reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

dzagud dratuluje suwaczków :)
ps. ja co prawda miałam regularne miesiączki ..ale do sierpnia. w sierpniu dostałąm wczesniej i stąd drugi suwaczek ;P...no i choc to przypadek to sie ogroooooooooooomnie z nigo ciesze

reklama
Dzien dobry:-)

Chwale sie, ze zdalam juz egzamin, wiec teraz wiecej sie tu poudzielam:tak:

Lista jest super!

A nowe watki, na pewno beda sie niedlugo mnozyc:)

Jesli chodzi o objawy to mdlosci dopadly mnie dzis juz na dobre. A bylo tak przyjemnie:wściekła/y:

Witaj siwucha - wytropiłam Cię w innym wątku i chciałam zaprosić a tu proszę :-) Jak tylko potwierdzisz teścik dziel się od razu nowinką

fantazja gratulacje, fajnie że teraz będziesz mieć więcej czasu dla nas :tak:

dzagud byłaś bardzo dzielna z tym suwaczkiem - wierzyłam że Ci się uda.:happy: Już wylądował na honorowym miejscu na liście. Jeszcze tylko dacik i będzie komplecik :-D

witamy nowa zafasolkowana!!! witaj siwucha12!!! ja bylam przeziebiona w III trymestrze chyba - lekarz powiedzial ze na bol gardla mozna bezpiecznie brac Tantum Verde - znajdziesz w aptece - tabletki do ssania. pomogly jak kazde inne...
fantazja gratuluje obrony!!! to teraz masz luz i mozesz sie skupic na sobie i bejbi :)
dzagud suwaczek pierwsza klasa!!! no coz niby nie ma dwoch takich samych ciaz choc ja czuje sie bardzo podobnie jak w pierwszej tylko nie moge tyle spac bo musze miec oko na mloda ;) mi ostatnio pomogla na mdlosci herbata zielona z cytryna - az sie przestraszylam po wypiciu ze cos nie tak z bejbi bo juz sie dobrze czuje... po jakims czasie moze po godzinie wszystko wrocilo (odetchnelam z ulga musze przyznac) teraz znow pije ta herbatke moze bede miec motywacje zeby pozmywac - bo ostatnio przy zmywaniu gdy widzialam te resztki jedzenia i zapachy to mnie megamdlilo brrr.
trzymanko!!!!

aha no przeciez!!! wczoraj bylam u lekarza.... rodzinnego. zrobila mi test z siusiu hehe i stwierdzila ze no jest Pani w ciazy. dostalam skierowanie na badania krwi i usg - bo tu wszystko w innych miejscach sie robi. potem musze znow do niej isc bo wyniki do niej wysla a ona przefaksuje moje dane do szpitala i tam jak beda miec wolny termin to mnie umowia na wizyte u gina. no i wyniki musze wszystkie zabrac do niego. kurcze wiocha normalnie. a co jesli ciaza jest ryzykowna itp? w Polsce to robia usg jak najwczesniej jesli cos nie tak leki na podtrzymanie lub chociaz progesteron... szkoda slow! teraz musze sie tylko poumawiac wszedzie i jakos tam dotrzec ufff. no i wszedzie z mloda bo nie mam gdzie jej zostawic. co za kraj!! cieszcie sie ze jestescie w Polsce :)

Hej dziewczyny wczoraj byłam u gina i potwirdził ciążę że to 4 i 1/2 t.c. czyli od zapłodnienia 2 i 1/2 t.c., wiecie co bardzo sie denerwowałam bo nie mógł znaleźć pęcherzyka i już wspominał o pozamacicznej ale powiedział że mam przodozgięcie i szukał aż znalazł 8milimetrów pęcherzyk(na zdjęciu usg bardzo malutka czarna kropeczka)czy też tak macie?? termin na 19 czerwca i mam nadzieję że tak będzie bo rok temu skończyło się niepowodzeniem w 11 t.c z powodu zakażenia jaja płodowego. Teraz biorę duphaston. Trzymajcie za nas kciuki bo bardzo się denerwuję. Ja za was dziewczęta też będę trzymać. Miłego dnia-buziaki

