reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

kluseczko ja juz wszedzie gdzie mozliwe czytam jak moze sie zaczynac porod i zgroza prawie wszystkie objawy zaraz widze u siebie wiec juz postanowilam nie czyta co ma byc to bedzie chcialabym wytrzymac jeszcze chociaz tez 3 tyg do 38 tc zeby dzidzia byla zdrowaaa :-) a poza tym to sie boje okropnie i sama nie wiem czego chce
dilajla- ja ostatnio gina pytalam o to bo tez mialam wrazenie ze mi opadl to mowil ze ok 2, 3 tyg przed porodem

Ostatnia edycja:
reklama
Kazda kobieta jest inna :-) ogolnie nie kazal sie tym za bardzo sugerowac bo np moj brzusio po kilku dniach wrocil na miejsce. A moja ciocia jak zauwazylam obnizenie sie brzucha to urodzila po kilku dniach wiec kochana nie ma co sie lamac bo moze akurat bedzie inaczej

Dilajla z tego co ja czytałam, to u pierworódek brzuch obniża się na 2-3 tygodnie przed porodem, ale u wieloródek tuż przed porodem - czyli na dzień, góra dwa.

Dziewczyny, u mnie juz brzycho jest nisko jakies 2 tygodnie a glowka juz w kanale rodnym, jednak nadal nie rodze ;-) Jak sie juz zacznie to bedziecie wiedzialy kiedy to nastapi ;-)

Witajcie Dziś spotkałam się z koleżanką i ona stwoerdziła że od ostatniego razu a było to 4 dni temu brzuch mi opadł i tak się teraz zastanawiam ile czasu mija od opadnięcia brzucha do porodu bo ona mi nagadała ze 3 dni hehe ale jakoś nie wierze abym za 3 dni miała bym Czy któraś z was wie coś na ten temat bo ja już nie pamiętam jak miałam z pierwszą ciążą

Mojej przyjaciółce ( 2 ciąża ) brzusio obniżył się już na 2 miesiące przed porodem , podobno pierworódką brzusio niekoniecznie się musi obniżyć , więc niema się co sugerować a cierpliwie czekać na swoją kolej:-D:-D:-D:-D.

zgadzam sie ze trzeba czekac na swoja kolej :-) ja u siebie powoli chyba sama szukam objawow przepowiadajacych porod bo sni mi sie po nocach porod w domu albo gdzies w dziwnych miejscech bo przegapilam objawy :-D wiec szukam szukam i nic nie wiem bo nawet jak cos pasuje to zaraz mam starcha i wamawiam sobie ze cos mi sie wydaje :-D

Widze ze temat porodu nie schodzi z waszych ust:-D Od razu widac ze to juz tuz tuz:-D A mi tam sie nie spieszy i codziennie prosze moje Malenstwo zeby sie nie spieszylo:-D Tym bardziej ze dzisiaj w koncu po pol roku nieobecnosci wraca moj maz...huuurrraaaa....taka jestem podjarana ze sobie nie wyobrazacie, cisnienie to mam pewnie ponad norme od samego rana:-D Zeby sie tylko nie przestraszyl jak mnie zobaczy...takiego slonika:-D A Mala cos chyba przeczuwa ze Tatus wraca bo szaleje caly dzien.....juz nie wiem czy mam stac czy lezec tak mi jakos dziwnie naciska:-) Ale jeszcze kilka godzin....

reklama
nika77 - no to macie dzis wazny dzien :-)
a temat porodu faktycznie codziennie poruszany hihih... a jak tak mysle albo czytam stare posty to codziennie zmieniam zdanie raz juz bym chciala a za chwile juz nie :-D to wszystko z tego strachu

Do góry