reklama

Czerwiec 2011

andariel co do tarczycy to u mnie TSH w normie więc chyba wizyta u endokrynologa bez sensu.A Ty miałaś problemy z tarczycą??Ja miałam bad w kier tarczycy właśnie + morfologia z rozmazem. i wsio u mnie git.Jeszcze czytałam ,że włosy wyłażą przy chorobach jajników a tego dawno nie badałam:dry:Ogólnie u mnie problem też ze skórą głowy bo przetłuszcza się maksymalnie i co drugi dzień muszę myć a przy myciu płaczę bo włosy lecą...:wściekła/y:U mnie to już trwa od ok 4 mies to wypadanie intensywne.

Co do wyrzutów to też je mam jak mi Gracjana jakieś sceny robi a ja po pracy zmęczona czasem nie mam do niej sił naprawdę i krzyknę albo podniosę głos a pózniej ona zaśnie a mnie męczą wyrzuty.No ale mądry Polak po szkodzie...Emocje biorą jednak górę.

kati to cisnij tak swojego męża co on sobie myśli ;-) &&&&żeby się udało!!

aestima,asinka szacun za tego smoka.U nas jeszcze nie czas.Muszę przeczekać bo nie jestem na to gotowa ani ja ani Gracjana :sorry2:

reklama
Dobry wieczór :)

Trasia ogromne gratulacje!!!! Choć mi na razie przeszła chęć na drugie bobo już teraz w tej chwili (a miałam taką fazę :-p) to zazdroszczę tych emocji i wzruszeń przy usg :)

co do proszków - u nas loveli poszło tylko 1 opakowanie, potem vizir/persil/ariel sensitive, płyn lenor sensitive, nasze ubrania od dawna piorę w takim zestawie więc i Mai się dostało :P ale u nas nie ma problemów skórnych

No i nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać.....

Dobrej i spokojnej nocki :*

witam bardzo porannie

dzieki za liczny odzew w sprawie moich pytań
ja kupiłam nocnik ale został wyniesiony chwilowo na góre bo Mati tylko sie nim bawił, ale postanowiłam go zdjac i moze po mału cos Mati bedzie łapał

pierzemy ubranka Matiego w jelpie od samego poczatku ale wlasnie zastanawiam sie nad zmiana na normalny proszek bo nie dosc ze sporo jelp kosztuje to i ciezko go tu u mnie dostac w sklepach, przez neta musze zamawiac
no i wiele z was pisze o vizir sensitiv, wiec moze zakupie taki i zobaczymy jak Mati zareaguje, choc u nas nigdy zadnych problemów skórnych nie było

a co do kremu to ja mam z tamtego roku Nivea baby na każda pogode ale on ma tak strasznie gesta konsystencje ze juz rok temu miałam problem zeby Matiego wysmarowac a wtedy miał 6 miesiecy i prawie wcale sie nie wiercił wiec teraz nie wiem jak go wysmaruje przed wyjsciem przy jego wiecznym biegu...
dlatego chciałabym kupic jakis krem o lzejszej konsysytencji, ale nie wiem co.....

mój G. pojechał dziś przed 6 do pracy, wiec siedzimy sami do nie wiem kiedy....
sorry ze tylko o sobie, moze później odpisze jak mi net bedzie działał bo limit mi sie kończy :baffled:

hej wczoraj mi laptop zwariował :eek: jak włączyłam mozillę to włączył mi ją od razu po 12 razy :eek:
zdążyłam tylko odpisać niektórym a że M. pracował na kompie stacjonarnym to duupa

Trasia ja też bardzo lubię jeździć :-)Jurek do mnie nie przemawia, Maciek też nie... ale to WASZ wybór i jak dacie będzie ładnie:-)
Asinka coś czuje że ty kolejny kierowca zapalony bedziesz :-)
Ironia my na razie odpuściliśmy nocnikowanie, ale Mati zaczyna czaić że robi kupkę tylko jak ją zrobi to ucieka i żeby go przewinąć to muszę ga najpierw złapać ;-) i no jak pytam co masz w pieluszce to odp: "beeee"
Mamo Matiego ja od początku używam persil sensitive i softlan sensitive - ale niemiecka oryginalną chemię, i nigdy nic nie miał. Chcę tak kupować do ok 2-3 lat bo te ubranka mu ślicznie pachną.
Nocnik zwykły ale nóżki antypoślizgowe, a krem do twarzy mamy F18 z apteki, jak w zeszłym roku zaczęły mu sie robić takie czerwone policzki to pediatra mi go poleciła i jest super niedrogi bo ok 7 zł, dla niemowląt z filtrem i super sie rozsmarowuje
Krem z witamin

witajcie slonca:)
ja dzis w znakomitym nastroju jade kupic sobie buty:) i tego pieknego ranka chialabym wam przeslac duzo poztywnej enrgii
to tyle lece bo mi dzieciaki dom demoluja a musze jeszcze dominike do przedszkola odwiezc:)

