reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

ostatnio pralka dziwnie zrzędzi...
skąd to znam, u mnie po roku tych odgłosów uznałam, że czas na nową - stara miała z 8 lat - zanim sąsiedzi nie przyjdą i nie zapytają czy nie kupiłam sobie betoniarki :-p A żywot żelazka przez wodę to ok. 3 lata. Ciekawe ile nowe pociągnie na destylowanej.
Aestima - z tym pożyciem to brzmi mi jak z małżonkiem ;-)

reklama
hej
ja już dzis w troszke lepszym humorze, troszkę:sorry:
moja koleżanka czuję się niezbyt (druga cesarka), jej Córcia ur się z wagą 1,250kg, 4pkt... Musi być dobrze!!!

Asinka jeszcze raz gratuluję potwierdzenia się, że Nina to Nina (piękne imię wybraliscie, naprawdę:tak::-)), fajnie, że udało Wam się wyskoczyć do kina, zdrówka dla Was!
moon genialny pomysł z tym wekendem:tak::-) kiedy w końcu uda Ci się zmienić biurko w pracy??? jak tam z jedzeniem u Majeczki? normalnie wcina Twoje jedzonko?
trasiu to cudnie masz z tym zasypianiem w ciągu dnia u Marysi (piszę: 'masz', bo liczę, że teraz to tylko jednorazowe wyskoki):tak: u nas zaaaaaawsze Emi zasypiała na spacerze, nigdy inaczej (poza piersią oczywiście), teraz jest trudniej, jak jest ze mną to w ogóle nie chce iść na drzemkę ani wieczorne spanie!!! Mój M ma teorię: że jestem dla małej rozrywką, że się z nią zawsze bawię, opowiadam, czytam itd Bo z M zasypia bez problemu! Ale tak, jak pisałaś: dzieci zachowują się inaczej przy różnych ludziach, DOKŁADNIE, tylko że Emi pada przy mnie w końcu ze zmęczenia, za żadne skarby świata nie chce iść spać... Jak przyjdzie M, to 5min i Emi śpi... Co do odpieluchowywania to mi się też nie chce... I nas ten problem, że pewnie wszyscy będą chcieli wprowadzać swoje metody: my z M, dziadkowie i moja babcia z siostrą... Moja babcia już ostatnio wyciągnęła nocnik, kazałam jej schować, że ja rozpocznę ten temat z Emi itd Emi pcha się na kibelek, że szok! Więc nie wiem czy u nas nakładka nie pójdzie w ruch, zobaczymy. Bajki o nocniku jeszcze nie kupiłam. Gratuluję mądrej Córci:-p A tak na poważnie: chwalić się trzeba!:tak: Trasiu jeszcze 2m-ce ciąży i brzusio zniknie, już niedługo kochana, a kiedy wywozicie m.in. sofę z Marysi pokoiku?
ironia dobrze, że w pracy dobrze;-):tak: u Was zmiana co do opiekunki?
forever oj też ciężki dzień miałaś?:-( chyba już kiedyś pisałaś o tej Osobie, coś mi świta...
kasiu kochana Jesteś, dziękuję:*

Moje dziecko od kilkunastu minut bawi sie duplo sam w swoim pokoju, wow, od kilku dni się to nie zdarzyło! Bankowo jakiś skok mamy:no: Nie śmiem nawet drgnąć...

Martadelko, oby wszystko było dobrze. A pierwsze dzieciątko też wcześniej przyszło na świat??

Aestima hej hej:-) oj Miesio widzę, co dzień coś innego, u mnie też niecodzienny widok bawiącej się Emi (samej oczywiście), także wiem o czym piszesz.
Pierwsze dziecko przyszło w normalnym termienie (Marysia zresztą:-))

dzień dobry. Dziś znów wpadła mama:-) zabiera Marysię na spacer a ja mam chwilę żeby przygotowac zajęcia. Ależ mi się nie chce do pracy chodzić... jesli brakuje mi energii na zajęcia z mauichami to jest już naprawdę kiepsko. A przede mna jeszcze nagrania z kwartetem w grudniu:-(

martadelka jestem tego samego zdania, nasze dzieci nie chcą przy nas spać bo jeteśmy dla nich najwiekszą atrakcją:) Marysia u babci śpi znacznie więcej niż w domu.
Odpieluchowanie rzeczywiście będzie u was niełatwe żeby ustalić wspólny front u wszystkich.

forever nasza pralka ma jakieś 3 lata więc chciałabym żeby jeszcze sporo posłuzyła:) Ale teraz jak pralka działa 8 lat to dobrze. Wcześniej mielismy ponad 20-letnią pralkę polar i wszystko działało... tylko była głosniejsza od betoniarki:-D

Aestima żartujesz... Marysia też dzisiaj wyjęła dreniane klocki i budowała wieżę przez 5 minut!

trasiu super, że Mama Ci troszkę pomaga:tak: wierzę, że Ci niełatwo, brzusio swoje waży, człowiek szybciej się męczy, do tego Marysia, praca, dom... Z atrakcją masz rację - M cały czas mi to powtarza;-)

Aestima - a jakie Duplo macie ? Młodej jakoś ciężko jest klocki rozdzielać :baffled: Dziś od rana szaleje z owocami i warzywami z Ikea - tylko nie wiadomo czy to sałata czy kapusta :-p
Martadelka - chyba pisałam.... :-( Był to dość poważny kandydat na chrzestnego... :evil:
Traschka - no to faktycznie 3 lata niestara pralka, kiedyś to wogóle była większa żywotność sprzętu....

forever Emi też lubi te warzywa, ale... zabawa polega na wyrzuceniu ich z koszyka i nałożeniu go na głowę:szok::-D ewentulanie przełożenia do innego pojemniczka;-)

reklama
my też mamy te warzywa. Mamy też farmę z Ikei i Marysia sadzi warzywa na tej zielonej trawce. mamy więc ogródek warzywny obok wybiegu dla zwierząt. No i strasznie się wkurza, że nie da sie rozdzielic marchewek:-D

Do góry