magdalenkakol
Fan(ka)
Co do tego szczepienia to wlasnie trzeba brac pod uwage czy dziecko idzie do złobka czy nie I czy ma kontakt z innymi dziecmi.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie też słyszałam, żeby nie nosić dzieciaczków przodem. Ale pytałam naszą rehabilitantkę...pozwoliła mi wkładać małego do nosidła na max 30 min dziennie. I wyłącznie przodem do świata...chodzi o to jak układa pupę w stosunku do plecków. Wg rehabilitantki noszenie buźką do mnie może nasilać wadę. Ale mówiąc szczerze nie podoba mi się to, jak Krzyś siedzi w tym nosidle. Nie mówiąc już o tym jak strasznie był obciążony mój kręgosłup. Wsadziłam małego do nosidełka dwa razy i teraz nosidło leży w szafie. Niestety moje nosidełko nie jest przystosowane do noszenia na plecach.Mozna tanio kupić jakieś używane. Słowo daję na forum gazetowym jest dużo ogłoszeń.
A dzieic przodem do świata sie nie nosi:
Ja mojego małego zaszczepiłam...ale też dlatego, że będzie uczęszczał do żłobka.Witamy się z Wiktorkiem!!!!
Dzisiaj byliśmy w przychodni i pani doktor mówi żeby koniecznie szczepic na pneumokoki!!Wy szczepicie???????Ja mam trochę mieszane uczucia co do tych szczepionek!!