Dzień dobry! Maja od wczorajszego wieczoru zagilona, więc zadecydowaliśmy, że sam A pojedzie do rodziców, a my zostaniemy w domu, tak więc kati niestety spotkanie nie wypali:-(

hejka
w skrócie: humorek ok zwł że wczoraj spotkałam sie z psiapsiółką, która zawsze mnie pozytywnie nastraja, pracy dużo więc za dużo nie popiszę...
mamoM my do skończenie Loveli ją używamy, potem spróbuję w kulce ekologicznej (my w tym pierzemy) z dodatkiem jakiego delikatnego płynu; krem też Nivea na każda pogodę, nocnik nie.
kati a jakie powód czerwonych policzków wskazała pediatra u Matiego? bo moja też takie miała
moon współczuję, zdrówka dla Majeczki, szkoda, że nie spotkacie się z kati

cześć

Ja po długiej nieobecności wpadłam Was pozdrowić cieplutko :tak:
U nas jako tako, się kręci i chyba nie powinnam narzekać choć mogło by być lepiej ;-)
Co poza tym.. Ja, Misiula i mój luby smarkamy dalej niż widzimy... kicha każdy, ale synek jakoś się trzyma o dziwo do przedszkola chodzi. Od niedzieli do wtorku miałam jakąś jelitówke z synkiem. Z porcelaną w wc sie nie rozstawaliśmy ;-) ale już łokej, przeżyliśmy.
Tęskniłam za Wami!!!! :tak:

cześć! ale piękne dziś słońce! po drzemce wkładamy sunglasses i śmigamy na dwór:tak:
o naszej nocy nawet nie chce mi się pisać; wnerwia mnie pomału ten mój synek...

zapomniałam wczoraj napisać, że my od dawna pierzemy w "dorosłych" proszkach i płynach (a mamy różne bo czasem coś zamawiamy od teściów i z Niemiec przywożą, czasem kupujemy coś w markecie); tyle, że płukanie zawsze dwukrotne; okresowo, gdy np. Nince coś wyskakiwało na skórze, praliśmy w czymś łagodnym przeznaczonym dla dzieci, ale generalnie pierzemy w tym, co nasze i odpukać - nic się nie dzieje;
kremów nie używamy na wyjścia na razie bo po co; jak zrobi się zimno to mam Nivea na każdą pogodę, a jak będzie mróz, to pozostaję wierna clobazie (mocna, skuteczna bariera i o to chodzi):tak:
o nocniku nie ma u nas mowy bo Leo bardzo sporadycznie przyjdzie pokazać, że narobił w gatki:/ więc uważam, że za wcześnie; i szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie zabawy z nocnikiem - tego pilnowania, wysadzania - dla mnie przy 2 bąbli to po prostu więcej roboty:sorry: jeszcze jest czas, młody pozazdrości samodzielności siostrze i sam zechce w swoim czasie - w to wierzę:tak:
katamiasz - mój TSH też w normie, aczkolwiek jak ostatnio byłam u mojej nowej lekarki gin., to w połączeniu z tym co jej mówiłam (o mojej nerwowości i wypadaniu włosów, którego nie można zaliczyć do typowego wypadania pociążowego) uznała, że należy zbadać tarczycę dokładniej; kazała mi któreś ft zbadać (nie pamiętam czy 3 czy 4 - podejrzewała nadczynność raczej) + testosteron; no ale jak już wspominałam, nie po drodze mi wciąż do przychodni na pobranie krwi, ani do endokrynologa;

moon - może to tylko niegroźny katarek i prędko minie!

muszę się rozejrzeć za tranem dla dzieciaków; ponoć Mullers dobry (polecała nam go ta lek. pediatra, która doszukała się u Ninki niedoboru wit.D3); wszak jesień już puka do drzwi!

reklama
Hejo
:-)
marta ale fajnie,że idziesz po nowe buty ja też chcę!!Od 2 tygodni szukam na all ale nic powalającego nie ma.W sklepach też nie widziałam nic co by mnie powaliło.

andariel u mnie TSH 2,51 przy przedziale 0.27-4,20 więc norma.Kurcze ale też mam to co Ty czyli mega nerwowość i to wypadanie włosów tragiczne(nie zaliczam do normalnego wypadania jak kiedyś).Moja lekarka bo byłam dzisiaj u niej z wynikami dała mi skierowanie na mocznik z krwi, kreatyninę i ALT i AST.We wtorek pójdę na pobranie bo u nas labo działa tylko wto i czw.Zaleciła też kontakt z centrum trychologicznym żeby sobie włosy wysłać do badania ale to pewnie sporo kosztuje.Zadzwonię i zapytam.

martadelka fajnie ,że spędziłaś miło czas z psiapsiółką mi tego strasznie brakuje:zawstydzona/y:Obydwie mi bliskie przyjaciółki są daleko...jedna w Norwegii a druga w Szkocji:-(Nie mamy już tak częstych kontaktów jak dawniej i smutno mi.W pracy mam dziewczyny ale wiadomo jak to w pracy zero przyjazni.Musimy się spotkać koniecznie muszę Was poznać:)

A tymczasem odmeldowuję się i uciekam na mały spacerek.Do pózniej kochane :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry