reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

maja-dona-witaj;)
ewelinka307-
współczuję przeżyć,dobrze ze się tak skończyło.Też to przeszłam tylko skonczyło sie na szpitalu:o Mój wówczas 18m-czny synek z komody z szufladami na której stał 25c TV zrobił sobie schody.Tv poleciał na niego,stracił przytomność.Trafiliśmy do szpitala,skończyło się ok ale patrzyli na nas jakbyśmy mu specjalnie TV na niego zwalili:o Dopiero jak zobaczyli jaki z Niego żywczyk,jak poodpinał im wszystkie kabelki z wielkiej aparatury stwierdzili ze był zdolny do zrobienia schodków:)
cobra18-To musiało ziać grozą, współczuję:(
pati1159-Powrotu do zdrowia życzę .To jest straszny ból:(
liliti-zazdroszczę Ci apetytu na sex;)Ja niestety mam sexo-wstręt z czego bardzo niezadowolony jest mój A:(

reklama
witam wszystkie nowe czerwcówki :-) anecznik masz racje w tym co opisałaś, ja miałam koszmarne 3 pierwsze miesiące- żyć mi sie odechciewało :no: ale teraz jest ok, co prawda męczące jest chodzenie siusiu co chwila kiedy już prawie zasypiam ale mój mąż sobie z tego żartuje wiec i ja zaczełam traktować to z przymrużeniem oka :tak:

Mój facet też ma z tego ubaw, gorzej jak zaczyna się przytulać a ja sisiu muszę :-D Zawsze jak wracam to się pyta czy odniosłam sukces, ale co tam niech się śmieje pułki może :-D

pati1159 - szybko wracaj do zdrowia
anecznik - u mnie mniej wiecej tak samo :) Może sama napisz książkę? ;) Ja na pewno kupie :)

Oj nie po napisaniu pracy nikt mnie nie zmusi do napisania czegoś dłuższego niż 4 strony :-)

Od 3 godzin siedzę na allegro i szukam sukienki na swój ślub kościelny. Zaczynam się załamywać bo praktycznie nic niema. Szukam takiej "obcinanej" pod biustem i rozkloszowanej aby brzuszek się zmieścił, no i oczywiście jakieś jasnej. Nic jeszcze nie znalazłam :-( same ciemne lub z gorsetami (a gorset z oczywistych względów odpada) lub sukienki na wieszaki :wściekła/y: (bez urazy, to chyba zazdrość że sama w 34- 36 już dawno nie wchodzę :-D)
No i skąd tu wziąć sukienkę?? Typowo ślubnej nie chce bo to koszt powyżej 1000 zł a i tak wesela nie robimy.
Jak się zdenerwuje to ubiorę swoja czarną imprezową sukienkę, fason ma idealny, ale ksiądz by oczy zrobił że w czerni do ołtarza idę :-D

anecznik a może krawcowa?? moja koleżanka szyje sobie zawsze suknie u krawcowej i są przepiękne, oryginalne, wiadomo uszyte na miarę a poza tym dużo taniej niż w sklepie, materiał sama sobie wybiera, wg mnie rewelacyjna sprawa

chcialam Wam pokazac jak przed wczoraj tir trafil w moj dom,ale nie potrafie zalacznika dodac;/

Powiem Ci kochana ,że widok masakra.

Jestem 21 tygodniu ciąży i byłam już na połówkowym usg. Lekarz stwierdził, że na 80% jest pewien, że będzie to chlopiec:-). Bardzo się cieszymy z Ł. Mam nadzieje, że już sie to nie zmieni, bo chyba z chłopczyka dziewczynka sie nie zrobi?? Bo już sie nastawilam. Poza tym to przytylam już 9 kilogramów i mam sporawy bruszek:tak:. Ogólnie czuje się świetnie wylączając 2 ostatnie dni, ponieważ przeziębiłam się i wygrzewam się w domku.
Witam nową mamusie.

I tak ogólnie się witam. Pospałam do 11 !!! Masakra. Pół nocy nie spałam bo mały walczył strasznie. Zapaliłam w nocy lampkę a mój brzuch tańczy w najlepsze. Czekałam na ten moment kiedy już nie tylko poczuje a też zobaczę ruchy mojego synka. Boskie.:-)

