reklama

Czerwiec 2010

Zyrraffka - jak znajdziesz to się podziel, u Neli zaczyna się problem z jedzeniem, w sumie zjada jogurt kozi naturalny, jabłka, gruszki, kiwi, winogrono, marchewkę i rzodkiewkę, parówki, keczup i cynamon... Trochę mało - nic więcej ostatnio nie wchodzi, czasem zgodzi się zjeść trochę kaszki - o ile jest brązowa od cynamonu...! Jak się miewa Sylwunia?

Gosiagro - o to Majusia chodzi podobnie jak Nela :) Dobrze znam takie spacerowanie! Dodatkowo jeszcze ucieka - jak tylko ma możliwość, dlatego od kilkunastu dni spaceruje w szelkach... Wcześniej tego unikałam, ale po jednej sytuacji gdzie wybiegła mi na ulice prawie pod koła auta - zmieniłam zdanie... Jak Twoje samopoczucie dziś? Obyś już się tak nie tuliła do kibelka, lepiej chyba J. przytula co? ;-)

Przepraszam, że nie odpisuję wszystkim - ale mam takie zaległości, że nie dam rady!
Niektóre to już wakacje zaczynają - udanego wypoczynku dziewczyny!

Jak mija Wam długi weekend?
U nas rożnie, początek przechorowaliśmy, potem mieliśmy u siebie gości, ja jednak pracowałam i nie bardzo miałam im jak poświęcić więcej czasu. Dziś wynudziłam się kilka godzin na maturze.. Jutro od rana też idę do pracy - więc mało wolnego mam... Za to w poniedziałek będę odpoczywała :)

Widzę, że akcja nocnik rozpoczęta na szeroką skalę. U nas jeszcze chyba trochę czasu potrzeba. Nela od dawna siedzi na nocniku i robi często po śnie siusiu, czasem kupę. Często bieda rano bez pieluchy i jak czuje, że jej się chce to biegnie na nocnik, czasem jednak zdarza jej się, że nie pobiegnie - tylko pokazuje gdzie załatwiła swoją potrzebę.. ostatnio właśnie częściej poza nocnikiem niż do niego. Z majteczkami miałam 2 próby i póki co odpuściłam - nie przeszkadza jej to zupełnie. Tak samo jak mokra pielucha, używamy pieluch wielorazowych - więc doskonale czuje kiedy ma mokro i nic...
Mówi coraz to więcej, poza nadawaniem jak katarynka po swojemu - ma pewien zasób słów, może niezbyt okazały - ale ładnie buduje z niego zdania, zaczyna ładnie odmieniać rzeczowniki - a tu mama, dada mamom, tiktak mami - itp. Poza tym rośnie z niej niezła porządnisia - wiele rzeczy ma swoje miejsce i tam się musi znajdować, szuflady i szafki muszą być po domykane, nic nie może z nich wystawać, książki muszą równo stać... - oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie by czasem wywalić swój pokój do góry nogami :) Bardzo wyrobione ma swoje zdanie, jeśli coś nie idzie po jej myśli - potrafi złapać focha i się obrazić :)
Zastanawiam się czy to już czas na etap buntu dwulatka? Czy jeszcze za wcześnie ?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tylko na chwilkę bo mi cały czas chodziło po głowie odkad przeczytałam żyrafki post... I sobie przypomniałam - Poradnik tanji baron lub byron sie pisze a czyta Bajron:P:)
Dziewczynki przepraszam ale ostatnie dnie tak mam intensywne że brak weny i sił by poruszać paznokciami :-(
Padam na pyszczek AJEM SORI !!!! że nikomu nic nie odpiszę. Poprawię sie suuuun or lejter
Buziakos z Kisesami for ju

Ja tylko na chwilkę bo mi cały czas chodziło po głowie odkad przeczytałam żyrafki post... I sobie przypomniałam - Poradnik tanji baron lub byron sie pisze a czyta Bajron:P:)
Dziewczynki przepraszam ale ostatnie dnie tak mam intensywne że brak weny i sił by poruszać paznokciami :-(
Padam na pyszczek AJEM SORI !!!! że nikomu nic nie odpiszę. Poprawię sie suuuun or lejter
Buziakos z Kisesami for ju

dziękuję perciu ale już znalazłam

dopiero skończyłam tort jestem padnięta, jutro wstawię fotki. Dobranoc

hej Kochane przepraszam za nie obecność ale tak to jest jak cały dom na głowie i dzieci chcą od rana do nocy buszować na dworze:D Znów zanika mi opcja pisania:(nie wiem dlaczego idziemy dzis na wesele więc zabawa do białego rana:DDDD Pozdrawiamy:***

Witajcie,

Widzę że misja nocniczek u wielu rozpoczęta. Mam nadzieję że dzisiaj też będzie ciepło, to znowu polata bez pampersa. Przełomem u nas stał się grający nocnik, wcześniej mieliśmy zwykły, a teraz mała chce robić siku żeby jej grał:)

Miłego dnia wszystkim życzę, u nas zapowiada się bardzo fajnie.

Witam i ja. U nas już pięknie na dworze.

Jasiek rano już wyleciał z domu bez pieluchy i siku zrobił po raz kolejny na ścieżkę:-) A co do całej misji to ciężko. Po spaniu siku robi na kibelek z nakładką. Staram się go wysadzać jak jesteśmy w domu i tak na 90% się załatwia. Kupki nie zrobił jeszcze ani razu. Po podwórku lata z gołym tyłeczkiem i sika kiedy chce. :)

Pozdrawiam wszystkich.

Życzę udanych urlopów:-)

dzień dobry!
Nie mamy niestety jeszcze żadnych sukcesów nocniczkowych, wszystkie siuśki lądują w majteczkach. Łuki siedzi już 20 minut na nock=niku i narazie nic.

Sukces jeśli można tak to nazwać jest taki, że jak zrobi siusiu w majteczki to marudzi i mówi sisi i daje się przebrać. Wczoraj wogóle mu mokre nie przeszkadzało i miał focha jak chciałam mu zmienić ubrania więc jest odrobinkę lepiej. U nas pada deszcz więc siedzimy w domku, O 12 fryzjer a o 18 imprezka:))

hej,
u nas też pięknie za oknem,
Natan oczywiście prawie bez sniadania, tylko mleko wypił i nwet pączka nie chciał - ech ciekawe co będzie z obiadem :(
u nas nocnikowanie narazie bez sukcesów,Natan nie chce siedzieć na nocniku a jak zrobi siusiu w majtki to zaraz przychodzi i mi mowi i pokazuje gdzie zrobił.. dużo cierpliwosci potrzeba do tej nauki.
zyraffka z Natanem tragedia z jedzeniem, prawie nic nie je, znalazłaś jakieś odcinki tego programu? też musze poszukać

olafasola - udanego urlopu, nie pamiętam o której macie wylot, trzymam kciuki by wszystko było w porządku i Klara dzielnie zniosła podróż!!

Ostatnia edycja:
nadika- oj dużo cierpliwości, nie wiem czy mi wystarczy. Co do programu to nie znalazłam niestety nigdzie, to stary program i ciężo cokolwiek znaleźć, nawet mąż który naprawdę rzeczy niewyszukiwalne znajduje nie znalazł :-(

reklama
witajcie dziewczyny

zyrraffka u nas podobnie -mała ryczy przy przebieraniu pampersa-czasami dwie osoby muszą ją trzymać, ale ona z tych niegrzecznych dzieci, czasami tak mi daje popalić , ze masakra :/
kasiek1983 popieram wapno plus fenistil w kroplach bo jest bez recepty, na recepte zyrtec albo xyzal.Oby szybko małemu zeszło to uczulenie
eagle podziwiam Cię ,że dajesz sobie rade z trójeczką maluchów-ja czasami przy mojej jednej wysiadam, a z tym mowieniem to wiem, ze to różnie ,jeszcze zatęsknimy za chwilą ciszy hehe
zyrraffka ja mam ostatnio problem w drugą strone-moja wsyztsko by jadła i w duzych ilosciach ,ale schudła mi po chorobie prawie kilogram i teraz dopiero nadrobila do 12,5 ,a ile łukaszek wazy? dzieci mają takie fazy na jedzenie tylko niektórych produktów-bez paniki.
gosiagro-ja za to dzisiaj kupilam sobie truskawki i arbuza-objadłam się nimi :)ale za to na wieczór wsunęłam kielbache z grilla dla równowagi :)
agast22 milego urlopu życze-z dziecmi lecisz?
lencja -mi się wydaje ,że to juz czas na bunt dwulatka, moja ma go chyba juz od poł roku , bo np w sklepach rzuca się na podłogę i nie da do wózka włożyc, czasami jak jej coś nie pasuje to próbuje mnie bić, no takie dziecko mam:-D
perfecta życze trochę odpoczynku i złapania oddechu :)
zdec -julka tez lubi swój grający nocnik , na poczatku miałam zwykły i srednio jej pasował, a teraz jak zrobi siku i zaczyna grac to bije sobie brawo :)
nadika i jak tam mały? zjadł coś wiecej? jak juz pisalam moja duzo teraz je ,ale wczesniej to tez różnie bywało więc głowa do góry .

A my dzisiaj bylismy pol dnia na placu zabaw -mała wybawiona , własnie zasypia z tatą w łóżku :)ja mam chwile dla siebie ,więc pisze i w międzyczasie pomalowałam paznokcie, jutro juz niedziele i po długim weekendzie niestety.
Zaraz robie sobie kąpięl i będe tak leżec w wannie pół godziny.
Dziewczyny mam pytanie -znacie jakies fajne balsamy brązujące ? ja blada jak ściana ,a solarium nie lubie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry