reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Kobietki zdałam egzamin zawodowy!!!!!!! jestem już asystentką stomatologiczną z dyplomem :-)

Serdeczne gratki kochana!!! :) A jak się czujesz?

Witam z rana pierwsza :)
Przez calą noc się budziłam, bo mialam jakies skurcze brzucha :/ Mogłam spać tylko na lewej stronie i za nic nie moglam sie przekręcic. Ehhh....a od rana spokój...
Miłego dnia życze!!

Bidulka. Oj już tylko troszke i będziesz tuliła swoje maleństwo :) [zazdroszcze]

Kurcze, zdałam sobie sprawę ,że za tydzień zacznie się szkoła a ja odwykłam od wstawania o 7-ej. Ciekawe jak to będzie ? :)
Jutro od 6-ej zacznie znikać mój dach. Mam stresa. Dodatkowo będę miała 8-chłopa w domu i musze ich wykarmić. Może jakieś pomysły żeby było dużo, szyko i mało roboty ;) ?

Gdzie się wszystkie podziewają?

reklama
witajcie
ja od rana zabiegana szybkie zakupy, logopeda dzień jak codzień
teraz robaki małe śpią to mam wreszcie chwilkę dla siebie

Kobietki zdałam egzamin zawodowy!!!!!!! jestem już asystentką stomatologiczną z dyplomem :-)
serdecznie gratulujemy kolejna zdolna mamusia w naszym gronie

Witam z rana pierwsza :)
Przez calą noc się budziłam, bo mialam jakies skurcze brzucha :/ Mogłam spać tylko na lewej stronie i za nic nie moglam sie przekręcic. Ehhh....a od rana spokój...
Miłego dnia życze!!
czyżby coś się zaczynało dziać ale już niedługo, lada moment

Emalia rany ja to poważnie brzmi, ale ile zajmie Wam zrobienie tego dachu? mam nadzieje że nie będzie wtedy jakiś burz czy ulew bo chyba nie bardzo wskazane
a której to się wstaje rano że nie przyzwyczajona do pobudki o 7???? u nas alarm Tomka włącza się zazwyczaj tak przed 7 i koniec nie da się go przekonać że jeszcze chwilkę leżymy w łóżeczku dla niego pora zacząc dzień i koniec
nono 8 chłopa :szok: będzie chociaz na kim oko zawiesicić na chwilę?

no właśnie a gdzie reszta pytam?????? niedługo to tu będziemy monologi tworzyć

a ja chyba przerwę wychowawczy i od 1 października wrócę do pracy;-) tzn na L4

Ostatnia edycja:
eagle-kochana pewnie że wracaj do pracy-zawsze to kasa :-)

emalia czuję się dobrze oprócz zgagi, i napierania na wszystko wewnątrz co uniemożliwia spacery :-)
a do jedzenia dla chłopów to chyba najprostrze dania :-) schabowy, kurczaczek albo może grill?

eagle-kochana pewnie że wracaj do pracy-zawsze to kasa :-)

emalia czuję się dobrze oprócz zgagi, i napierania na wszystko wewnątrz co uniemożliwia spacery :-)
a do jedzenia dla chłopów to chyba najprostrze dania :-) schabowy, kurczaczek albo może grill?
mój tez mnie namawia ale ja mam jakies wątpliwości czy powinnam?
juz taki numer zrobiłam będąc w ciąży z Tomkiem że przerwałam wych. i poszłam na L4, tylko że wtedy nic nie traciłam bo i tak miała mi się skończyć umowa, jednak okazało się że na macierzyńskim mi ją przedłużyli i mam teraz bezterminową
wkońcu kiedyś do pracy wypadało by wrócić a drugi raz taki numer może nie przejść ( tzn przejść przejdzie tylko co później z ewentualnym powrotem do pracy??? jak szybko wrócę to i szybko mogą się mnie pozbyć, mój mówi że tym będziemy sie martwić ewentualnie później za rok czy dwa, a ja się juz zastanawiam co wtedy bo dostać sensowną pracę i to z 3 dzieciaków to nie takie proste, ech nie wiem juz co robić?

