reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Jestem. Synek już śpi. Ja przygotowana na jutrzejsze spotkanie z rodzicami, tylko jeszcze nie wiem co na siebie założyć, w szafie same starocie :((

asencja- cieszę się, że jesteś spokojniejsza, mam nadzieję, ze dobrze zaopiekują się Tobą imaleństwem. Jak rozwiązaliście sprawę opieki nad Krystiankiem??

milusia- wiem co przechodzisz, ja też odstawiłam niemal wszystko swego czasu i nie wiedziałam co jest przyczyną wysypki:( mam nadzieję, ze znajdziesz szybko odpowiedź!

lena- nie wiem skąd pleśniawki, moze ogranizm był osłabiony i łatwiej wtedy o te paskudztwa

agi- straszne jak wymeczyli moją synową, wierzyć się nie chce! mam nadzieję, ze już wszystko będzie dobrze z Polusią!Trzymajcie się cieplutko.

koriander- Łukaszek idzie w czwartek pierwszy dzień do żłobka. Na szczęście przyjedzie moja mama na tydzień i będzie go prowadzać najpierw na godzinkę potem na troszkę dłużej, mam nadzieję, ze to troszkę ułatwi Łukaszkowi zaadaptowanie się w nowym miejscu.

mimi- takie naleśniki (amerykańskie) :-)
Przepraszam ze tak tu skaczę z radości jak Łukasz coś zje, ale u mnie każdy kęs na wagę złota, więc cieszę się ogromnie jak Łukasz coś zje nowego. @ dni temu spagetti też spróbował:) najczęscie jak daję mu samemu jeść to próbuje nowości. Ostatnio podoba mu się jedzenie widelcem:) ma taki mały plastikowy:-)

reklama
Dziewczyny, dziękuję za troskę....Jesteście kochane....
Polcia ma sie chyba juz dobrze....Nie ma gorączki ale troche boje sie wieczora....mam jednak nadzieję że będzie dobrze....Angielska służba zdrowia to porażka....i nie chodzi mi juz nawet o znajmość zawodu wsrod lekarzy....Pojechaliśmy wczoraj do szpitala ok. 17.30...fakt przyjeli nas natychmiast....bo czest nawet z dzieckiem czekasz godzine albo dluzej.....Na izbę przyjec zbadali Pole...nawet zlecili badanie moczu (tu info dla koriander) które wyszło ok...bez jakielkowiek bakterii.....zbili jej gorączke do 38,2 bo jak pojechaliśmy miała 39.8...i skierowali nas na oddział....była ok 19.00 i powiedzieli ze za chwile przyjdzie do nas lekarz zbadać Polę...na lekarza czekaliśmy do 1.20 w nocy...Mała już spała, lekarka kazała ja obudzić i pierwsze co zrobiła wsadziła jeszcze półprzytomnej Polci włożyła szpatułkę do buzi żeby obejrzeć gardło....Mała się zwymiotowała....zryczała....bo ta ja na siłe badała....a dziecko było zmęczonę, śpiące....stwierdziła że Polcia ma niewielka infekcję gardła....i że nie wie czy nas zaraz wypuszczą i że zaraz przyjdzie lekarz - kolejny i ją zbada.....zaraz znaczy za godzinę....Mała nie spała przez ta godzinę bo pielęgniarki przez ten czas mi mówiły że lekarz juz jest w drodze.....Przyszedł zbadał dokładnie to samo....i kazał zostać do rana....Pola była tak zmęczona że szok....Nie mogła ze tego wszystkiego zasnąć....wiec w sumie jak zasnęła pospałyśmy w sumie 2 godziny.....Rano też czekałysmy na lekarza który miał przyjść lada mioment do 11.00....Pocia cały ranek spacerowała po oddziale....przesyłała całusy dookoła, machała pielęgniarkom....tańczyła im...Wszyscy mieli ubaw....Humor jej dopisywał....Na szczęście o 11 nas wypisali....Mała zasnęła jak tylko P. włożył ją do fotelika....Nawet ie otworzyła oczy jak ją rozebrałam w domu i położyłam do łóżeczka....Stanęło na to że to chyba zęby plus infekcja gardła....tyle wiem.....No nic zmykam troche do rodzinki....Mieliśmy z P. oboje wolne w niedziele i dziś....Fajne plany a wyszło jak wyszło....wiec chociaż wieczor niech będzie miły.....Jeszcze raz dziękuje za troskę...
lena - cieszę się ze z Gają lepiej..>A u Was od czego ta gorączka.?????

Kochana ja tez u nas stawiam na zęby bo nic innego mi nie przychodzi tym bardziej ze rano przed oraczka zrobiłą luzna kupe...badz jeszcze druga ewentualnosc odczyn poszczepienny bo nib do 2 tyg moze bc;(

hej

cos sie przyplatalo naszym czerwcowym dziewczynkom lena Agi mam nadzieje ze to juz koniec goraczki

Zdec Milusia walczcie z tymi alergiami u nas poki co nic nie wraca

Asencja super ze nastawilas sie pozytywnie jaki plan na Krystianka??

Zyrafka bedzie jak u Sealt bedzie ok zlobek zostanie dobrze przyjety

Witajcie... u nas problemów ciąg dalszy... niby była trzydniówka, a teraz podejrzewam ospę... najpierw pojawiły się czerwone plamki, a teraz zrobiły się takie krosteczki z białymi łepkami... jutro do lekarza... ja myślałam że to komary go pogryzły i teraz mam wyrzuty sumienia że to zbagatelizowałam... cały weekend moczył dupsko w basenie... ahh... :(

Wszystkim chorowitkom dużo dużo zdrówka! Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki!!! :)

Kasiek nie martw sie nie Ty pierwsza:)) moi rodzice wysmarowali mi ospe taka macia czerwona z kotkiem kiedys takie byly tez mysleli ze to komary:)) Masz jakies podejrzenia skad ta ospa?

Kasiek nie martw sie nie Ty pierwsza:)) moi rodzice wysmarowali mi ospe taka macia czerwona z kotkiem kiedys takie byly tez mysleli ze to komary:)) Masz jakies podejrzenia skad ta ospa?

Nie mam pojęcia... nie miał kontaktu z dziećmi które by miały ospę, więc skąd to się wzięło? trudno... jutro się wyjaśni ;) jakby to miało być to to dobrze że teraz, bo dziecko przechodzi to raczej łagodniej... ;)

Mama Kubulki - mój mąż też teraz obchodzi urodziny, no może nie 30ste ;) ale nie mam pojęcia co mu kupić...

reklama
Kasiek w sumie to dobrze jesli bylaby ospa, mielibyscie z glowy :-) zdrowka i daj jutro znac co powiedzial lekarz! :tak:

Agi co u Polusi?? spokojnej nocki!

mamakubulki to moze nalej do wanny piwa poustawiaj dookola swieczki i sie w niej poloz zaden facet sie nie oprze ;-)

ita85 jesli nas czytasz: nie moge znalezc twojego maila a chcialam przeslac obiecane zdjecia :sorry: Jesli mozesz przeslij mi na pw

Do góry