Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
my też się przyłączamy do życzeńSto lat dla wystkich bobaskow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

My mamy tę ważkę, nazywamy ją motylek ;-) Ale bez względu na nazwę Franio ją uwielbiaBRIGHT STARTS: ZAKRĘCONA WAŻKA (267622120) - Aukcje internetowe Allegro
polecam goraco tą zabawke
Julciak az piszczy:-):-):-)

My mamy tę ważkę, nazywamy ją motylek ;-) Ale bez względu na nazwę Franio ją uwielbia![]()

:-(
. 
A płucka ma nie od parady (kurka, daje czadu aż uszy więdną) i prawie cały dzień krzyczał. Nie płakał, nie złościł się, tylko właśnie krzyczał. Czuję się jak po koncercie - szum w głowie...
efilo mowa jest o zabawie w pozycji leżącej? chyba nie, ale jak sprawdzić czy dziecko bawi się na siedząco dwoma rączkami, jeśli się go nie posadziWczoraj jakby specjalnie wylądował u mnie w skrzynce 'twój maluszek' z przewodnim pytaniem 'czy Twoje dziecko powinno już siedzieć?'
Artykułu całego cytować nie będę (jest na dwie strony) ale najważniejsze dla naszej dyskusji jest zdanie: Sygnałem ze malec juz pewnie siedzi (bez podparcia przyp.cyt.) jest to że potrafi swobodnie bawić sie obiema raczkami trzymajac w nich np. zabawki i przekladajac je. To chwila gdy bez obaw mozna zaczac sadzac dziecko do posilkow w wysokim krzeselku. (Artykuł 'autorstwa' prof. Januszewicza - prezesa Kolegium Lekarzy Pediatrów).

), zadrzeć głowę do góry (do tyłu) i niech się gimnastykują, żebym przyjął normalną pozycję - ja będę świat oglądał z innej perspektywy;-)no właśnie muszę spytać mamy jak to było z moim siedzeniem, bo siadałam dopiero po tym jak zaczęłam wstawaćSłusznie prawisz Melaso:-). Niektóre dzieci (chyba nawet Kachasek tak miał) opuszczają fazę raczkowania, co wtedy? Dziecko nie usiądzie dopóki się nie nauczy wstawać?
superKachasku, moja Karolina pod wpływem zmiany Twojego Miśka też się naprawiła;-). Od prawie 2-ch tygodni śpi w ciągu dnia zawsze dłużej niż 30 min (do tej pory drzemki powyżej 30 minut to były wyjątki).
Np. teraz śpi już od 12.00, czyli prawie 1 h 20 min.
Grzeczna dziewczynka - mamusia może nadrabiać forum BB![]()
tyle, że ktoś mi zepsuł Michała
Misiek na szczęście nie krzyczy, on "kaszle" prawie całymi dniami ostatnioDzisiaj Synek zachwyca się własnym głosemA płucka ma nie od parady (kurka, daje czadu aż uszy więdną) i prawie cały dzień krzyczał. Nie płakał, nie złościł się, tylko właśnie krzyczał. Czuję się jak po koncercie - szum w głowie...
od samego rana
chyba zacznę stawać na rzęsach, żeby choć na chwilę zainteresować go czyms na dłużej, bo wszystko błyskawicznie mu się nudzi i włącza ten swój "kaszelek"

supertyle, że ktoś mi zepsuł Michała
w dzień nadal kłopoty z zasypianiem, wieczorem podobnie, ale co do wieczorów to znam przyczynę - Misek budzi się z drzemki ok 16tej, więc do 19tej nie wytrzymuje, a jak zaśnie ok 18tej to potem mu się spać nie chce. dzisiaj położyłam go ok 18 ale po 15 min obudziłam. niestety po 1,5 godz już po kąpaniu i karmieniu, moje dziecię uhahane i spać nie ma zamiaru
potem zaczął się placz i jakoś daliśmy radę
wczoraj w ruch poszło brzydkie kaczątko i jakaś krótka bajeczka (raczej wieszyk) i też nie skutkowało
a ja sobie teraz wmawiam "nie kłaść dziecka spać ok 18tej"![]()
Kąpiel jest zawsze super i dodaje jej tyle samo energii co spanie :-) Więc potem do 20, 20:30 dociągamy. Ale codziennie jest to męka! Ja się już boje z pracy wracać ;-)
Śmigała mi w tej wanience na brzuch non stop, jedną ręką ciągle ciągnie za krawęź, a ja zamiast ją myć to tylko kurczowo trzymam