• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Witam!
A ja znowu szykuje się do pracy dziś pewnie będzie intensywny dzień bo pracuje jako florystka w kwiaciarni którą prowadze z mamą więc dziś będziemy zasuwać we dwie mam nadzieje że jakoś dam rade:tak:tylko wczoraj siedziałam do pierwszej przed kompem i się niezbyt wyspałam:no:

reklama
Witam i ja z rana.....
Nasza malutka od dwóch dni nieźle buszuje u mamy w brzuszku....a ja bym mogła całymi godzinami tego czuć....Uwielbiam jak się rusza a zwłaszcza jak mocniej kopnie....Wczoraj jak mój P. wrócił do domu i zaczał mówic do brzuszka to tak zaczeła kopać ze szok...Mojemu P. aż oczy dwa razy większe się zrobiły....Kochane nasze słodkie maleństwo....
Dziewczyny powiedzcie mi jak ma się takie skurcze w łydkach to oznaka niskiego poziomu żelaza....????W nocy budziłam się ze 3 razy takie skurcze mnie łapały raz w jednej a raz w drugiej łydce....Jeśli tak to co powinnam jeść takiego co zawiera żelazo....????
Ja dziś chyba cały dzień przeleniu****ę....Jakoś czuję że nic mi się nie będzie chciało...A P. do 17.00 w pracy więc może potem go na spacer chociaż jakiś krótki wyciągnę....

paula24211- gratuluję zdanej sesji!!! właśnie ostatnio pisałam,że się długo nie odzywasz, ale któraś z dziewczyn napisała,ze wysłałaś jej sms-a co się z Tobą dzieje:-)

kreatorka- zorientowałam się w piątek i pewniewtedy to się stało, wczoraj dzwoniłam na Policję,żeby to zgłosić, ale muszę to zgłosić w poniedziałek w Wydziale Komunikacji, w razie gdyby ktoś chciał użyć mojego dokumentu, policjant mi wytłumaczył,ze pewnie każą mi zaczekam jakieś 2tyg zanim wyrobię nowe prawko, bo może ktoś je odeśle, więc z miesiąc to potrwa, tak czy siak jestem teraz uwięziona, bo Patryka muszę wozić autobusem do przedszkola :wściekła/y::-(

anecznik niezły numer wam wywinął synalek, pewnie psotnik z niego będzie:-D musicie byc w niezłym szoku mam nadzieje pozytywnym;-) bo z tego co pamiętam to troszeczke byłaś zawiedziona:rofl2: pozdrawiam

Troszkę na początku faktycznie tak ale później to już się przyzwyczailiśmy do tej myśli i pokochaliśmy naszą córeczkę :-) Myślałam, że mój mąż będzie mega szczęśliwy z powodu syna, ale nie wygląda na takiego, pewnie też musi się z nową sytuacją oswoić. Trochę to brzmi jak by jakaś tragedia się stała, tak nie jest ale on wczoraj (po paru kieliszkach u kumpla) powiedział że czuje się jak by mu ktoś ukochaną córeczkę zabrał :-( :-( OJ wiem że te jajeczka mogą jeszcze odpaść i jesteśmy szczęśliwi z powodu zdrowego dziecka jednak takie przestawianie się miesięczne to odpada. Przy następnym maluchu nawet nie chce wiedzieć przynajmniej do 30 tygodnia :-)

Anczenik - a to niespodzianka :-D wiec jednak nie będzie Majka tylko...? Macie imię dla synka? :-) to termin bardzo Ci się zmienił, ale mi lekarz mówił, że po 16 tygodniu to termin z usg jest już mniej wiarygodny, bo dzieciaki rosną w swoim tempie i wiadomo, niektóre będą po prostu mniejsze inne większe :-)

Chyba mnie z kimś pomyliłaś :-) ona nigdy nie miała być Majką, prędzej Ewką :-) Dla chłopca mieliśmy wybrane 3 imiona ale teraz jak wiemy że jednak chłopak to szukamy dalej :-) Zastanawiamy się nad USG 3D aby mieć już maksymalną pewność co do płci i zdrowia malucha ale to byłoby już jego 3 USG w tym miesiącu :-(

Najlepsze było że wczoraj będąc u znajomych to dziewczyny mi mówiły że wyglądam na dziewczynkę :-) :-) :-)

Dziś przede mną długi dzień :szok: zakupy obiad u rodziców a jeszcze hydraulik ma przyjść (też sobie wybrał dzień)i do tego jeszcze trochę skacowany mąż :-D więc ja uciekam dziewczyny, a wszystkim życzę udanej niedzieli :-)

Witam w Walentynkowy poranek :-)

Ja ostatnio coś spać nie mogę a do tej pory byłam strasznym spiochem, no cóż ale takie są uroki naszej ciąży. Najgorsze jest to że zawsze miałam fajne sny a od jakiegoś czasu śnią mi się jakieś głupoty, dziś np byłam uczennicą w szkole podstawowej a dokładniej w III klasie (oczywiście będąc dorosła) i nie potrafiłam żadnego zadania zrobić, ale mi było wtyd :zawstydzona/y:.
Na pocieszenie idę sobie zrobić jajecznicę.

Kreatorka - sama jestem ciekawa jaka będzie Anna Rice bo do tej pory czytałam jedynie trylogię Spiącej Królewny która była dla mnie lekkim zaskoczeniem ;-). Może Lestat i inni do końca nie będą tacy nudni :-)

Athena - wielkie dzięki za spis, na pewno wybiorę się do księgarni. Już widzę zadowoloną minę M.

Hej dziewczynki :tak: Ja jak zwykle ostatnio tylko na chwilkę, podczytuje was codziennie żeby później nie nadrabiać 100 stron.

Co do braku magnezu to wcześniej gdzieś anecznik chyba o mrowieniu w nogach pisała (??). Ostatnio jak byłam na wizycie lekarz powiedział że to jest normalne w tym okresie ciąży i przypisał mi magnez żeby zapobiec ;-) właśnie cierpnięciu. Więc chyba skurcze to podobny problem :-D

Życzę miłej niedzieli i wszystkiego naj z okazji walentynek :tak:

czesc dziewczyny witm sie z Wami po kilkunastodniowej nieobecności ale siła wyższa niestety nie mialam dostepu do neta:-(:-(:-( dlatego nie moglam sie odezwac.... ale u mnie i naszej malutkiej wszystko ok właśnie buszuje w brzuszku ja wczoraj po 4 egzaminach padlam jak suseł do lóżka.... ale wszystkie zaliczone i sesja do przodu:tak::tak::-D:-D:-D
nie wiem kiedy Was nadrobie postaram sie jak najszybciej ale z góry przepraszam jak nie odp na kazdego posta bo strasznie duzo tych stron sie tu mi nazbieralo:-(

ide na sniadanko jakies potem sie zobaczy

ZYCZE WAM UDANEJ NIEDZIELI I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WALENTYNEK!!!!1:-):-):-):-)

Gratuluję zaliczonej sesji:tak::-)

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak ma się takie skurcze w łydkach to oznaka niskiego poziomu żelaza....????W nocy budziłam się ze 3 razy takie skurcze mnie łapały raz w jednej a raz w drugiej łydce....Jeśli tak to co powinnam jeść takiego co zawiera żelazo....????

Mi lekarz powiedział żebym nie łykała żadnej chemii tylko na początku spróbowała jeść więcej rzeczy bogatych w magnez i wapno czyli orzechy, gorzka czekolada, mleko i woda mineralna. Jeśli to nie pomoże to dopiero potem sięgnąć po środki farmakologiczne, ale on z reguły jest przeciwnikiem chemii dla ciężarnych. Jednak zastosowałam się do zaleceń i już jakiś czas skurczy nie mam :-) a wątroba ma lżej :-)

Się uśmiałam z mojego suwaczka :-) napisane że maluch wazy prawie pół kilograma :-) nasz to już ponad pół kilograma waży :-)

Gosia też gratuluję :-)

Właśnie złapałam się na tym, że przeglądam na allegro ciuszki dla dziewczynki :-D ciekawe ile jeszcze takich wpadek zaliczę :-) Wcześniej wydawało mi się że dla chłopców jest dużo ciuchów a dla dziewczynek jak na lekarstwo a teraz mam wrażenie, że jest na odwrót :-) Na szczęście na początku to i tak niema żadnego znaczenia :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry