reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Witam Was Kochane po świąteczno-sylwestrowej przerwie!
Sporo mnie nie było, ale wszystko nadal jest w porządku. Wczoraj byliśmy u lekarza i maleństwo ma się dobrze, ja ponoć też ;-)
Zaległości widzę że mam co niemiara ale postaram się wszystko nadrobić :-)
Serdecznie Was ściskam w Nowym Roku!!!

Witaj w Nowym Roku:tak:cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku:tak::-)

reklama
Sporo mnie nie było, ale wszystko nadal jest w porządku. Wczoraj byliśmy u lekarza i maleństwo ma się dobrze, ja ponoć też ;-)
Witak Kochana po świętach i Nowym Roku:)

Dziewczyny moja ginekolożka powiada, że dopóki nie boli tak jak przy okresie i nie ma krwawienia to wszelkie bóle brzucha nie są groźne. Mięśnie się ponoć rozciągają.

Ja poranek zaczęłam od kolejnego krwotoku z nosa echhhh...jak się powtórzy jutro to jednak skoczę do lekarza...

Dziewczyny...ja mam bezprzerwy bóle brzucha. Najczęściej właśnie takie ciągnące- czasem bardzo silne. Bóle przypominające menstruacyjne też mam i nie raz bardzo się tym denerwowałam. Wg mojego lekarza bóle brzucha są oznaką rozciągającego się więzadła obłego, które zachacza się na jajnikach i przechodzi przez środkowa część podbrzusza. Dlatego boli nas kiedy się poruszamy, lub kiedy jest nieco nadwyrężone. Zawsze pytam o te bóle i zawsze słyszę tę samą odpowiedz- wszystko jest ok:-)

Witaj i rowniez wszystkiego najlepszego w Nowym roku:-D No i zagladaj jak najczesciej :-) Ciesze sie ze wszystko z dzidzia w porzadku, sliczny brzusio juz masz, bardzo!:tak:

To chyba o wiele bardziej oplaca sie zapisac do jakiejs prywatnej opieki zdrowotnej np. Medicover lub Damiana i potem miec wszystkie badania za darmo...

odnosnie Medicover to powiem tak, ja mam abonament z pracy, ale i tak chodze prywatnie bo się do nich zraziłam, znaczy ginekologow tam pracujących przy pierwszej poronionej ciązy. Pomijając ginekologó to jestem z tej opieki zadowolona, dostęp do specjalistów bardzo szybki;-) i ostatnio bardzo nam sie przydało jak mąz miał ten zabieg.

Dziewczyny...ja mam bezprzerwy bóle brzucha. Najczęściej właśnie takie ciągnące- czasem bardzo silne. Bóle przypominające menstruacyjne też mam i nie raz bardzo się tym denerwowałam. Wg mojego lekarza bóle brzucha są oznaką rozciągającego się więzadła obłego, które zachacza się na jajnikach i przechodzi przez środkowa część podbrzusza. Dlatego boli nas kiedy się poruszamy, lub kiedy jest nieco nadwyrężone. Zawsze pytam o te bóle i zawsze słyszę tę samą odpowiedz- wszystko jest ok:-)
Oj kochana uspokoiłaś mnie bo ja czasami tez tak mam:)
GOSIA a chyba jak wszędzie są plusy i minusy:)

A mam do Was pytanie dziewczynki - jak to jest z tym spaniem na plecach?
Wyczytałam w paru miejscach że to bardzo niewskazane bo macica naciska na jakieś żyły czy tam tętnice. Tylko że u mnie problem polega na tym że tak jak przed ciążą zawsze spałam na brzuchu albo na boku tak teraz ciągle się przebudzam w nocy śpiąc własnie na plecach :confused: I teraz właśnie nie wiem, czy tu chodzi o szkodliwośc spania całkowicie na wznak, na płasko czy tez szkodliwa może być każda inna forma spania na plecach nawet taka pólsiedząca z poduchą pod spodem :confused: :confused: :confused: A jak Wasze doświadczenia w tej kwestii??

Tempo pisania coraz lepsze na forum :-):-)

No i po wizycie, USG dziś nie robiliśmy, ale słuchaliśmy serduszka, biło jak dzwon, więc uspokojona jestem :-) Następna wizyta dopiero w lutym, połówkowa- wtedy już ze wszystkimi pomiarami i płeć też będziemy odkrywać... w sumie nie jest mi aż tak spieszno do tej wiedzy- taka niepewność też ma swój urok :-)
JA mam wizytę w piątek i pewnie jeszcze płci nie poznam, ale dzięki temu jakoś jeszcze nie rzuciłam sie w wir zakupów :-D więc faktycznie taka niewiedza ma swoje plusy:tak: cieszę sie, że wszystko okej :-)

Dziewczynki życzę miłego dnia i za dużo nie pisac mi tu prosze bo po wyjściu ze szpitala Was nie nadrobię:) AJ lecę się pakować i jade do tego szpitala....mam nadzieję że będzie dobrze i zaraz wypiszą...Trzymajcie kciuki bo troszkę się boję o swoje maleństwa.......Ajk wróce to dam znać:p
No to powodzenia w tym szpitalu :-) i odezwij się od razu jak wrócisz :-D

:-)
Mam wysoki cukier po 50 g glukozy z 96 skoczył na 173. mam skierowanie na zrobienie testu z krwi żylnej jeszcze, żeby potwierdzić czy potrzebuje diety czy nie. Okaże się za 2 tygodnie na kolejnej wizycie.
Pozatym bóle głowy , które miewam, dobrze jeśli jakoś dam radę przeczekać, jeśli jednak będą bardzo uciążliwe, to dostanę skierowanie do neurologa, chociaż gin mówi, ze w ciąży wolałby żebym nie zaczynała żadnego leczenia, ale po ciązy pewnie mnie czeka neurolog.
dzieciątko zdrowe, waży 220-240 g i fika niezłe koziołki.

I znam już płeć - będzie SYN :-)
To nie za ciekawie z tym poziomem glukozy, ja będę robić dopiero po 20 tyg, ale ostatnio jak badałam to miałam poniżej normy. Super, że dzieciaczek zdrowy:-D i gratulacje, że synuś :tak:

Ból porodowy - to taki rodzaj bólu o którym szybko się zapomina, więc głowa do góry. Nie będzie źle.
I oby to były świete słowa, że o tym bólu szybko się zapomina :-D

Dziewczyny jakie miałyście zlecane do tej pory badania, bo mój lekarz za pierwszym razem zlecił mi tylko morfologię,OB, WR i glukozę oraz mocz, a teraz tylko morfologia WR i mocz i nic więcej, nie wiem czy powinno tak być, bo słyszałam ze dużo więcej badań się wykonuje:confused:
Ja miałam robione badania na grupę krwi + obecność przeciwciał, morfologie, badanie moczu, poziom cukru, badanie na kiłę, toksoplazmozę, a później już tylko morfologia + mocz

U nas bez problemu robią, jedynie płaciłam za WR, TokXo i Gr krwi a tak wszystko za darmo:)
Dokładnie, płaciłam za te same badania, bo po co przepłacać, jak można za darmo? :tak::-D

reklama
właśnie sama się ostatnio zastanawiałam jak to jest z tym spaniem, ja narazie śpię, albo na jednym albo na drugim boku, na brzuchu nigdy nie spałam, a na plecach jakoś też mi nie wygodnie, ale pamiętam,że pod koniec pierwszej ciąży to pozycja inna niż na plecach i to prawie pół siedząca nie wchodziła w grę

Do góry