Cześć

Ja jak zwykle w niedoczasie...
Wczoraj u laryngologa wszystko ok - zbadane uszy, nos i gardło wszystko prawidłowe, otwarta buzia - taka budowa buziaka, ślinienie od zębów, brzydki zapach - dzieci tak mają a zwłaszcza po spaniu to normalne, mycie zębów skutecznie zwalcza smrodek i Maja bardzo to lubi
Doktor powiedział że Maja ma minimalnie powiększony trzeci migdał, ale po pierwsze gdyby ten migdał dawał o sobie znać to chorowałaby non-stop a Maja jest dzieckiem niechorowitym (póki co) a po drugie u takich maluchów i tak się nic z tym nie robi. Ja miałam wycinany 3-ci migdał jak miełam 4 lata a anginy i inne choroby czepiały sie mnie cały czas, miałam w domu całe pudełko kolorowych zatyczek od igieł bo ciągle miałam zastrzyki... Mamy przyjść profilaktycznie do kontroli za pół roku
Trasia gratuluję synka!!!! też bym chciała taki układ - córa i synek

ale z imieniem zupełnie nie pomogę bo na męskie i z Mają w ciąży nie mielismy pomysłu, miałam byc Maja i koniec... dla następnego dziecka tez mamy tylko zeńskie imię - na 99% będzie Zosia
Mrsmoon dałaś mi nadzieję z siuskami

dziś idę do apteki po woreczek bo kienicznie muszę Majce zbadać, chyba ma jakąs infekcje co często łapie się zapieluchę i trze tak jakby się chciała tam podrapać
U nas zmiana pieluchy tylko na przewijaku na pralce w łazience, zmiana poza domem to makabra bo Maja od razu czuje wolność i się wygina nawszystkie strony żeby tylko nie zapiąć czystej pieluszki... ale z gołą pupą nie lata więc chyba nie jest z Nią jeszcze aż tak źle :-)