reklama

Czerwiec 2010

cześć!

strasznie dzisiaj zimno, pojechaliśmy do lasu zeby mniej wiało ale tam też zimnica, Łukasz nawet nie chciał spacerować, tylko na rączkach.

milka- super:)) ale Ty wytrwała jesteś, gratuluję długiego karmienia

mamakubulki- uśmiałam się z Twojego męża:-). matko co za człwoiek z tej niani. Może warto spróbować z tą starszą nianią, jak będzie was pouczać to można zwrócić jej uwagę, wkońcu to Wy jązatrudniacie.

anecznik- ja nigdy nie używałam pieluchomajtek ale z tego co dziewczyny pisały są mniej chłonne więc na noc się nie nadają tylko raczej w dzień

gosiu- na lipiec:-) hehe to tak jak ja, ale super
:-).

julia- udanej zabawy urodzinowej. Łuki lepiej się czuje, ma ciągle katar już się zastanawiam czy to nie alergiczny ale on jest zielonkawy, czy alergiczny katar może być zielony, gęsty??

eagle- że Ty masz jeszcze siły na produkcję serniczków, podziwiam, mi pod koniec ciąży nie chciało się kompletnie nic poza leżeniem i jęczeniem i pisaniem na bb :-D.

doczytałam o skurczach- leż kochana i odpoczywaj,jeszcze 4 dni zostały :-)

Dziewczyny od czego mogą ropieć oczy ale tylko w nocy??w dzień jest ok a w nocy mi strasznie ropieją, rano mam posklejane powieki, ciężko mi oczy otworzyć:-(

reklama
Cześć,

Kasiek gdzieś tam czytałam wstecz że szukasz body 18-24m. Faktycznie ciężko już znaleść takie rozmiary, ja teraz kupuję w Tesco z serii disney'a są takie duże rozmiary.

gosiagro moje kciuki również zaciśnięte&&&

Czy jakieś jeszcze dziecko używa smoczka? Są jakieś sprawdzone metody na odsmoczkowanie? Bo u nas jak idzie moment spania to musi być pelka(pieluszka) i moniu (smoczek) :) I nie wiem jak tego oduczyć.

eagle byle nie 29;)

zdec- mój Łuki nie używał nigdy smoczka ale słyszałam, ze przecina się smoczek na pół, może spróbuj albo oddać w prezencie jakiejś małej dzidzi a Natalka dostała by od dzidzi jakiś prezent w zamian, u nas też pieluszka do zasypiania obowiązkowa

Ostatnia edycja:
U nas smoczek nadal używany przez okrągłą dobę, więc my mamy problem... jak się bawi i nie widzi dyda to jest ok, ale jak tylko zobaczy albo sobie przypomni to szuka po całym domu. Spania bez smoczka nie będzie... nawet jak już zaśnie to ciężko jest mu wyciągnąć z buzi bo przeważnie się budzi... jak tylko minie choroba to biorę się ostro za ta bo wstyd takie wielki chłop z dydem... :/

My po szaleństwach w sali zabaw. Po powrocie mąż wyjął z bagażnika sanki, żeby schować do piwnicy i nie obyło się bez awantury, bo Łukasz chciał jeździć na sankach. Jak był śnieg to nie było mowy o szaleństwach sankowych a teraz płacz i krzyk:-D:-Dcoś niemożliwego.

a ja mam dzisiaj imieniny, mam sernik, ale nie mam męża:-(:zawstydzona/y::dry:
tak mi smutno.... były moje siostry i rodzice,ale tak jakoś......
poza tym od wczoraj mam ochotę na pizze i dzisiaj miałam jechać z sis,ale coś się nie odzywa:dry: a teraz to już nie pojadę nigdzie, bo muszę być na kąpanie i spanie Żaby:crazy:

olavip wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! ja bym chetnie zjada serniczek mniammmmmmmmmm gowa do gory
anecznik a patrzylas czy mu sie siusiak w pieluszce uklada na bok_ u nas wtedy wyciekalo
zyrafka Kuba tez robi awanture jak widzi sanki, kupilismy mu nowe, a byl tylko 2 razy tej zimy na saneczkach
Kasiek bodziaki ja tez w tesco kupuje, polecam
eagle rety, ale mam ochote na sernik!!!!!!!!!!!!!! do zlobka chialabym zeby Kubus poszedl w lecie, moze bedzie mniej chorowal, Twoj szalony suwaczek dobiega konca, zaczynam trzymac kciuki!!!!!!!!!!
Milka gratuluje odcycolenia!!!!!!!!
zdec Kuba sam odstawi smoczek, moze sprobuj obciac tak jak mowia dziewczyny, powodzenia

a do nas ciagle przychodza potencjalne nianie, na poczatku wszystkie mi sie podobay, a teraz kazda wydaje mi sie podejrzana, nie sadzilam, ze szukanie niani tak wyglada, eh

