reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

A my dziś pół dnia spędziliśmy w lunaparku i na placu zabaw :-) Od czasu kiedy ponarzekałam tu troche na Małgosię zrobiła się idealna i bezproblemowa :-), zasypia ładnie, a między spaniami jeżeli jest syta, wykupkana i czysta to coraz dłużej potrafi zajmować się sobą, szablony oczywiście też "działają" :-D Skoro więc nasza córcia jest taka kochana to postanowiliśmy pojechać pojutrze do kuzynki na działkę- tam są warunki polowe raczej, ale damy radę :tak:

My też mamy blendera Brauna, ale cały czas słabo mi się robi gdy o nim myślę... pamiętacie moją przygodę z Bożego Narodznia...palec do dzisiaj nie wygląda zbyt pieknie i mam takie "dziwne czucie", właśnie się zabieram za załatwianie odszkodowania, ciekawe ile mi dadzą....

A rano jak się obudziłam to tak wyglądała reszta łóżka :-D

reklama
Też mam chęć zakupić Krzysiowi tego konika...i chyba wreszcie to zrobie.

postanowiłam nazbierać na konika morskiego dla fifika :) a potem chustę zakupię jeszcze jak zaskórniaki nabieram :)

Konik jest super, patrzcie jak Hania z nim dumnie ze sklepu wracała

30k97c6.jpg

ha ha ha:-):-):-)kajdusia u mnie to wygląda tak samo nawet mam takie zdjęcie tylko robił je mój mąż rano i nie wstawie bo ja jak śpie wyglądam okropnie a mój mi zawsze foty pstryka:baffled:

kajdusia REWELACYJNE zdjęcie :D

A ja się wczoraj pochwaliłam że mała taka grzeczna i tak ładnie śpi i wogóle ohhh i ahhh a przed spaniem i w nocy dała mi tak popalić że nie wiem jak się nazywam :/ Po kąpieli położyłam ją do łóżeczka i zasnęła na 15min dosłownie a później ryk :/ przez 1,5 godziny jej uspokoić nie mogłam a jak w końcu zasnęła to obudziła się po 3.5 godz i od godz 2 do 6 nie śpie bo mała się kręciła w łóżeczku i stękała. Chyba coś z brzuszkiem było nie tak bo pampers 3 po 4 godzinach wypełniony był po brzegi :/

kajdusia REWELACYJNE zdjęcie :D

A ja się wczoraj pochwaliłam że mała taka grzeczna i tak ładnie śpi i wogóle ohhh i ahhh a przed spaniem i w nocy dała mi tak popalić że nie wiem jak się nazywam :/ Po kąpieli położyłam ją do łóżeczka i zasnęła na 15min dosłownie a później ryk :/ przez 1,5 godziny jej uspokoić nie mogłam a jak w końcu zasnęła to obudziła się po 3.5 godz i od godz 2 do 6 nie śpie bo mała się kręciła w łóżeczku i stękała. Chyba coś z brzuszkiem było nie tak bo pampers 3 po 4 godzinach wypełniony był po brzegi :/

fifi co noc się wierci w łóżeczku nad ranem i stęka, tak że nas budzi tym, zrobi kupkę, pampersa mu przebieramy i się nie obudzi przy tym, ale po kupce i przebraniu pampera już nie stęka
pediatra nam powiedziała, że to z powodu niedojrzałości mięśni w brzuszku i że minie:-)

katarzynajanicka- nasza tez czasem budzi nas w nocy ale ona raczej tak sie wierci przeciąga a ja odrazu mysle ze zaraz wstanie a ona powyciaga sie i zasypia :tak::tak: Twój Fifi w nocy tez robi kupki? moja tylko raz dziennie robi mimo ze przepajam ją to zdaza sie ze wo

fifi do tej pory robi jednego kupala w nocy, w dzień to jeszcze ze 4 robił do tej pory, ale wczoraj już mniej
może jak wyeliminuje mleko z mojej i jego diety to mu sie z tymi kupkami ureguluje, dziś pierwszy bezmleczny dzień, więc trzymajcie kciuki, bo ja kocham jogurty, serki i inne tego typu rzeczy :-(

witajcie porannie
ja wczoraj narzekałam na brak czasu a tu widzę że produkcja jak za czasów ciążowych:-D
nawet nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego. jedynie kilka ostatnich stron:sorry:
u nas nocka ok karmienie o 19 i mały sam sie ululał, później po 24 i po 4, rano stał o 7 chwilkę popatrzył i nadal śpi:-) kochane maleństwo:tak:
za to wczoraj miałam zabiegany dzień od samego rana po lekarzach, mała złapała znowu jakiegoś wirusa i znowu gardło chore, później z Tomkiem na usg, w międzyczasie zakupy..ech dzis za to tylko ortopeda, mam nadzieję że wszystko ok z bioderkami

kajdusia śliczna fotka, my tez często ok 5 tak kończymy a mój się śmieje że i tak nam ciasno to jeszcze żeby psa zawołać:-)

co do becikowego ja składałam wniosek 21.07 a już tydzień później miałam kasę na koncie a miała być dopiero w sierpniu:-D

reklama
Paula- nie polecam jedzenia orzeszkow podczas karmienia. Oprocz tego ze powoduja zaparcia to jest to bardzo silny alergen. Poczytaj tu Artykuły - Orzeszki ziemne (arachidowe)

Katarzynajanicka- trzymam kciuki za diete bezmleczną i wspolczuje bo tez lubie rozne serki itp.

Wczoraj chyba jakis slaby wieczor byl. Jagoda tez zasnac nie mogla, plakala chyba przez godzine co nam sie jeszcze nie zdarzylo :( Mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej.

No i tez mi sie podoba ten konik morski, szczegolnie rozowy :) Jesli teraz nie kupie to napewno Jagoda go dostanie na gwiazdke :)

Załączniki

• plac3.jpg
    plac3.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Do góry