reklama

Czerwiec 2011

reklama
Dzień Dobry
Widzę, że tutaj ruch weekendowy w miarę maly to szybko nadrobię.
U nas śnieżno i mroźno ale mam nadzieję, że uda się nam dziś wyjść na krótki spacer. Temperatura -10 stopni. Tak jak pisałam wczoraj Julii wyszedł wczoraj pierwszy ząbek - lewa jedynka dolna. W nocy dziś marudziła i dziś też jest trochę niespokojna. Kupiłam czopki Vinurcol ale tam na ulotce dawkowanie jest napisane tylko po 6 roku życia a u mniejszych dzieci tak jak każe lekarz. jak poddawałyście te czopki. Cały mogę dać?
Niedzielne buziaki dla Was i maluszków

Hej... Dziewczyny, aaale się wyszalałam! :-D Tylko teraz głową nie mogę ruszać, bo kark napierdziela, ale co tam ;-) Znów się poczułam młodo :-D I jeszcze DJ grał muzę, która nam bardzo pasowała... Tylko "prześmiardłam" dymem, ale tym bardziej się młodziej poczułam, bo to jak za starych dobrych rockowych czasów :-D Hi hi, polecam! :)))

K. dziś od ósmej w szkole i nikt mi nie pomaga przy małym, ale dziecię moje jest cudne - wstał o ósmej na butlę, trochę pobuszował na łóżku, ale niedługo usnął i spał do 12 :-D Kochany mój :-)

mamusia dzięki:-) jakoś wyleciało mi z głowy, że Asia dziś 7 miesięcy kończy:sorry2:ale wstyd:zawstydzona/y:
Doris możesz spokojnie podać cały czopek, ale nie powiem Ci co ile mozna podawać...
Zołza super, że imprezka się udała, ja mam w planach wyjazd na weekend do Dublina do koleżanki, ale ze względu na to, że Asia podczas ząbkowania znajduje ukojenie tylko u mamy to nie wiem jak to będzie...wyjazd planuje na 18-19 więc może zębolek juz wyjdzie:confused:

zołza - super ze sie impreza udała ! :D

u nas tez imprezowo było paula (nianai benia) i kuzyn przyszli na winko ;) wypilam drina troche wina a potem wodke z cola o matko ale sie zrobiłam ;) michał mówi pij pij ja wstane do benia bo wypiłem tylko piwo...no to ok...upiłam się troszke mały w nocy się przebudził a michał co...nic śpi w najlepsze !!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a ja czułam ze nie wezme małego na rece bo ledwo nan ogach stoje i boje sie zeby mi nie wypadł...wiec dałam mu smoczek i budze michała..a ten z pretensami czemu ja nie wstane :szok::szok::szok::szok: nosz kuzwa !!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mowie mu ze nie czuje sie zeby sie dzieckiem opiekowac w takim stanie jak mi podłopga faluje a on ojeju to po to mnie budzilas...no masakra...co za facrt !!!:cool::dry: taka zrype dostał ze jak sie mały obudził to uciekł z nim do drugiego pokoju i dali mi spać do 10:-D:-D

Hejka! My już po obiadku i po krótkiej drzemce...robiłam dzisiaj rodzinny obiad i dla rodziców...więc się umachałam w kuchni...

Doris ja mam ulotkę z tych czopków i nic nie pisze że dopiero od 6 r.ż. ja mam napisana że stosuję się u niemowląt od 1 dnia życia

Wskazaniami do stosowania czopków Viburcol N są:
stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie
wspomagające), bolesne ząbkowanie.

Skład:
1 czopek zawiera: Chamomilla recutita D1, Atropa
belladonna D2, Plantago major D3 ana 1,1 mg; Pulsatilla pratensis D2 2,2 mg;
Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg.

Wskazania:
Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci,
infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.

Przeciwwskazania:
Nie stwierdzono.

Działania niepożądane:
Nie stwierdzono.

Interakcje z innymi lekami:
Nie stwierdzono.

Dawkowanie:
W ostrych stanach 1 czopek kilka razy
dziennie. Po uzyskaniu poprawy 1 czopek 2-3 razy dziennie. U niemowląt od 1.
dnia życia do 6 miesięcy maksymalnie 1 czopek 2 razy dziennie.

Zołza super że imprezka sie udała :)

Zebrra mnie też kusi papierosek...hehe...ale Ciebie bym nie podejrzewała :P

Oj Trasia, Marta, Misia to Wy jeszcze niewiele o mnie wiecie :P Papierosek, drineczek z parasolką i żyć nie umierać :)

Marta, ksiądz był. Ja wolę proboszcza, to taki ksiądz z powołania, udzielał nam ślubu i chrzcił wszystkie nasze dzieci, a i jeszcze prowadził mnie do bierzmowania. Niestety był wikary - niby ok, ale jakoś za nim nie przepadam, miałam wrażenie, ze czeka tylko na kopertę...

Iza, mam nadzieję, że i u Was mediderm sie sprawdzi :)

Mysia, współczuję nocy!

Dubeltówka, buziaki dla Asi!

Zołza cudnie, ze się tak wybawiłaś! Może i ja sie skuszę na jakieś wyjście? ;)

Ironia, no tak to właśnie z facetami bywa niestety... Ja też mojego co chwilę muszę do pionu stawiać...

Mamusiu... mhm łożysko mniam :) preferuję na surowo :)

Dzięki Babeczki :-)

Zebrra, naprawdę warto! Wcześniej kilka razy wychodziłam z K. do kina czy coś takiego i też było fajnie, ale dopiero wczoraj poczułam MOC ;-) :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry