reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
kasiulka - Pola też została poczęta 5 października :-) .... Jeszcze raz wielkie gratulacje......
Agast - gratuluję zdjęcia gipsu....i oby juz wszelkie złe rzeczy omijały Jagódkę szerokim łukiem....
zyrraffka - ach ten mój zięc .... :-)

Dziewczyny ja juz jestem chwilami bezsilna dzis juz plakalam jak usypialam Amelie:( po kapieli z nienacka Mela mnie ugryzla! wyszedl mi siniec...powiedzialam "nie wolno itd..." podnioslym glosem bo naprawde strasznie bolalo:( przy usypianiu pozwolilam jej zeby mnie przytulila a ona nagle z rekoma do twarzy i mnie podrapala...ja znow "nie wolno itd..." odwrocilam sie a ona mnie w twarz uderzyla...:( potem jeszcze pare razy sie rzucila z rekoma do bicia,czasami nawet ze zlosci bije sie sama po glowie lub ciagnie za wlosy ktroych ma i tak malo,czasami nawet raczke w piesc zaciska i sie bije dosc mocno,a czasem palce wklada do buzi na wymioty...

Niemam pojecia co robic,napewno w tym tez jest moja wina,moze zle reaguje.Ale nigdy jej krzywdy nierobilam!!!! dlaczego w niej tyle agresji ????:(:( plakac mi sie chce bo ja wzorem matki niejestem..nerwus ze mnie

a moze powinnam zaciagnac porady specjalisty,bo sie martwie. co wy o tym myslicie?
Moze macie jakies namiary na kogos dobrego?

Ostatnia edycja:
julia powiedz kochana w jakich sytuacjach Cię bije? jest jakiś powód? zabraniasz jej czegoś? nie zwracasz uwagi na nią? może kłócisz się z mężem często? analizowałaś różne sytuacje w których Amelka tak się zachowuje? Może jest jakiś wspólny mianownik?

Dziewczyny ja juz jestem chwilami bezsilna dzis juz plakalam jak usypialam Amelie:( po kapieli z nienacka Mela mnie ugryzla! wyszedl mi siniec...powiedzialam "nie wolno itd..." podnioslym glosem bo naprawde strasznie bolalo:( przy usypianiu pozwolilam jej zeby mnie przytulila a ona nagle z rekoma do twarzy i mnie podrapala...ja znow "nie wolno itd..." odwrocilam sie a ona mnie w twarz uderzyla...:( potem jeszcze pare razy sie rzucila z rekoma do bicia,czasami nawet ze zlosci bije sie sama po glowie lub ciagnie za wlosy ktroych ma i tak malo,czasami nawet raczke w piesc zaciska i sie bije dosc mocno,a czasem palce wklada do buzi na wymioty...

Niemam pojecia co robic,napewno w tym tez jest moja wina,moze zle reaguje.Ale nigdy jej krzywdy nierobilam!!!! dlaczego w niej tyle agresji ????:(:( plakac mi sie chce bo ja wzorem matki niejestem..nerwus ze mnie

a moze powinnam zaciagnac porady specjalisty,bo sie martwie. co wy o tym myslicie?
Moze macie jakies namiary na kogos dobrego?

Hania miała taki okres, że biła mnie po buzi. Myślę, że musisz to przeczekać, i najlepiej ignorować tzn odwracać uwagę w takim momencie, zająć ją czymś innym

Kasiulka widze suwaczek wielkie gratulacje trzymaj sie zdrowo i dbajcie o siebie. Jak z cycaniem udalo Wam sie juz skonczyc? z daty poczecia wnisokuje ze zalapiesz sie na koncowke czerwca:) mnie sie przynajmniej z chlopakami udalo a oni sa z konca wrzesnia :)) doczytalam urodziny Olafka:))

Milusia dobre z tym pilotem, moj kuzyn kiedys oddal video do naprawy i facet mu je oddal z torebka wegla:))

Koriander w Lili w klubie dala czadu ze tak odpadla

Gosiargo gratuluje zeba a obsuwy wspolczuje chyba nigdy nic nie odaja w terminie

Mimi super ze tak sobie radzisz,

a jak reszta podowjnych mama Asencja, Agusia?

