reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Sorga bardzo mi przykro :-( Przytulam mocno

Esia zdaje się że Piotruś nie jest sam z wielką stopą - trzy tygodnie temu wymienialiśmy sandałki Bartka rozmiar 19 ( mają zaniżoną rozmiarówkę) na półbuty z Baty rozmiar 23 :-D

Energii wcale nie mam w nadmiarze więc nie będę rozdawać :-p, przydałoby się jej jeszcze trochę wieczorami, bo teraz po zjedzeniu kolacji i kąpielach padamy razem z Czarkiem po 20. A młody mnie dzisiaj rozczulił do łez - patrzył czule na zdjęcie taty w ramce, pytam kto to a on mówi tata i przytulił się do zdjęcia i pocałował tatę z westchnieniem :happy: W ogóle aniołka mam ostatnio, bo dwa dni spędził w aucie i wózku i ani nie miauknął że mu coś nie pasuje. Obiecałam mu w nagrodę jutrzejszy cały dzień szaleństw i zabaw na dworze.

reklama
Sorga i nam też smutno:-:)-:)-( Trzymaj się dziewczyno, jeszcze wiele dobrego przed Wami.​

Ja już wczoraj chciałam napisac że Wasze kciuki to cuda zdziałac potrafią, ale jednak nie do końca niestety...
Na nas zadziałały:tak: Zuzanka już drugą nockę przespała bez kaszlu. Dziękuję, dziękuję, dziękuję. Na inhalacje oczywiście jeszcze będziemy chodzic, ale jak widzę poprawę to od razu zaczynam wierzyc że to ma sens.​

Ciężki dzień i u nas dzisiaj. Zu była jakaś taka jecząca. Wszystko na nie. Jedyną pozytywną rzeczą było zjedzenie dwóch obiadków. No :szok: przeżyłam patrząc jak pałaszuje cały słoiczek o 17godz. Wyszłam z domu po nakarmieniu małej obiadkiem, wracam a ta znów obiadek wcina.​

Co do bucików to Zu nóżka chyba w miejscu stoi. Ma sandałki z Ecco, rozm 19 od czerwca. Nadal sa dobre. A na jesień to chyba 20. Trzeba się zacząc rozglądac, bo nas zima zastanie...

Elmaluszku jakie wieści od lekarza? bo jajko zniose jak nam dziś nie napiszesz...​

Ostatnia edycja:
doby wieczor dziewczynki:tak::tak::tak:
pamietacie mnie jeszcze:-)
bo ja zagladam ale czasem i weny i sil brakuje na pisanie:tak::tak::tak:

podczytuje Was ale zaleglosci i tak ma duze:tak:

nie gniewajcie sie ze tylko do jednej konkretnie napisze:tak:

Sorga strasznie mi przykro ze nie zajrzalam wczesniej zeby pogratulowac tylko teraz jak trzeba przytulac:tak::tak:
tule mocno nosek do gory:tak::tak::tak:

Sorga tulam mocno.
Dziewczyny muszę Wam napisać, że uwielbiam Was czytać, te nasze forum to coś więcj niż dzieci i ciąże, my tu piszemy o tylu ważnych dla nas sprawach, o mężach, facetach, plusach i minusach życia we dwoje, o kulinariach, modzie itp. ....nie śmiejcie się ale ja mam pomysł, który może Wam się spodoba....Jeśli my mamy taką radość z kolejnych postów i tematów w nich poruszanych to myślę, że CZERWCÓWKOLAND to dobry tytuł na książkę. Piszę serio, jeżeli my sie tak wzruszamy i cieszymy to może szersze grono miałoby podobne wrażenia. Dla mnie najlepsze są posty Dzagud(bez obrazy dla innych)-przy nich się usmieję, są tak lekkie, zabawne, niekiedy poruszające i....długie-genialny materiał na książkę.

Powiem szczerze, że chętnie przeczytałabym taką lekturkę o babskich pogaduchach online-inny punkt widzenia kilku, kilkunastu dziewczyn.
Nie traktujcie tego posta jako chęć sprzedania Naszej intymności, prywatności-poprostu chciałabym aby te nasze dwuletnie "pogaduchy" zostały zapisane, uwiecznione.

P.S Czytałam inne fora na bb i chyba nasze jest najlepsze-co tam nie chyba JEST NAJLEPSZE!!

Siwucha - myslisz dobrze - lubie ludzi z pomyslem...Musze to jeszcze przemyslec, poniewaz jakby moja tesciowa dorwala ta lekture.. Z drugiej strony czemu miala by to czytac... Hmmmm musze przemyslec:tak:

Jak to widzisz? - kos musial by wszystko w jedna calosc sklechcic...
Prosze o wiecej detali...

Też nad tym myślę jakby to zrobić-najlepiej i najtaniej(najfajniej) byłoby gdybyśmy się podzieliły pracą nad "dziełem". Wiem, że to porwanie się z motyką na słońce i trwłoby to trochę przy naszym trybie życia, pracy...ale myślę, że warto-przynajmniej dla naszej satysfakcji.

Dziewczynki dziewczynki melduje sie;-)padnieta na ryjek.

W szpitalu jak w szpiltau dokladnie czego sie spodziewalam.Pan doktur wmawial mi ze nie ma juz infekcji,wyniki moczu są git i na jakiej podstawie uwazam ze jest.(ze nie wspomne leukocytow 22 i nigdy az tak duzo nie bylo)Juz zdurnialam moze oni cos inaczej zapisują?ze az tyle.No wiec tlumacze gamoniowi ze wszystkie syndromy jakie byly przy kazdym nawrocie wlacznie z niejedzzeniem.wiec dal mi do zrozumienia ze "nie mądruj sie babo,bo infekcji nie ma"Pozatym Amelka wczoraj wieczorem dostala rozwolnienia i jeszcze rano bylam pewna ze to ząbek.W ciagu nocy 4 qpy,i dzisiaj od rana chyba z 12 (az placze dzidek przy przewijaniu).No wiec opowiadam mu o wszystkim i czuje sie jakbym gadala do sciany.Zero problemu wogole przeca sraczka to nic takiego.I......akurat Amelka przez badaniem zrobila qpe.Dopiero jak zobaczyl pieluche to zawolal pielegniare i zabrali do badania.Powiedzial ze jak wyjdzie jakas bakteria to zadzwonia a jak wynik bedzie dobry to nie bedzie dawal znac.Ciesze sie tylko ze Amelka pila caly dzien mleko i nawet 200ml soku brzoskwiniowego walnela:szok:Wiec o odwodnienie sie nie bojam.Przed pojsciem spac byla jeszcze jedna buba i dzidek spi.Wydaje mi sie ze juz lepiej bo i temp.spadla.Wiec nie panikuje bo mamy sie ku dobremu.
Wiec 26 wrzesnia znowu pl.Zeby mądrego lekarza posluchac i zostane tyle ile bedzie trzeba.
Anni-no nie mialam sily juz dzwonic wieczorkiem przepraszam:zawstydzona/y:Odezwe sie jutro:zawstydzona/y:
Anielap-przepraszam ze Cie tak przetrzymalam.Ciesze sie bardzo ze Zu lepiej:tak:
A pozatym juz reszte zapomnialam:zawstydzona/y:

reklama
Do góry