reklama

Czerwiec 2011

mysia - a może Twoja Mała ma kolki albo coś, byłaś z nią u lekarza? ja bym poszła i poradziła się co zrobić w tej sytuacji, ja miałam tak samo mały wył wpadał w amok (miał kolki) i nic go nie uspokajało, no i oczywiście nic nie spał ani w dzień ani w nocy tylko króciutkie drzemki, teraz dostał leki i widać poprawę od razu, w sumie jeszcze nie jest dobrze ale przynajmniej troszkę pospać się da bo ja na stojąco zasypiałam a to jest nie normalne by takie małe dzieci spać nie chciały

reklama
Mamusia no właśnie daję Mu Esputicon, ale raz Mu pomoże, a raz nie... Teraz znowu miał atak, ale mama Go przejęła. Na razie spokój, ale czytałam właśnie Twojego wcześniejszego posta o tym Delicolu. Chyba zaraz wyślę Sz.do apteki.

Witajcie po latach ;)
Nie mam czasu na neta w ogóle :p Ale postanowiłam dziś zajrzeć choć na chwilkę :-)

Mamusia no właśnie daję Mu Esputicon, ale raz Mu pomoże, a raz nie... Teraz znowu miał atak, ale mama Go przejęła. Na razie spokój, ale czytałam właśnie Twojego wcześniejszego posta o tym Delicolu. Chyba zaraz wyślę Sz.do apteki.

Edgarek też miał problemy straszne z brzucholkiem, Esputicon też raz pomógł, raz nie, na niego podziałała BioGaia.

radze Ci kupić octenicept i psikać nim pępek po kąpieli (kilka razy) a potem patyczkiem do uszu zamoczonym w gencjanie, u Tymcia pępek odpadł po ok tygodniu więc bardzo szybko - polecam

U nas też jeszcze kikut się trzyma. Mimo działania octeniseptem i 70% spirytusem [patyczki] - w dużej mierze zależy to od dziecka. Niektórym pępek odpada po tygodniu, mimo braku jakichkolwiek działań.

Kurczaki, jak mnie tu dawno nie było! Postaram się rozejrzeć troszeczkę, ale nie wiem, na ile mi synek pozwoli ;-)

dziewczyny weszłam do was przez przypadek jestem mamą czerwcową tyle że 2010 widzę że u madziolki problem z pempikem najlepsze na to jest gencjana na spirytusie smarować można przy każdej zmianie pieluszki patyczkiem wokół pempka i po odpadnięciu jeszcze z dzień dwa póki nie zaschnie do końca sorki ale też miałam ten problem i szybko zadziałało

Baśka, gratki pierwszego skończonego miesiąca :)

Agatka, wszystkiego najlepszego dla Was i kolejnych udanych rocznic :)

Madzioolka, oj nie zazdroszczę pępucha. Ja się strasznie cieszę, że my się naszego pozbyliśmy (odpadł w 12 dobie). Ja w domu od razu na spirytusie jechałam.
Ehhh widzę, że nie ja jedna mam małego rzepa ;) Na spacer ubieram zaraz po karmieniu, darcie się jest od razu po włożeniu do wózka, ale u nas na ulicy kostka brukowa więc mała od razu zasypia. Niestety długo nie pośpi i nie poleży w wózku :( Od razu się drze, że na ręce. Bez mleka się nie ruszam, bo może będzie głodna, a jak karmienie i picie nie pomaga to albo ławeczka i na ręce, albo na syrenie do domu :( Stresują mnie te spacery :(
A fotelik małej nie przypadł do gustu, tzn w aucie zaraz zasypia, ale jak ją próbowałam w domu włożyć żeby móc coś zrobić to po chwili ryk. Nie wiem czy leżaczek w tej sytuacji coś zmieni :/

Zołza, wieki Cię nie było, fajnie że wpadłaś :) Pisz co tam u Was, jak Edgarek :)

Mamusia, Asinka
współczuję koleczek. Mam nadzieję, że leki pomogą i maluszki nie będą się męczyć.

Ogitu, dacie radę i szybko opanujecie sprawy butlowe :)

Ironia, Ty stara? No proszę Cię ;) To co ja mam powiedzieć jak w tym roku stuknęło mi pierwsze dzieści ;)

Hej Aaga :) Trzymaj się dzielnie mamuśka :)

Mysia, a byłaś u pediatry z małą? Może coś poradzi. Może jakieś badania. Z tego co się orientuję to przy infekcji moczowej dzieciaczki są niespokojne i płaczliwe.

U nas dziś w dzień w miarę ok. Młoda miała trzy dwugodzinne drzemki, w międzyczasie oczywiście na rąsiach. No ale przynajmniej dałam radę poprasować stertę prania, zrobić naleśniki, pozmywać i trochę poleniuchować :) Do tego babcia przejęła młodego. I dobrze, bo od rana lało i kisiliśmy się w domu.
Małej chyba na katarek się zanosi :( Ciągle kicha i jak przystawia się do cyca i tak łapczywie ssie to w nosku jej rzęzi. Mam nadzieję, że się nie rozkręci.

witajcie z rana:) maly mnie obudzil i sam poszedl spac a ja juz nie zasne, do tego łebmnie napirdziela od wieczora.
wczoraj stworzylam takiegi pieknego posta to mama przyszla i mi sie wszytsko skasowalo:(
bylam wczoraj u pediatry bo mnie niepokoily krostki u malgeo na buzi i taka szorstka skora no i na razie mam dwutugodniowa diete bez mleka i przetworow bo to akas lekka skaza, po dwoch tygodniach zobaczymy czy lepiej, pediatra powiedziala zeby tylko gorzej nie bylo i smarujemy buzie oilatum soft
zolza witaj wreszcie:tak:
blusia wspolczuje ryku na spacerze:-( i nastrojow synka. moja to sie raczej slucha tylko strasznie marudzi, i wymysla ciagle cos a mi nerwow brak do niej, jej sie po prosru nudzi i brak jej towarzystwa chcociaz staram sie ja ciagle gdzies zabierac do rowniesnikow. ale najgorsze jest to ze wlasnie jest okropnie humorzasta. w i juz dawno mialam ci napisac- piekne imie dla niuni wybralismcie. jakbym miala teraz dziewczynke to bym ja tak nazzwala:)
mysia ja bym poszla do pediatry, zawsze to ktos madrego moze cos doradzi bo malej na pewno cos jest skoro tak ryczy
madziolka u nas tez sie dlugo trzymal i na poczatku tez sosowalam oscenisept, dopiero spirytus pomogl....no a burze faktycznie u nas wczorja dawaly, jedna za druga gdzies przechodzily a co do wypadu nad jezioro to faktycznie z takim maluchem to tylko meczarnia, ja nawet nie mysle jechac tamw niedzielegdzie sa dzikie tlumy, ale zeby dominice sprawic troche radosci pojechalismy na tyg. faktyczni eludzi malo ale mlody akurat ani myslala spac wiec sie tylko z nim umeczylismy
agatka 1407 witaj, mysle sobie czasami o tobie jak ty dajesz rade i jak twoja julka to wszytsko znosi
agatkaT u nas jeszcze kilka dni po odpadnieciu byla taka ropa w pepku, przemywalam i sie zagoilo wszytsko slicznie

milego dnia mamusie:)

Ostatnia edycja:
reklama
cześć! :-)

byliśmy wczoraj na badaniu bilirubiny i jest bardzo pozytywnie. Wynik wyjściowy 13,16 a wczoraj (po 1,5 tyg) 7,29.
Więc tendencja spadkowa dość wyraźna.

W tym tygodniu powinien odwiedzić Nas lekarz- więc czekamy.

U Nas dziś świetna pogoda- idziemy do mojej Mamy na kawkę i pewnie pół dnia spędzimy na ogrodzie :-)

miłego słonecznego dnia i grzecznych Dzieciaczków ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry