reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Posiew to faktycznie 3-7 dni ale jeśli jest jakieś zakażenie układu moczowego to w badaniu ogólnym wyjdą bakterie, ewentualnie jeśli to jest poważniejsze sprawa to będzie podwyższony poziom leukocytów i obecne białko. No niestety przy problemach z układem moczowym może być taka bardzo wysoka gorączka bez dodatkowych objawów (jedynie mocz może mieć dziwny zapach).
Koriander trzymam kciuki za twoją malutką, żeby to nie było nic poważnego...najważniejsza jest szybka diagnoza bo jak włączą leczenie antybiotykami to już będzie z górki. Trzymajcie się!

reklama
o to super :) dzięki Lena. Słuchajcie ostatnio miałam dość nietypowy problem z moją Żabką. Dotyczy wszystkich dziewczynek. mimo,że położna nie kazała mi zaglądać do "kurki" mojej córci, bo "nie wolno tam grzebać i tam się samo wszystko wyczyści", ja tak raz w tygodniu odchylałam wargi sromowe i wyczyściłam tam dobrze Jagodzie. I słuchajcie tego - jakieś 3 tyg temu zaglądam tam i nie ma dziurki!! wyglądało to jakby jej jakaś błona tam narosła! od razu popędziłam do lekarza rodzinnego,ale ta zdziwiona i nie wie o co chodzi..następnego dnia pojechałam z nią prywatnie do mojego gin, a on że natychmiast muszę się dostać gdzieś do ginekologa dziecięcego, bo on o takich przypadkach to w necie czytał:( na szczęście moja znajoma pracuje w szpitalu gdzie jest taki gin i załatwiła mi wizytę za tydzień(normalnie ponad 1,5mies) pojechaliśmy i okazało się, że zrosły się mniejsze wargi sromowe!! z tym samym problemem było bardzo dużo dziewczynek wieku od 0,5 nawet do 10-12 lat! kobiety zaglądajcie tam swoim córciom bo później może być nieciekawie(ciągłe zapalenie pęcherza, chore nerki-jeżeli skleiły się przy cewce moczowej, ogólne częste przeziębienia, po jakimś czasie mogą się jakby zrosnąć i trzeba będzie ciąć!) sory że tak walę od razu o takich problemach, ale wiem że większość matek nawet nie wie że takie coś istnieje! poza tym ta ginekolog powiedziała, że codziennie powinno się tam myć dziewczynki - a położna nie kazała wcale...

Witam po prawie dwutygodniowej prerwie:-)
My od wczoraj w domku może opisze jak to u nas było a więc poszłam w piątek do lekarza żeby osłuchał mała no i stwierdził zapalenie oskrzeli oczywiście u nas niemożna było zrobić żadnych badań w piątek więc wysłała nas do szpitala tam leczyli ja trzy dni samymi inhalacjami i było ok niestety w badaniu ogólnym wyszła bakteria i podwyższone leukocyty więc zrobili posiew i dostała antybiotyk po pięciu dniach ponowne badania i posiew bakterii już nie było więc do domku tyle że znowu ma jakiś katar i ta flegma się odrywa ale tam tylewirusów że niewiadomo czy czegos nie złapała mam nadzieje że juzbędzie wszystko w porządku:tak:napisze że warunki jak na szpital naprawde super dla mam rozkładana na noc spora sofa dla dziecka łóżeczko sale trzy osobowe kuchnia i pokój do przygotowywania jedzenia z mikrofalówką czajnikiem i lodówka
eagle-dziękuje za zainteresowanie i że zauważyłas że nie pisze naprawde miło było przeczytać smska że ktoś o mnie tu pamięta:tak:

Ewelinka-a który to szpital?

Kurcze a moja mała usnęła o 17 i śpi ehhh bez kolacji coś czuje ze bedę miała "super " nocke.

olavip-i co zrobił ten lekarz? jakiś zabieg miała Jagódka?
korinder i co z Lilcią? wiecie już coś?

o to super :) dzięki Lena. Słuchajcie ostatnio miałam dość nietypowy problem z moją Żabką. Dotyczy wszystkich dziewczynek. mimo,że położna nie kazała mi zaglądać do "kurki" mojej córci, bo "nie wolno tam grzebać i tam się samo wszystko wyczyści", ja tak raz w tygodniu odchylałam wargi sromowe i wyczyściłam tam dobrze Jagodzie. I słuchajcie tego - jakieś 3 tyg temu zaglądam tam i nie ma dziurki!! wyglądało to jakby jej jakaś błona tam narosła! od razu popędziłam do lekarza rodzinnego,ale ta zdziwiona i nie wie o co chodzi..następnego dnia pojechałam z nią prywatnie do mojego gin, a on że natychmiast muszę się dostać gdzieś do ginekologa dziecięcego, bo on o takich przypadkach to w necie czytał:( na szczęście moja znajoma pracuje w szpitalu gdzie jest taki gin i załatwiła mi wizytę za tydzień(normalnie ponad 1,5mies) pojechaliśmy i okazało się, że zrosły się mniejsze wargi sromowe!! z tym samym problemem było bardzo dużo dziewczynek wieku od 0,5 nawet do 10-12 lat! kobiety zaglądajcie tam swoim córciom bo później może być nieciekawie(ciągłe zapalenie pęcherza, chore nerki-jeżeli skleiły się przy cewce moczowej, ogólne częste przeziębienia, po jakimś czasie mogą się jakby zrosnąć i trzeba będzie ciąć!) sory że tak walę od razu o takich problemach, ale wiem że większość matek nawet nie wie że takie coś istnieje! poza tym ta ginekolog powiedziała, że codziennie powinno się tam myć dziewczynki - a położna nie kazała wcale...

Słyszałam o tym. Moi znajomi równiez mnie przed tym ostrzegali. Okazało sie sie pampersy wydzielaja jakis pyłek ktore powodują ze te wargi sie sklejają. Jak przeszli na inne pieluchy to kilka dni i juz bylo wszystko ok. Ja na codzien zakładam Basi DADE i obserwuje co sie dzieje, pampersa zakladam tylko na noc. Trzeba pilnowac.

Ola_fasola - tak miała zabieg ale krótki i bezbolesny. pani ginekolog posmarowała jej tam takim żelem znieczulającym i nawilżającym i kazała przyjść po pół h. Potem rozkleiła jej to taką metalową łyżeczką. teraz rano i wieczorem muszę nakładać jej tam sporo linomagu, żeby nie zaschło od nowa. 4 kwietnia jedziemy do tej lekarki na kontrole i mam nadzieję,że będzie wsio ok.

asia80 - też słyszałam, że to od pampersów, tylko że ja Jagodzie też tylko na noc zakładam, ewentualnie na jakiś wyjazd. W dzień używam babydream albo tojours (z lidla, kupiłam je bo nie miałam możliwości kupna innych i o dziwo jestem zadowolona!)
wiecie, kiedy okazało się że Jagodzie stało się cosik takiego, dużo czytałam i oprócz pieluch przyczyną zazwyczaj jest zbyt niski stran żeńskiego hormonu w organizmie dziewczynek (estrogenu).

OLAVIP nie wiem czy pamietasz czy czytałaś jak Gaja miałą gorączke 6 dni i wtedy juz pojechaliśmy do pediatry prywatnie i wiesz co pierwsze zrobiła jak ja rozebrałam zajrzała do Cipeczki czy nie zrastają się wargi!!!Ja w szoku byłam.....czyli dobra pediatra szkoda, że kasuje 150 zł za wizytę;(

Lenka- jak będę miała jutro przelew to się odezwe na bank. Dziękuje i całuję mocno moje Panie :*

Koriander- i co? Martwię się. Tulam

Olavip- witaj w naszych skromnych progach. Ja pamiętam ,że mojej córce też delikatnie przemywałam. A teraz synowi wbrew gadaniom , obsuwam skórkę i jest już bardzo ładnie.

Mój łobuz zasnął 0 18-ej i nie wiem co robic , bo śpi w najlepsze bez mycia i kaszy. Szkoda mi go budzic.

reklama
Do góry