reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
ewelinka co do nic nie robienia w domu, to mój też chyba na tą chorobę cierpi.
Chyba z miesiąc proszę go żeby zrobił coś z oknem, bo się trochę rozszczelniło:wściekła/y: i ja czuję jak mi wieje po nogach. Ale on mówi że nic nie wieje:szok:
Nie mówiąc już o odkurzaniu, ale dzisiaj go zagonię i odkurzy wszystko, bo po prostu już na podłodze widzę kłaczki kurzu.:wściekła/y:
A przecież ja nie mogę dźwigać:-D:-D:-D a tym bardziej jeździć z rurą od odkurzacza:-)

ZDEC kochana-obwiązać bandażem to ja im powinnam zakute łby- mówiłam im przed wyjściem do domu na obchodzie, ale oni są mądżejsi w końcu to lekarze.:wściekła/y: Przez nich wylądowałam na pogotowiu i dostałam bromergon i natybiotyk już teraz. :wściekła/y:

zdec-mój jak go poprosiłam żeby poodkurzał to trzy dni się zbierał aż było tyle wszystkiego na podłodze że chciał nie chciał musiałam sięwziążć sama ach te chłopy mojemu nawet z odniesieniem talerza do zlewu schodzi się pół dnia bo przecierz to sraszny wysiłek.

Co do badań to ja teraz sobie policzyłam że musiałabym w połowie marca zapłacić prawie 90zł:
toxoplazmoza IgM - 30zł
krzywa cukrowa - 20zł
morfologia -10zł
mocz - 8zł
CRP - 15zł
pobranie krwi - 5zł
Więc umówiłam się już do lekarza, który da mi skierowanie i zrobię to na kartę z pracy. I dodatkowo może uda mi się jeszcze wyprosić o:
toxoplazmozę IGg, WR-bo na początku nie miałam robionego(bo zapomnieli w laboratorium) i może uda mi się zrobić wymaz za darmo.
Czyli będą pieniążki zaoszczędzone na podglądanie małej w marcu:-D:-D
A tak poza tym to u was też podrożały wizyty i USG od nowego roku? U mnie wszystko poszło o 10zł, czyli teraz za wizytę i USG płacę 170zł (0 20zł więcej:wściekła/y:). Jak sobie przeliczę jakie ciuszki można kupić na allegro za 20zł to jestem zła:-)

Mój za to sprząta non top i tez mnie tym wkurza.Ledwo wejdzie do domu juz go widzę z miotłą, za chwilę z mopem,okropienstwo.Mówię mu ze zamiatałam myłam a on ze nie zaszkodzi;o Czasami to sie zastanawiam czy mam w ogóle sprzątac czy jest sens,,skoro wróci z pracy i bd jechał na miotle.

Klementinka a tak właściwie to czemu ty masz iść na kanapę żeby się nie zarazić, a nie on żeby WAS nie zarazić??:szok:
Ojjjj z tymi facetami..... dobrze że mój mi jeszcze na nerwy nie działa:-D:-D:-D
no wlasnie
on nie jest tak obloznie chory zeby z lozka sie nie ruszac, na papieroska to wstaje
Kajdusiu on by nawet miesiaca ciazy nie przezyl, dla niego bol glowy to juz tragedia
Ewelinka u mnie smieci wysypuja sie bo on nigdy nie ma czasu ich wyniesc
wrrrrrr bede gryzc

Olimpia a nie chcesz swojego wynajmowac?

ZDEC kochana-obwiązać bandażem to ja im powinnam zakute łby- mówiłam im przed wyjściem do domu na obchodzie, ale oni są mądżejsi w końcu to lekarze.:wściekła/y: Przez nich wylądowałam na pogotowiu i dostałam bromergon i natybiotyk już teraz. :wściekła/y:

Też brałam Bromergon dwa razy dziennie. Ale mi to w szpitalu przepisali. Pielęgniarka również pokazywała mi jak wiązać bandaż na piersiach, mówiła że to bardzo ważne jeżeli nie chce się mieć zastoju w piersiach. Dlatego dziwi mnie to że Tobie tego nie kazano robić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Moja mama straciła bliźniaczki też podobnie do mnie w okolicach 30tygodnia, jakieś 35lat temu i też jej już wtedy kazali obwiązywać, dlatego mnie z tym tak strasznie goniła, bo wiedziała co to znaczy ból przy zastoju pokarmu.

reklama
Do góry