Jestem 21 tygodniu ciąży i byłam już na połówkowym usg. Lekarz stwierdził, że na 80% jest pewien, że będzie to chlopiec:-). Bardzo się cieszymy z Ł. Mam nadzieje, że już sie to nie zmieni, bo chyba z chłopczyka dziewczynka sie nie zrobi?? Bo już sie nastawilam. Poza tym to przytylam już 9 kilogramów i mam sporawy bruszek:tak:. Ogólnie czuje się świetnie wylączając 2 ostatnie dni, ponieważ przeziębiłam się i wygrzewam się w domku.
Witam nową mamusię:tak:
dziewczyny co ja wczoraj przezylam,szok:szok:
Od poniedzialku czulam bole w dole brzucha,we wtorek sie nasilil,czulam sie jakbym miala "kij miedzy nigami" i myslalam ze dziecko az tak napiera.Wczoraj mialam tak silne bole w dole brzucha,promieniowalo az na placy i do kolan.Pojechalismy z M do szpitala bo siedzialam na toalecie i zwijalam sie z bolu.Wrocilismy o 22:35 wiec juz nie pisalam,okazalo sie ze mam ostre zapalenie pecherza moczowego.Nie spalam cala noc ,nawet slyszalam jak o 3 mleczarz mleczko pod domem zostawial.Nie moglam znalezc miejsca z bolu ani spac.W kazdym razie mam antybiotyk i mysle ze bedzie dobrze:tak:
Dzis mam scan o 14 wiec pozniej sie odezwe:-);-);-):-):-D:-D:-D:-):-):-):-)
Współczuję zapalenia:-:)-( I obyś jak naszybciej się wykurowała z tego:blink:
chcialam Wam pokazac jak przed wczoraj tir trafil w moj dom,ale nie potrafie zalacznika dodac;/
:szok::szok::szok: Cobra w szoku jestem!!!!:szok::szok::szok:
A jak nastawienie męża??Zmieniło się coś???
Anecznik -lepiej bym nie podsumowała 9 miesięcy:-D:-D:-D:-D

A ja wkońcu Kacpra ululałam.
Od rana nie wchodziłam bo wziełam się za porządki w mieszkaniu a szczególnie za kuchnię:tak:Pranko też zrobione a teraz z kawusią do Was zasiadam.;-)
Rano było u mnie przeraźliwie zimno:baffled::baffled: -8 na 4 piętrze:nerd: i śniegiem sypało.
W nocy też spać nie mogę:no::confused::dry: Zapowiada się piękna powtórka pierwszej ciąży.:baffled::dry:
Siusiu chodzę co 15min aż mnie to do irytacji doprowadza:-D:-D A najgorzej jest przed spaniem:nerd::confused:
Jeszcze w dodtaku tak mi neta muli że szok

Ello;)
Serdecznie dziękuję za gratulacje;)
Ewitka-U mnie też jest przeplatanka ch dz ch dz .Mnie te wszystkie testy matura zmiana szkoł i przejscie z 3-4 czeka za rok.Syn jest w 3 tech córa w 2 gimn syn w 5 pdst i córcia w 2pdst,więc ten stres mi odejdzie przed porodem;)
...
Wózek hmmm..Ponieważ maluszek ur się jak bd ciepło ,rezygnujemy z wózka z gondolą,poniewaz juz na zimę nie bd potrzebna gondola ,malenstwo bd chciało na pół leżąco oglądać swiat.Podobają mi się wózki z nosidłami tzw. torbą,jest bd praktyczny a i ceny w miarę przystępne;)coś w tym stylu--->
HIT ZESTAW SKRZAT YARIS KOŁA POMPOWANE+TACKA (879405793) - Aukcje internetowe Allegro.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki;)

No wlasnie tez myslalam,ze wozek z gonodla nie przyda nam sie zbyt dlugo,albo w ogole, jesli urodzimy w czerwcu. Ten jest nawet fajny, bardzo dobra cena,tylko okropnie wyglada fotelik wmontowany w spacerowke,brr... tez bede szukac czegos w tym stylu.

Koszmar, az przeszly mnie dreszcze :-(

witam i gratuluje. Tez bedziemy mieli chlopaka! :blink: Po usg polowkowym to juz raczej sie nie zmieni... :blink:

Iiwka.......ale mi ochoty na kawusie narobilas... odkad zaszlam w ciaze nie mam kawy w domu. Zdarzylo mi sie tylko kilka razy wypic ja gdzies u znajomych,albo w krytycznych momentach kiedy zasypialam juz na stojaco...mmm ale teraz bym wypila jedna z jakims ciasteczkiem,mmmpychaaa :)

reklama
Od 3 godzin siedzę na allegro i szukam sukienki na swój ślub kościelny. Zaczynam się załamywać bo praktycznie nic niema. Szukam takiej "obcinanej" pod biustem i rozkloszowanej aby brzuszek się zmieścił, no i oczywiście jakieś jasnej. Nic jeszcze nie znalazłam :-( same ciemne lub z gorsetami (a gorset z oczywistych względów odpada) lub sukienki na wieszaki :wściekła/y: (bez urazy, to chyba zazdrość że sama w 34- 36 już dawno nie wchodzę :-D)
No i skąd tu wziąć sukienkę?? Typowo ślubnej nie chce bo to koszt powyżej 1000 zł a i tak wesela nie robimy.
Ja jak wychodziłam za mąż prawie 3 lata temu (prawie bo jeszcze mi brakuje 6 dni do rocznicy:-D:-D) też miałam problem:baffled::baffled: Tyle że u nas robi się 2-dniowe wesela i za nic nie mogłam znaleść coś pasującego do panny młodej:baffled: bo to sezon samych studniówek i wszytsko ciemne:baffled:
A jaki masz wzrost???Bo ja mam suknię ślubną do sprzedania-tanio jak coś:-D:-D Ale widzę ze i tak niechcesz typowo ślubnej:-D:-D
Wytrwałości w szukaniu.A kiedy masz ślub???

Do góry