalnej a nie kombinowanej, bo mam dość zlecen (wcześniej praowałam i mi się nie uśmiecha :no:)
To szkoda ze nie możesz dostać kaski za wychowawczy(z resztą ja też nie). Ale i tak wiem że uda ci się wszystko!:-)

znalazłam fajne ogłoszenie, spełniam wszystkie wymagania, praca niedaleko, na pół etetu a kaska taka jak ja teraz mam na cały :-) tylko że ja teraz nie mogę iść do prac, dopiero za kilka miesięcy, a wtedy już pewnie nie znajdę fajnych ofert :baffled:
pocieszam sie tym, że sporo udało nam się odłożyć kaski i na czarną godzinę będzie :tak: aż wstyd się przyznać, ale to dzięki temu, że mąż robi zakupy i kupuje naprawdę najpotrzebniejsze rzeczy i tylko to co ma na liście, bo zanjąc mnie ja dokupiłabym jeszcze raz tyle :zawstydzona/y:

Mata moze warto już dziś spróbować i odezwać sie na to ogłoszenie. Może nie szukają kogoś od razu. A fajnie ze udało się wam odłożyć. Gratulacje za gospodarność.

A tak wogóle to dzis jakiś mały ruch na bb. Coś ostatnio nasza pani prezes nas zaniedbuje.
A włąsnie macie jakieś pomysły na prezenty dla dzieci. Myśle o tych starszych, bo ja mam pustke.

No w końcu mam wolne. Huurra:-) Dzieci śpią, ogarnełam chałupkę z grubsza. Byłam dzisiaj z Kacprem w cyrku. On był pierwszy raz. Całe 2 godz. siedział z otwartą buzią, taki był zafascynowany tym co się tam działo. Przejechał się na wielbłądzie. Jednym slowem był w siódmym niebie. Kubę oddałam na służbę do sąsiadki. Trochę się rozerwałam. Cieszę się najbardziej z tego, że wyszłam sama tylko z Kacprem. Nie powiem siedząc tam myslalam czły czas jak tam Kuba czy nie placze i w ogóle. Ale spisał się na medal. Nawet usnął, na rękach bo na rękach ale zdrzemnął sie troszeczkę. Po powrocie Kacper obdzwonił babcie i tatusia chwaląc się gdzie był

Azile my Kacprowi na mikolaja kupiliśmy laptopa edukacyjnego. Są tam jakieś piosenki, można nauczyć się literk i cyferek

Marta mam nadzieję, że jak będziesz chciała iść do pracy to znajdziesz coś fajnego dla siebie. Tego Ci życzę. A szef mam nadzieję, że wytnie Ci żadnego numeru. Ja po wychowawczym też zwalniałam się z pracy za porozumieniem stron. Ale dlatego, że na świadectwie pracy miałam zaznaczone, że "w związku ze zmianą miejsca zamieszkania" zasiłek dostałam od razu. Albo moglaś zrobić tak jak napisała Azile iśc na wychowawczy a wazie potrzeby dorobić gdzieś indziej bo takie masz prawo, zwłaszcza, że i tak wychowawczy miałabyś niepłatny.

Ja to akurat nie mam problemu z wyborem zabawek bo starsza daje mi taką listę że wybieram jedną rzecz i jest zadowolona. Na kanale dla dzieci co chwila reklamują coś nowego - ostatnio chce pamiętnik elektroniczny na hasło .
MAata spytać się nie zaszkodzi a propos ogłoszenia a może mogłabyś robić coś w domku albo faktycznie potrzebują kogoś za parę miesięcy. Tak czy inaczej niczym nie ryzykujesz a porozmawiać warto.

reklama
Uuuuuuuuuu!!!!!!:szok::szok::szok: Jaka cisza!
Coś się mało dzieje na naszym forum.
Wczoraj poruszyłam temat prezentów. Kasiu moja mała daje mi też liste zabawek, ale ja już mam dość tych wszystkich przytulanek i innych lalek. Za dwa tygodnie Madzia ma urodziny i zamówiła chou chou. Powiedziałam ok ale robimy skaładkę , aby dziecka nie rozpuszczać. Będzie miej zabawek i lepiej . Bo już nic w ich pokoju się nie zmieści.
A może macie pomysł na jakąś fajną książke dla 6 latków.

Do góry