Hej Dziewczyny!! nie bylo mnie moze jeden dzien a t tyle sie wydarzylo, nowe watki i wogole.
Fantazja gratuluje zdanego egzaminu.
Siwucha12 napewno wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki.
Asylan jezeli chodzi o ciaze za granica to cos o tym wiem. Z mezem jestesmy w Angli od ponad 3 lat i nasza Amelka tutaj przyszla na swiat. W czasie pierwszej ciazy tylko raz mialam badana krew i tylko dwa razy usg. Ani raz nie mialam wizyty u ginekologa. I tylko raz widzialam sie z lekarzem rodzinnym jak poszlam go poinformowac ze jestem e ciazy. On wyslal wszystkie papiery do szpitala i od tamtej pory opiekowala sie mna polozna. Na poczatku widywalam sie z nia co 6 tygodni a pod koniec co 3.
Tak wyglada opieka nad kobieta ciezarna w Angli oczywiscie jezeli wszystko przebiega bez komplikacji. ;-) Moja pierwsza ciaza naprawde byla bardzo dobra nawet nogi spuchly mi tylko raz przez cale 9 miesiecy. A jezeli chodzi o ten system to ja osobiscie jestem zadowolona. Na poczatku bylam troche zaskoczona jak to bez ginekologa?? Ale caly czas mialam kontakt z moja polozna i obsluga w szpitalu byla super.
Ale sie rozpisalam pewnie nikomu nie bedzie sie chcialo tego przeczytac do konca.​

Hej Dziewczyny!! nie bylo mnie moze jeden dzien a t tyle sie wydarzylo, nowe watki i wogole.
Fantazja gratuluje zdanego egzaminu.
Siwucha12 napewno wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki.
Asylan jezeli chodzi o ciaze za granica to cos o tym wiem. Z mezem jestesmy w Angli od ponad 3 lat i nasza Amelka tutaj przyszla na swiat. W czasie pierwszej ciazy tylko raz mialam badana krew i tylko dwa razy usg. Ani raz nie mialam wizyty u ginekologa. I tylko raz widzialam sie z lekarzem rodzinnym jak poszlam go poinformowac ze jestem e ciazy. On wyslal wszystkie papiery do szpitala i od tamtej pory opiekowala sie mna polozna. Na poczatku widywalam sie z nia co 6 tygodni a pod koniec co 3.
Tak wyglada opieka nad kobieta ciezarna w Angli oczywiscie jezeli wszystko przebiega bez komplikacji. ;-) Moja pierwsza ciaza naprawde byla bardzo dobra nawet nogi spuchly mi tylko raz przez cale 9 miesiecy. A jezeli chodzi o ten system to ja osobiscie jestem zadowolona. Na poczatku bylam troche zaskoczona jak to bez ginekologa?? Ale caly czas mialam kontakt z moja polozna i obsluga w szpitalu byla super.
Ale sie rozpisalam pewnie nikomu nie bedzie sie chcialo tego przeczytac do konca.​
hello!!!
dzis 3 dzien bez mdłosci--wow normalnie swiat nabiera innych barw...
Paulinam (wbrew przewidywaniom przeczytałam do konca ;P ) normalnie zazdroszcze braku spuchniętych nóg. poprzednią ciąze puchły i teraz na noc tez juz mam lekko podpuchnięte, wiec pewnie z czasem sie pogorszy

Fantazja
napisz prosze bo ise pogubiłam. teraz sie obroniłas czy zdałas filozofię?? w każdym razie co by nie było gratuluje. Jesli to była obrona to napisz prosze jak było. bardzo jestem ciekawa jak to isę odbywa. ja co prawda nie mam zapędów na doktorat ale obrona mgr była bardzo wyluzowana i jak o niej pomysle to się zastanawiam po co się było tyle przed nią denerwowac.

:-)dziekuje wszystkim za gratulacje i witam nowe mamusie:tak:

Aniu - to byl egzamin z filozofii a obrone to bede miala gdzies w marcu pewnie. Musze jeszcze sporo napisac...Wiec Asylan - nie jest tak rozowo, ale mam nadzieje, ze wszystko zalatwie zanim dzidzia zawita na ten swiat;-)

Nie moge sie doczekac usg. Odliczam dni do 30 pazdziernika. Z niecierpliwoscia:baffled:

reklama
paulinam takie opowieści zawsze się czyta z zainteresowaniem :happy:

siwucha ja jeszcze jestem zielona w tych tygodniach ale ten termin porodu to jakiś taki nie 40tygodniowy wyszedł:confused:

a ja ciągle nie mam mdłości. i cały czas zastanawiam się czy się cieszyć czy się martwić...:baffled:

Do góry