reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Czesc dziewczyny!

A ja tez moglabym wpisac sie na liste chetnych na dzial zamkniety czy juz za pozno? A moze za krotko na forum jestem...?
Wezcie mnie pod uwage prosze ;)

Wiecie jak sie dzisiaj walnelam mocno w brzuszek?!!!
Twardnial mi potem co kilka minut...strachu sie najadlam ale juz jest lepiej.Dalej czuje miejsce w ktore sie udezylam ale nie jest ono juz tak bolesne.
Bardzo czesto obijam sie tym brzuszyskiem o rozne sprzety ale dzis to przesada! Jakos czasem zapominam ze mam taki balon przed soba :)))

reklama
Jolka, Ty to jesteś naprawdę!!!:-D :-D :-D To teraz na L4 biegiem marsz! Ale dobrego masz tego męża, naprawdę!

Olla, a o co się tak rąbnełaś bidulo? Ja to teraz najbardziej "cierpię" przy garach, albo jak po coś sięgam wyżej. W pierwszym przypadku albo sobie brzuch ochlapię, albo "przypalam" na gazie, a w drugim np. przesuwam brzuchem telewizor:-D No co ja poradzę że zapominam że mi te parę centymetrów wystaje.

asylan- książka super rewelka jak dla mnie, mam nadzieje że twe sposoby się sprawdzą, i może ta baba tam pisze 10x to samo tylko innymi słowami ale jest w tym wzystkim niezaprzeczalna logika, do której czasami niestety trudno dojść samemu przy małym płaczącym bobasie...;-)
Jolcia, mężusia masz kochanego, z drugiej strony podejrzewam że to nie tylko L4 ale i "instykt wicia gniazda" ma z tym coś wspólnego. Mój Kot jest raczej niechetną złota rączką hmmm, no nie złotą ale jakąś metalową:laugh2: ... ale od trzech dni nadrabia wszystkie zaległe robótki domowe, no nie moge go nawet do obiadu zagonić!!! nie poznaje człowieka- to strasznie nie w jego stylu. To jest człowiek, z którym po raz pierwszy się posprzeczałam o zepsutą lampkę. Nie potrafiłam pojąć że facet może nie umieć naprawić lampki a on to na serio mówił...;-) a teraz znajduje na prawde fajne rozwiązania n.p. na płaczącą żywicą ławkę na balkonie, wystajacy kabel... no nie poznaje człowieka :tak: :tak: :tak: a przy tym wszystkiem słucha jak czytam tę książkę asylan na głos, komentuje i mówi że już chce mieć tego berbecia uwieszonego u nogawki, bo zazdrosci jak widzi takich tatusiów na osiedlu hehehe:tak:

A rabnelam sie o blat biurka...bo my te biurko taki wysokie mamay ze brzuchol mam pod i chcialm sobie nogi podkulic pod pupe i tak gwaltownie wstalam...a teraz mala sie tak potwornie wierci!Moze jej krzywde jakas zrobilam?

A teraz siedzę i oglądam leżaczki ;-) i najtańszy jaki znalazłam kosztuje 150zł :szok: i już oczywiście przeliczyłam sobie ile rzeczy mogłabym za to kupić małemu :zawstydzona/y: ale nic poszperam jeszcze może znajdę coś tańszego :tak:

dziewczyny po tych uderzeniach o maleństwo bym się nie martwiła, raczej o łożysko, żeby się nie odkleiło

Olla uważaj na siebie kobieto! Nie martw się o dzidzię, podobno jest świetnie chroniona przez wody - słyszałam o wielu poważnych upadkach brzuchatych mamusiek i nic się złego dzieciaczkom nie stało, obrażenia odniosły jedynie mamusie.

Ja książkę Tracy Hogg też polecam, całej jeszcze nie przeczytałam, ale przeczytane frmagmenty są zachęcające. :tak:

Olla,
ja niestety kilka takich przypadków też mam za sobą. Brzusio jest bardzo wrażliwy na uderzenia - jak przyhaczyłam o drzwi to też mnie bolalo to miejsce cala dobe.
Jak Cie bardzo boli a do tego maluszek niespokojny i to nie przechodzi to może zadzwoń do gina?

Ja też słyszałam że maluszkowi w brzuszku niewiele może się złego stać podczas takich przygód.

reklama
No dziewczynki to macie tych mezulkow kochanych. Sorga jak piszesz o Kocie to az milutko sie robi - musi byc rowny gosc;-)

Olla ja mysle ze powinnas miec wstep na zamkniety...:tak:

no i uwazaj z tym biurkim, ale tak jak dziewczyny pisza, mala jest na pewno oki...
Slyszalam natomiast o wypadkach jak kobitki rodzic zaczely bo sie uderzyly mocno w brzucholek - nie wiem co to jak to...ale cos mi sie slyszalo.:szok:

Do góry