Ostatnia edycja:
Łukaszek się kąpie po godzinnych wariacjach z mamą i tatą przy muzyce:-)

olavip- wszystkiego najpiękniejszego z okazji imieninek:-). chętnie bym z Tobą poszła na pizzę

mamakubulki- Łukasz też był 2 razy na sankach i niestety nie chciał na nich siedzieć, a teraz jak nie można to ma ochotę, nie dogodzisz facetowi od małego:-D. Trzymam kciuki za znalezienie odpowiedniej naiani, niestety to ni jest prosta sprawa ale napewno traficie na kompetentn a osobę !

no to wreszcie dotarłam wieczornie......

co do serniczka to hmmmmmmmmmmmmm jakby to powiedzieć
Zobacz załącznik 441399Zobacz załącznik 441400

może nie wyszedł tak idealnie i okazale jak Gosi ( boki nieco za bardzo wyrosły) ale pyszny.............. był:-( bo zostały po nim wspomnienia i zdjęcia;-)

zyraffka co do sił to różnie już bywa ale jak się chce zjeść coś dobrego
co do oczek nie pomoge niestety, może przejdź się do okulisty
widziałam - śliczny brzusio:-)

zdec w sumie ze smoczkiem nie pomoge za bardzo bo moja Asia była całkowicie bezsmoczkowa, a Tomek jakiś tydzień temu odsmoczkował się sam, odgryzł pół końcówki resztę oderwał i koniec, próbował pare razy zassać ale sie nie dało więc odpuścił, a i u nas smoczek służył jedynie do zasypiania poźniej sam go wypluwał przez sen

Olavip kochana wszystkiego najlepszego z okazji imienin, ja z Toba pójdę na pizze z miłą chęcią:tak:

Mama Kubulki a pytaliście wśród znajomych? taka z polecenia byłaby chyba najlepsza, może ktoś będzie sie rozstawał ze swoja nianią, albo jakaś znajoma która podjęłaby się opieki nad Kubą

Gosiu jutro rano pewnie nie będę mieć za bardzo czasu bo co prawda wpadnie do mnie mama ale musze odstawić Asie do przedszkola i od razu na wizytę do szpitala wiec już dziś napisze że leżąc sobie pod ktg bede mocno nadal zaciskać kciuki za pomyślne wieści

a teraz dziecie młodsze śpi, drugie sie zbiera do spania, a ja ide cos zjeść i może jakiś filmik ogladnę

kolorowych snów dla wszystkich

reklama
Witam wieczorkiem

Dzisiaj znowu 2 razy byliśmy na zastrzyku, powiem szczerze ze ja już mam dość a co dopiero Ignaś. Wygląda zdrowo ale czasem jak odkaszlnie to słyszę że nadal mu coś tak świszczy :( Martwię się coraz bardziej.
Dzisiaj jestem znowu taka zmęczona bo od dwóch nocy Ignaś strasznie źle śpi. Zasypia ładnie ok. 20 ale o 24 się budzi i płacze bardzo, chce tylko żeby go nosić, ostatecznie ląduje u nas w łóżku i nikt się nie wysypia :( (żeby chociaż do rana spal i tak nawet z nami budzi się jeszcze ze 2 razy). Postanowiliśmy ze dziś go nie weźmiemy bo się przyzwyczai a od urodzenia nigdy go do siebie nie braliśmy ….. zobaczymy czy się uda. I znowu je w nocy…. Czy wasze maluchy tez jedzą w nocy mleko??? Ignaś mało pije mleka na kolację max 150 i nam sie wydaje że może byc w nocy głodny ale z drugiej strony przecież je tyle ile chce więc nie wiem czy to nocne mleko jest mu naprawdę potrzebne czy to przyzwyczajenie poprostu. Zwłaszcza że już kilka miesięcy nie jadal w nocy wogóle.

anecznik- Ignasia też przez jakiś czas budził się w mokrych piżamkach i właśnie używamy tych pielucho majteczek i jest Oki. One bardziej przylegają do ciała i dzięki temu nie leci bokiem.
nadika- żołądek dzisiaj już nie boli :)
Zyrafka- ale pyszności pieczesz :) z ropiejącymi oczami niestety nie pomogę
Eagle- odpoczywaj kochana, do marca już bliziutko
Kajdusia- jak w Poznaniu, odpoczywasz??? Lenistwo przeszlo??? Ja też mam straszliwego lenia ostatnio
Julia- jak się czuje P.??? Będzie teraz na zwolnieniu???
Milka- gratulacje odcycania małego i podziwiam że tak długo karmiłaś
Ola- wszystkiego naj :) i się nie smuć :)
Gosia- często dziś o tobie myślałam, czekam na jutrzejsze wieści :)
Mamakubułki- mam nadzieję że znajdziecie odpowiednia nianię. Z kim jutro zostaje Kubuś???
Zdec- Ignaś nie używał smoczka. Moja siostrzenica za to do 3 lat ale w końcu się oduczyła

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry