reklama

Czerwiec 2010

reklama
Emalia - dzięki za pamięć... już też zeszło więc jest super :)

Czy w końcu doczekam się jakiegoś nagrania naszych czerwcowych gaduł??? tyle czytam o dzieciaczkach mówiących pełnymi zdaniami i jestem w szoku... my daleko w lesie :dry:

Kasiek u nas jest podobnie, Mela coraz wiecej mowi ale wszystko pojedyncze slowa...gada jak najeta ale po swojemu;p

Moja corka poszla spac przed 16 gdzie rzadko teraz sypia w dzien i dopiero wstala,co normalnie juz o tej godzinie prawie juz spala...no nic dzis bedziemy walczyc do konca dnia haha

Kasiek- super ,że przeszło :*
Ja też czekam na jakieś na nagrania, bo dla mnie to kosmos co dziewczyny piszą ( nikogo oczywiście nie chce obrazić). Ola mówiła w tym wieku , ale nie żeby aż tak pełnymi zdaniami. :)
Julia- Jasiek już kilku tygodni nie śpi w dzień :(

A gdzie wszystkie wywiało?

Emaila Mela nie spi w dzien od ponad miesiaca,ale zdarzaja sie dni gdy juz niema mocy i pada hehe:)
zyrraffki niema to cisza;p

Ola_fasola jak wakacje minely? chyba juz wrocilas bo widzialam fotke na FB:) pochwal sie jak minely wakacje i pare fotek:)

Eagle jak samopoczucie?mam nadzieje ze jest lepiej:)

Hej....nie było mnie tu od całych wieków....podczytuje was troszkę ale jakoś nie mogłam się zebra aby coś napisać, ciężko się wbić po bardzo długiej nieobecności. U nas wszystko w miarę OK...Krzysiek jest jednym z tych kosmicznych gaduł bo pięknie mówi całymi zdaniami nawet złożonymi, niestety nie mam go czym nagra komórkę mam w tragicznym stanie (brak kasy na nową) a aparat to lustrzanka bez możliwości nagrywania. Moje dziecko nawet samo (z bajki Klub myszki miki- tak przynajmniej podejrzewam) nauczyło się liczy do 12...powiem wam że dzięki temu że mały ogląda bajki ma bardzo duży zasób słów i pięknie ich używa. Krzysiek ogólnie nie wygląda na dwulatka każdy kto z nim ma styczność twierdzi że jest dużo do przodu.
Krzysiek w dzień nie śpi już od bardzo dawna (kilka miesięcy) rano zazwyczaj wstaje o 8.30 a chodzi spa o 21.30, ale np. w piątek na grillu wytrzymał do 23 za to w sobotę spał do 10.
Za to moje genialne dziecko za nic nie chce pozbyć się pampersa nic nie działa w kwestii nocnika nawet obietnica zakupu wymarzonego auta za siusiu do nocnika nic nie daje nocnik, nakładka na sedes ale też sikanie jak tata, albo trawka drzewko są BEEEEE.
Postaram się częściej udzielać i być w miarę na bieżąco, jak już się odezwałam to myślę że będzie mi łatwiej...Dziękuje tym co mnie wywoływały kilka razy za pamięc.

Ostatnia edycja:
Ja korzystając z tego że Julka już śpi a mąż jeszcze w pracy poczytałam was trochę :)
Generalnie często tu zaglądam ale czasu brak na odpisywanie :/

U nas w sumie wszystko ok... Remont nie skończony ale 3 tygodnie u teściowej to o 2 conajmniej za dużo więc się wyprowadziliśmy i powoli wszystko będziemy robić już mieszkając.

Co do mówienia to julka nadaje jak katarynka i podobnie jak adorei Krzyś liczy ale "tylko" do 6 :) i również załapała to z bajki Klub przyjaciół myszki miki.

Julkowe najbardziej aktualne zdjęcia :)
1.jpg2.jpg
3.jpg - ciekawe czy ktoś rozpozna kim jest druga dziewczynka ;)
(mam nadzieję że mama się nie obrazi że wstawiłam jedyne zdjęcie jakie posiadam z tego spaceru :P)

J

Julkowe najbardziej aktualne zdjęcia :)
Zobacz załącznik 465166Zobacz załącznik 465167
Zobacz załącznik 465168 - ciekawe czy ktoś rozpozna kim jest druga dziewczynka ;)
(mam nadzieję że mama się nie obrazi że wstawiłam jedyne zdjęcie jakie posiadam z tego spaceru :P)
Majusiaaaaa :) Fajnie ze sie udalo wam spotkac, sliczna i madra z Julci dziewczynka! Pisz pisz, sporo osob wypadlo z rytmu :tak: trzeba pielegnowac tradycje :-)
Za to moje genialne dziecko za nic nie chce pozbyć się pampersa nic nie działa w kwestii nocnika nawet obietnica zakupu wymarzonego auta za siusiu do nocnika nic nie daje nocnik, nakładka na sedes ale też sikanie jak tata, albo trawka drzewko są BEEEEE.
.
my obiecalismy Lili ze jak nasiusia do nocnika to dostanie jednego zelka Haribo i podzialalo!! Polecam!;-);-)

reklama
my obiecalismy Lili ze jak nasiusia do nocnika to dostanie jednego zelka Haribo i podzialalo!! Polecam!;-);-)

No niestety na to moje dziecko nie pójdzie za jednego żelka to on nawet się nie odwróci za paczkę może by łaskawie dał buzi, ale to też nie koniecznie. za małą paczkę M&M babcia dostaje buzi po czym M&M znikają w 5 minut :)

pamiętam jak rok temu narzekałam że moje dziecko to niejadek a teraz ma swój gust i potrafi zjeść więcej ode mnie, ale moje dziecko nie jada wogóle zup, nie cierpi ziemniaków ostatnio przekonał się do frytek....jedyne zupy jakie je to pomidorowa i rosół ale to też wygląda tak że jest to makaron w sosie zupowym. Dziś np. na obiad zjadł więcej niż ja a był makaron smażony z kurczakiem (ściągnęłam z fixu knora ale zamiast fixu jest bulion i przyprawy chińskie)....w niedziele w nagrodę był w MCdonaldzie (wiem że niezdrowe ale raz na ruski rok nie zaszkodzi) i zjadł małe frytki plus 12 nagetsów (bez panierki) aż się zastanawiałam gdzie on to mieści. No i moje dziecko lubi wszystko co jest doprawione na pikantnie, uwielbia nalesniki z farszem meksykańskim, wszelkie sosy mięsne z ryżem, makaronem, kaszą. Za to jak w zeszłym roku jadł same jogurty tak teraz ich nie tyka wogóle, warzyw też nie toleruje z owoców banany i jabłka tylko. ale ilościowo to on wcina za dwóch a od września warzy prawie tyle samo...spala wszystko bo ciągle jest w ruchu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry