reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Wiatm czerwcówki:-)
Od pewnego czasu was podczytuje i postanowiłam do was dołączyć. Nazywam sie Ania i mam 24 lata po ślubie jestem już przezlo 3 lata i z mężem zdecydowaliśmy sie na dzidzie i udało sie jestem w 4 tygodniu według moich obliczeń ;-) . Mam nadzieje ze bede was czesto odwiedzac i bede mogła wymieniac sie z wami wrazeniami jakie bedziemy doznawac. Pozdrawiam wszyskich .

reklama
Blanes - oczywiscie ze sie ciesze chociaz bylam strasznie zaskoczona.
Grygana - serdeczne gratulacje!!

Tak wlasciwie to sie nie przedstawilam. Mam na imie Paulina od ponad czterech lat jestem szczesliwa mezatka a 07 listopada 2005 przyszla na swiat nasza coreczka Amelia to bylo codowne przezycie mimo bolow porodowych a teraz oczekuje kolejnego dziciaczka.

Witam,
Mam na imię Jagoda i właśnie spodziewam się mojego drugiego dzidziusia. Ze względu na problemy hormonalne, tak naprawdę jeszcze nie wiem dokładnie który to tydzień, ale wszystkie znaki wskazują że między 5 a 6, więc też będę czerwcową mamą :-) . Czekam z utęsknieniem na pierwsze USG, które będzie 26.10.
Przy okazji, czy możecie mi podpowiedzieć jak wkleić "suwaczek"? Coś mi nie wychodzi.

Cześć dziewczyny. Właśnie się dowiedziałam że ja też dołączyłam do tego szczęśliwego grona. Czego i wszystkim starającym się życzę :tak:

hey dziewczyny!!!
kilka dni mnie nie bylo (wina kompa) a tyle Was tu sie pojawilo!!!
Blanes jak dla mnie to mdlosci dobry objaw tylko jak z tym zyc??? uff damy rade - ale przy tym slabo i jak tu z domu wyjsc...
AniaSzwarc witamy majowke byc moze czerwcowke ;-) mi czasem troche Pepsi pomagalo na mdlosci ale wczoraj nie chcialo, raz zmusilam sie do wymiotow to potem mnie pol dnia zoladek bolal buuu
MagdaRybka 3mamy kciuki abyc byla lipcoweczka - zagladaj do nas - my tez bedziemy sledzic lipcoweczki :-)
Paulinam grygana Dzagud efilo gratulacje serdecznie!!!! super ze bedziecie z nami pisac!!
Paulinam widze ze mamy dzieci w tym samym wieku - Twoja Amelka z 07 listopada a moja Cyrylka z 08 listopada no i teraz bedzie czerwiec :dry:
fantazja powodzenia na obronie!!!! nie daj sie zlamac!
Dzagud jak zrobic suwaczek juz mowilismy - zobacz kilka stron wstecz na tym watku... powinno sie udac!!!

ja jeszcze do lekarza sie nie wybralam ale wybieram w tym tygodniu tylko tak mi slabo ze jak pomysle o wyjsciu z domu przyszykowaniu siebie i mlodej to juz mam gwiazdki przed oczami... kurcze do tego dzis 27 stopni ma byc... moze jutro bedzie chlodniej... wiem ze ciagle odkladam moze lepiej nie myslec tylko wyjsc i jakos tam dojde - w sumie tylko ok 25min spacerku.. uff
aha a bierzecie juz witaminki? ja na razie tylko kwas foliowy 1000mcg/dzien pamietam ze tak w Polsce bralam - gin mowil zeby od razu multiwitamin nie brac bo nie sa dobre na poczatku ciazy dopiero po 3 miesiacach... hmmm
do jutra wszystkim czerwcoweczkom moze bedzie nas wiecej wkrotce - kurcze niedlugo trzebaby liste zrobic bo sie pogubimy...

Heh ale się czuję strasznie, siedzę w pracy i modlę się żeby się przespać,

albo żeby chociaż te mdłości mi przeszły. To jakaś totalna bujda, że to poranne mdłości mnie trzymają od rana do nocy.:sick:

Hej Dziewczyny, fajnie ze nam sie grono powieksza. Jak wstawic suwaczek to sama nie wiem ale narazie poczekam az bede znala date porodu. Z moich wyliczen to bedzie okolo 9-tego czerwca ale zeby byc pewnym to musze poczekac do pierwszego USG a to pewnie dopiero w 12-13 tygodniu ciazy. Mdlosci narazie mam takie znikome ale obawiam sie ze moze byc gorzej. Ostatnio jakos to przezylam wiec moze i teraz dam rade.:tak:

Asylan ale fajnie ze mamy dzieciaczki w tym samym wieku i teraz beda kolejne:-) Milo teraz po wspominac jak to bylo rok temu prawie szykowalysmy sie do porodu.:wściekła/y: Ciekawo jak bedzie nastepnym razem.

reklama
Gratulacje dla Czerwcówek 2007 od Kwietniówki 2006! Ale ten czas leci! Dziewczyny! Spokojnej ciąży życzymy z Olkiem.
Widzę, ze jest Was coraz więcej, może warto rozkręcić dział? Załóżcie moze wątek z listą, będziecie wiedziały ile Was jest, potem uzupełncie ją o płeć dzidziusia, Wasze imiona itp... Watek i wizytach u lekarza i podobne tez się z pewnością przydadzą. Zresztą to Wasz dział i Wy go urządzacie... ;-)
Pozdrawiam!

Do góry