Dorotka to chyba z rok nie mieszkalas w Toruniu??

Agast jak to badanie bedzie wygladalo i kiedy je bedziecie robic ? szybko zlecial ten czas z gipsem oby to juz ostatni raz. Widze ze mamy podobne dzieciaki Olaf aniolek Eryk diabelek...

Zyrafka u nas ok wszyscy zdrowi tylko czasu malo, a Wy kiedy wracacie do zlobka? h,mmmm artsta malarz ci rosnie

Mamakubulki jak u Was z klubem bo jakos nie pamietam czy po chorobie wrociliscie

Sealt nie ma to jak w domu usciskaj Agatke

Kreatorka ten kroliczek w suwaczku poprostu brak mi slow

Julcia dla wlasnego spokoju zapytaj o jej reakcje czy mieszcza sie w normach. Dzieci w tym wieku nie potrafia prawidlowo okazywac emocji i ich powstrzymac ona ma taka metode, inne dziecko pewnie jeszcze inna, Eryk jakis czas temu jak mu sie czegos zabranialo siadal w rozkroku i tlukl glowa o podloge teraz juz tego nie robi coraz zadziej szczypie ale jednak szczypie tyle ze widze ze zaczyna to juz mijac, moze musisz jeszcze troche poczekac

Eryk sie budzi brrrrr poprzednia noc byla kiepska ta tez sie zapowiada...

julia powiedz kochana w jakich sytuacjach Cię bije? jest jakiś powód? zabraniasz jej czegoś? nie zwracasz uwagi na nią? może kłócisz się z mężem często? analizowałaś różne sytuacje w których Amelka tak się zachowuje? Może jest jakiś wspólny mianownik?

W ciagu to to bardzo rzadko sie zdarza...co zauwazylam ze to zawsze tak jest przed zasnieciem,jak ja usypiam. CO do partnera to raczej nie bo jest tylko 1,5-2 dni w domu,tak to same jestesmy. Chyba tak jak Kasia mowi ze jak zwracam jej uwage wtedy sie rzuca.Zawsze jest to znienacka,nie z powodu ze czegos jej zabronilam.mowienie do niej nieprzemawia, czasami udaje i placze mowie ze mame to boli to ona sie smieje...

Przepraszam ze tak chaotycznie,ale pisze co mi sie przypomni.
Musze podjac jedna taktyke i sprobowac.....

W ciagu to to bardzo rzadko sie zdarza...co zauwazylam ze to zawsze tak jest przed zasnieciem,jak ja usypiam. CO do partnera to raczej nie bo jest tylko 1,5-2 dni w domu,tak to same jestesmy. Chyba tak jak Kasia mowi ze jak zwracam jej uwage wtedy sie rzuca.Zawsze jest to znienacka,nie z powodu ze czegos jej zabronilam.mowienie do niej nieprzemawia, czasami udaje i placze mowie ze mame to boli to ona sie smieje...

Przepraszam ze tak chaotycznie,ale pisze co mi sie przypomni.
Musze podjac jedna taktyke i sprobowac.....

może taki sobie rytuał zrobiła, próbuj ją ignorować, nie zwracać na to uwagi, może jak dziewczyny piszą przejdzie jej ten okres. Długo to już trwa?

jednak spi :))

myjecie zeby dziciakom tylko woda czy juz pasta wiem ze jest pasta od roku a ja nie pamietam kiedy zaczelam nia myc zeby Olafkowi on szybko zalapal wypluwanie pasty i plukanie zebow, Eryk pluc juz potrafi bo szczail kiedys kuzynke jak plula pasta i strasznie mu sie podobalo zawziecie potem probowal :))

reklama
Dziekuje za rady od jutra wprowadze je w zycie!I powiadomic osoby ktorym czasami plaskacz w twarz sie dostal:)

Długo? 1 lub 2 miesiace,czasami wydaje mi sie ze ona sadzi ze to zabawa jest...bo sie czasami smieje. jest dzien ze jest spokoj ale czasami jest okropnie tak jak dzis....

Do góry