reklama

Czerwiec 2010

Adorea to chyba jest publiczne przedszkole, to nic damy od 30miesiaca:)

Mloda spi:) podlalam tuje, przydaloby sie poprasowac ale mam mega lenia;/

Wiesz co ale niektóre przedszkola przyjmują młodsze dzieci nie patrząc na przepisy i liczą że będzie OK...nawet sama mam takie przedszkole które by wzięło Krzysia od września ale tam mi się średnio podoba.

reklama
Czy w końcu doczekam się jakiegoś nagrania naszych czerwcowych gaduł??? tyle czytam o dzieciaczkach mówiących pełnymi zdaniami i jestem w szoku... my daleko w lesie :dry:

Nagranie dziecka nie jest wcale takie proste:) Jak próbuję to zawsze mi ucieka albo zabiera telefon, ale dzisiaj mi się udało coś tam to wstawiam linki na wrzutę.

WRZUTA - Kasia 23 miesiące - mp3 (na początku jest bunt dopiero po około minucie zaczyna gadać,ale nie umiałam obciąć nagrania)
WRZUTA - Kasia 23miesiące cz. 2 - mp3
WRZUTA - Kasia 23 miesiące cz.3 - mp3

Tylko to oczywiście nie odzwierciedla tego jak ona mówi, bo to nie tylko że mówi pełnymi zdaniami ale normalnie rozmawia tylko czasem niektóre słowa mówi niewyraźnie. Tyle ze Kasia swoje pierwsze zdanie "Tata patrz dziura" wypowiedziała w październiku 2011 więc wcześnie zaczęła :) Aż się boję co będzie dalej ;)
Liczy do 15 ale omija 3, 6 a po 13 wszystko sie nazywa 15
Pozdrawiamy wszystkie czerwcowe mamusie i dzieciaczki

Dzięki. Faktycznie gada jak najęta od rana (pierwsze zdanie zazwyczaj jest: mamusiu!wstawaj piooochuuu) i tak do wieczora. julia może Amelka koduje teraz wszystkie słowa i będzie jak mój brat który prawie nic nie mówił a potem z dnia na dzień całymi zdaniami:)) Czerwcowe dzieciaki mają zresztą jeszcze czas na gadanie:)

Kasiek ale wchodzisz na wrzutę czy nie możesz? Ja używam Firefoxa, ale w IE też powinno działać?! To nie zależy chyba od żadnych kodeków.

link powinien cie przekierować na stronę wrzuty i musisz tam włączyć PLAY

Ostatnia edycja:
Kasiek ale wchodzisz na wrzutę czy nie możesz? Ja używam Firefoxa, ale w IE też powinno działać?! To nie zależy chyba od żadnych kodeków.

link powinien cie przekierować na stronę wrzuty i musisz tam włączyć PLAY

Tak właśnie robię i nie idzie... muszę męża zapytać

On też nie wie, ani w IE ani Firefox nie idzie... przyciskam play i cisza i czas nie leci

Ostatnia edycja:
madzius Kasia chyba jest lepsza od mojego Krzyśka bo on nie śpiewa i wierszyków też raczej nie zna za to idąc ulicą rozpozna 99% marek samochodów, a mówi zdaniami zaczął jakoś chyba pod koniec grudnia albo na początku stycznia, ale i tak szybciej niż znane mi dzieci od niego starsze (dziewczyna starsza o 5 miesięcy a chłopiec o 6 a i tak Krzysiek szybciej zaczął mówi i ma dużo większy zasób słów niż tamte dzieci)....O ile się nie mylę to dziewczynki szybciej zaczynają mówi i wogóle na tym etapie szybciej się rozwijają niż chłopcy.

reklama
Adorea no widzisz niby tak jest:) ale zdolny ten twoj synek:) tak naprawde niema reguly na to, ostatnio znajoma widziala ulotke tego przedszkola i mowila ze tam bylo napisane ze przyjmuja"2,3,4,5 latki" wiec zobaczymy czy te 2 to oznacza 2,5 roku;p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry