reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Laski, zapomniałam zapytać lekarza: skoro muszę małego kąpać w Emolium, to już niczym go nie myć tylko tą wodą z tym Emolium? A włoski????

Laski, zapomniałam zapytać lekarza: skoro muszę małego kąpać w Emolium, to już niczym go nie myć tylko tą wodą z tym Emolium? A włoski????

ja kąpie od urodzenia w Emolium ale myje Johnsonem dla niemowlaków bo sama woda z emolim raczej dziecka nie umyje, natomiast natłusci i nawilzy skórę napewno

Perfecta z ciebie to normalnie perfekcyjna pani domu;-) widac ze lubisz gotować;-) ja też ale lubie móc sie skupic na gotowaniu a przy małej ciezko wiec ostatnio jakies proste dania serwuje rodzince;-) dzis duszone cwiartki kurczaka z jarzynach z ziemniaczkami (wszystko gotowane razem w jednym garnku) i do tego buraczki na parze gotowane - gotuje sie samo heheeh

co do nalesników i nadzienia to ja uwielbiam krokiety z nalesników z nadzieniem z gotowanej wołowiny z cebulką i czosnkiem, w chrupiącej panierce no i barszczyk do popicia koniecznie;-)polecam

jak często i przy jakiej temperaturze podawać mozna czopek na zbicie?? ile minut trzeba trzymać termometr w dupce?? Łukasz mi gorączkuje, nie najlepiej to znosi, teraz mi zasnął, bidulek ciągle na rękach wtulony we mnie.

Ja nie pomogę bo mój nigdy nie miał gorączki... zresztą ja mam taki termometr do ucha, ale on nie jest dokładny, zawsze inaczej pokazuje... jakich Wy używacie i jakie polecacie bo muszę kupić nowy!!! ;)

ja też mam taki do ucha i dlatego mierzę w pupce starym rtęciowym tylko nie wiem czy dobrze to robię, czy nie za krótko, bo Łuki się buntuje i nie mogę trzymać nie wiadomo ile

myślicie ze powinnam iść do lekarza?? Ma temperaturę (najwięcej miał 38,1) i katarek, w sumie to mu rzęcholi w nosku na zewnątrz nie wycieka

ja też mam taki do ucha i dlatego mierzę w pupce starym rtęciowym tylko nie wiem czy dobrze to robię, czy nie za krótko, bo Łuki się buntuje i nie mogę trzymać nie wiadomo ile

myślicie ze powinnam iść do lekarza?? Ma temperaturę (najwięcej miał 38,1) i katarek, w sumie to mu rzęcholi w nosku na zewnątrz nie wycieka
czopek co 6 godz (150mg paracetamolu) ja dawalam jak mala miala pond 39 wczesniej nigdy nie miala goraczki tylko stany podgoraczkowe 37,6-38

reklama
jak często i przy jakiej temperaturze podawać mozna czopek na zbicie?? ile minut trzeba trzymać termometr w dupce?? Łukasz mi gorączkuje, nie najlepiej to znosi, teraz mi zasnął, bidulek ciągle na rękach wtulony we mnie.
czopek podaje sie jak w pupie jest kolo 39°
rteciowy trzeba dluzej trzymac, zdaje mi sie ze kolo 10 min.
lepiej kupic w aptece najtanszy elektroniczny
38,1 to chyba jeszcze stan podgoraczkowy, trzeba obserwowac

o rany jaka mi zupa wyszla, chyba zaraz caly garnek zjem, ciagle sobie dolewam

Do góry