juz taki numer zrobiłam będąc w ciąży z Tomkiem że przerwałam wych. i poszłam na L4, tylko że wtedy nic nie traciłam bo i tak miała mi się skończyć umowa, jednak okazało się że na macierzyńskim mi ją przedłużyli i mam teraz bezterminową
wkońcu kiedyś do pracy wypadało by wrócić a drugi raz taki numer może nie przejść ( tzn przejść przejdzie tylko co później z ewentualnym powrotem do pracy??? jak szybko wrócę to i szybko mogą się mnie pozbyć, mój mówi że tym będziemy sie martwić ewentualnie później za rok czy dwa, a ja się juz zastanawiam co wtedy bo dostać sensowną pracę i to z 3 dzieciaków to nie takie proste, ech nie wiem juz co robić?
no tak, a jestes pewna ze po 3 ciazy cie przyjma? ja nie miałam gdzie wracać więc zrobiłam tak jak ty myślisz. zaraz wysle ci priv :)

eagle, przecież jak jesteś na L4 to zus płaci, więc nie robisz szkody zakładowi pracy. Ja bym poszła na l4

Byłam z Łukaszem u lekarza, powiedział że waga mieści się w granicach normy ale dał mi skierowanie na morfologię i mocz. W poniedziałek pójdę z Łukim i zobaczymy.

Ja się dziś fatalnie czuję. Taka zmęczona ze szok. Od powrotu z przychodni praktycznie w łóżku leżę, na szczęście Łukaszek był grzeczniutki a teraz śpi. Tylko pranie wstawiłam bo już nie mam w czym chodzić. Może przez pogodę straszna duchota :(

Na szczęście mąż wyjątkowo wcześnie dzisiaj skończył i już jest w drodze:)

hej
eagle - ja już złożyłam wniosek o przerwanie wychowawczego od 8 września (powiedziałam szefowi że nawet nie liczę że na to 1wsze chorobowe co on mi powinien zapłacić to wcale na to nie liczę, a ten 1wszy mc będzie musiał połacić zusy to niech sobie odliczy z kasy którą mi wisi za urlop wypoczynkowy który miałam w zeszłym roku w październiku - tak czy siak wiem,że on by mi nic nie zapłacił, zwolnić mnie nie może,on nic na tym nie straci, a ja zasiłku nie dostawałam, bo jesteśmy za bogaci o 1,70zł, a tak chociaż chorobowe za 2mc do końca ciąży będę dostawać:) tylko,że ja mam w firmie troszkę chorą sytuacje, ale za dużo tu opowiadać hehe

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ! Mało mnie tu ostatnio ale widzę że nie tylko mnie cisza jak makiem zasiał :-D
U nas ok Michał broi ile wlezie wszędzie go pełno:tak:remont mieszkania skończony ale już druga para zrobiła nas w bambuko z wynajmem kazali trzymać a po jakimś czasie nawet wstyd im było dzwonić to tylko wysyłali sms że jednak rezygnują brrrrr ale nie odpoczywam bo wzięliśmy się za wykańczanie elewacji bo jeszcze trochę jej brakowało i kożystamy z pogody by ją skończyć
ale dość o mnie emalia widzę że u was też remont w toku?współczuję !dach tym bardziej w budynku w którym się mieszka to masakra powodzenia aby nie było nieprzyjemnych niespodzianek:tak:a przyszłaś mi dzisiaj na myśl po telefonie mojej mamy ,jak twój ból głowy i zawroty?pytam bo kuzynka od dłuższego czasu skarżyła się na bóle głowy i zawroty chodziła po lekarzach i nic w końcu powiedzieli jej żer jest hipochondryczką i panikuje choć porobili jej jakieś tam badania wyszły niby ok niedawno zaczęłą mieć problemy ze wzrokiem i na jedno oko zaniewidziała wkońcu pojechali do niemiec do jakiejś kliniki tam wyszło że ma raka mózgu i czaka ją seria naświetlań całe szczęście guz podobno nie złośliwy choć atakuje już drugie oko szans na przywrócenie widzenia w tym pierwszym nie ma żadnych więc dziewczyno pukaj niech porobią ci badania a nie ściemniają lepiej dmuchać na zimne
a poza tym widzę że niektóre z nas już powoli się szykują na porodówkę jeśli nie dam rady znowu szybko zajrzeć to powodzenia laski szybkiego i w miarę bezbolesnego porodu!

reklama
Witajcie my tylko na chwilkę;(
Gaja ma goraczke a ja dopiero wróciłam z pracy i jutro tez ide;(Dałam jej ibum i zasnęła...ciekawe czy spadnie...znowu jakieś cholerstwo:(
A po pieprzonej burzy nie mogę dojść do siebie;(
Do tego zalało Wiktorię i jej rodziców 70 taczek szlamu wywiezli z małego podwórka...po prostu drzwi nie mogli otworzyc jak sie wali to na maxa;(Ta maź spłyneła prosto z pól na ich dom...tragicznie wyglada....

Ostatnia edycja:
Do góry