reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ja też ze trzy razy odnawiałam strone i myślałam że się coś zacieło:-D
Chyba robimy się popołudniu już takie zmęczone że niemamy siły pisać jeszcze troche to będziemy pisać tylko 2 godz po wstaniu z łóżka:-D

faktycznie nawet w weekend takiej ciszy nie ma jak dziś:-)

ja się witam wieczorkowo tak na chwileczke
po wizycie ok, mam brać dodatkowo żelazo żeby mi morfologia jeszcze bardziej nie poleciała w dół, a maluch szaleje na całego, dzisiejsze usg zaczął pokazowo od ziewania a potem to sie tak wiercił że pomierzyć go to był nie lada wyczyn, za to dumnie prezentował swoje klejnociki:-D:-D:-D
waga 895 gram szczęścia, za to moja to masakra ponad 4 kg w ciągu miesiąca, jak tak dalej będzie do końca czerwca to szok, ech i jeszcze za 2 tyg mam zrobić glukozę bleee

a teraz zmyka, sie poprzytulać do mężusia
dobranoc mamusie:-)

Witajcie,

uff..ale ten dzień był długi:szok::szok: najpierw szkoła rodzenia i czekaliśmy na prowadzącego lekarza godzine!!! Odnośnie zajęć to dostałam w formie Worda opis cwiczeń Kegla, cwiczen oddechowych, po cieciu cesarskim, po porodzie naturalnym, na dolegliwosci bolowe kregoslupa w ciazy - nie zdązylam ich jeszcze przejrzeć, ale gdyby któras z Was je chciala to wyslijcie mi na priva wiadomość z waszym mailem to Wam przesle:-D
A teraz najważniejsze czyli moje USG Majusia ma się wyśmienicie:-D:-D według wszystkich pomiarów jest o tydzien i 2 dni starsza:szok::szok: wazy juz 1686 gr:szok::szok:, co według gina jest duzo, ale ja mialam 4200 gr a moja siostra 4600gr gin wspomnial o tym, aby zobaczyć ile bedzie wazyla w 36 tyg i jezeli bedzie duzo to on zaproponowałby cesarke w 38 tyg:szok:, sama nie wiem co o tym myślec:confused: Niestety jakośc zdjec nie jest najlepsza gin mowil ze to przez ulozenie łożyska, ale cos tam moze się znajdzie to wkleje:-), a jak sobie słodko ziewała podczas badania:-D:-D:-D, jest juz ulozona głowka w dól, ale jak to lekarz okreslil to moze się jeszcze zmienic. W zwiazku z tym że jest duża to termin przesunal sie na 24 maja, ale mówi zeby tym sie nie sugerowac.
Jestem szczęsliwa ze u niej wszystko pieknie:-D:-D
Dla zainteresowanych podstawowe wymiary:
BPD - 7,8cm
HC - 28,5 cm
AC - 27,2 cm
FL - 5,9 cm

lena - cudne krokusiki, zdrówko mam nadzieje się poprawia:tak:
liliti - kochana niech Sonia jak najdłuzej w brzuszku siedzi gdzie jej milusio i cieplusio:tak:
Andzia - gratuluje dobrych wieści:tak:
mama mikołaja - mam nadzieje, że to tylko tymczasowa niedyspozycja, choc chyba z kazdym dniem bedzie nam gorzej:no:
paula24211 - taka mama to skarb:-D
karo85 - kochana nie czytaj bzdur w necie, dziewczyny dobrze mowia dieta odpowiednia i bedzie oki, trzymam kciuki:tak:
eagle - u jak tam po wizycie?
Ania. - gratuluje super wieści:tak:
Elizka - no w koncu znasz płec:-):-) gratuluje:tak: maż pewnie zadowolony, 2 facetów mu rośnie:-D, co do zgagi to ostanio mnie czesto meczy:no::no:, ale biore wtedy Rennie i przechodzi

uff, to walnełam posta:-)

eagle, gosiagro- gratuluje dobrych wiesci z wizyt! Ale mamy juz duze dzieci! szok!

Athena- pochwal sie co chcesz kupic??

Ja jutro z rana na badanka mykam. Morfologia i mocz. Czy jest tu jakas rownie niesubordynowana pacjentka jak ja i chodzi na badania po małym śniadanku??

Ja jutro z rana na badanka mykam. Morfologia i mocz. Czy jest tu jakas rownie niesubordynowana pacjentka jak ja i chodzi na badania po małym śniadanku??
Na te badania nie ma obowiazku chodzic na czczo ;) Co prawda z moczem to najlepiej nasiusiac do kubeczka "rano, po nocy" - ale tu niestety tez rzadko o tym pamietam ... ;D
Takze bez stresu ;)

Dzis tylko wyjatkowo bylam na czczo - bo pilam glukoze. Jedna cytrynka do tegoi obrzydzenie na mej twarzy nie bylo juz takie wielkie ;) Jutro wyniki - zobaczymy, czy moge nadal jesc lody i ciastka czy tez nie ..

gosiagro i eagle gratuluję dobrych wiadomości po wizytach:)
eagle twój maluszek waży podobnie jak nasza Natalcia:):)
A Maja to już pokaźna kobitka:) Ale z tego co pamiętam to jeszcze nie taka największa, któraś z was pisała że maleństwo ma już 1800g:szok:
Wy już macie co dźwigać, moja jest jeszcze 1kg do tyłu:-D

gosiagro i eagle gratuluję dobrych wiadomości po wizytach:)
eagle twój maluszek waży podobnie jak nasza Natalcia:):)
A Maja to już pokaźna kobitka:) Ale z tego co pamiętam to jeszcze nie taka największa, któraś z was pisała że maleństwo ma już 1800g:szok:
Wy już macie co dźwigać, moja jest jeszcze 1kg do tyłu:-D

tak , tak to koriander córeczka:)

reklama
eagle, gosiagro gratuluje dobrych wiadomości, trudno uwieżyć że nasze maleńkie fasoleczki już tak urosły
athena udanych zakupów i spacerów po Wa-wie.
agast22 ja zawsze na czczo wszystkie badania robię.

Do góry