reklama

Czerwiec 2011

ironia - wspólczucia dla Twojej Mamy - ja reaguję bólem głowy (tzw. czapa) przy silnym wietrze czy opadach śniegu, ale nie wiem czy to jest ze skokami ciśnienia związane (nigdy nie mierzę), wiem tylko że to nieprzyjemne i np.teraz mam czapę (od mocy) i lodowate dłonie i stopy mimo, że siedzę w swetrze popijając gorące płyny:/ starszym ludziom pewnie znacznie gorzej.
moon - mnie jakoś szczególnie CZD nie "kręci", pamiętam jak dla Leosia zamawiali okulistę do szpitala, jak jeszcze na patologii leżakował, żeby mu zaoszczędzić wizyty w tym molochu, gdzie skupisko chorób wszelakich jest powalające (sama lekarka mnie ostrzegała proponując pobyt wydłużony o kilka dni na oddziale właśnie w celu przeprowadzenia tego badania wzroku). Więc może jednak jakiś bdb okulista niekoniecznie z CZD?
kuchnia prosta, czysta, gładka - ach... sami projektowaliście czy kupiliście projekt?

reklama
Andariel ja mam to samo z glowa i wlasnie podkrecilam klime na plus, bo sie trzese jak barani ogon a dookola wszyscy w bluzeczkach i mowia, ze im cieplo... Moze i powinnam poszukac dobrego okulisty od zeza w W-wie, pewnie niejeden jest, musze sie za to zabrac koniecznie, troche ostudzilas moj zapal z czd;-)
a kuchnie projektowalismy sami, no moze z pomoca plannerakuchennego ikea;-) tylko ten okap nieszczesny czeka na skrocenie maskownicy, musze A. pogonic

a to A. będzie to robił??? brzmi jakoś tak...jak z gat.science-fiction:-D
wiesz, to nie tak, że chcę "ostudzać Twój zapal do CZD", tak mi się tylko przypomniało;-)i gdyby jakiś super specjalista od oczu akurat tam przyjmował (np.w przypadku retinopatii wcześniaczej było tylko 2 lekarzy i jeden z nich, ten dostępny, właśnie w CZD badał), to pewnie bym się wybrała, ale jeśli jest ktoś polecany, doświadczony w innym rejonie mazowieckiego, to raczej bym tę drugą opcję wybrała. No i nie wiem jak na Ciebie, ale na mnie takie miejsca działają okropnie dobijająco (sama świadomość, że gdzieś tam, może nawet zupełnie w innym budynku, ale jednak, jest np.onkologia dziecięca), więc staram się unikać. Może ja skrzywiona jestem.

Mrsmoon - tak czy inaczej szacun :happy2: A ten bezpruderyjny sąsiad to jaki ? :-p Ja się dziś ubrałam jak na Syberię bo rano miałam temperaturę ale chyba już jest lepiej - jutro o 10 impreza mikołajkowa - nie ma bata.... Ciekawa kuchnia :happy2: CZD teraz blisko Ciebie ? :shocked2: Raczej IMiD.....
Dziś był czerwony dzień w żłobku, Młoda dostała naklejkę Mikołaja. Ale pogoda :eek: Ludzie kompletnie nie umieją jeździć....:no:

U Ninki w grupie były paczki - czekoladopodobne mikołajki (niestety - moje dziecko z wypiekami na twarzy z ekscytacji, na moich oczach, pożerało jednego dużego gdy ją odbieraliśmy z Leo, a potem w domu zjadła kolejnego dużego+2 małe, a dodam, że rano dostała czekoladkę z kalendarza adwentowego) - dużo mnie kosztowało by jej nie przeszkadzać, ale uznałam, że to jej paczka w wyjątkowym dniu, a dysponowanie jej zawartością niezwykle dla Ninki ważne:sorry2:oprócz tych "rarytasów" były gry...ale niestety mamy identyczną w domu, więc się w sumie nie liczy:dry:
acha, a jak ubierała się w szatni to orzekła, że dziś w przedszkolu była "rozpusta słodyczowa":-D
W drodze powrotnej złapała nas zamieć śnieżna, ale na szczęście mamy b.blisko, więc dalam radę taszczyć dławiącego się od wiatru Leo na rękach.

forever to się nie dawaj choróbskom wszelakim. A impreza Mikołajkowa to taka przedszkolna? Czy inna?

u nas pozytywne zaskoczenie benio przyszedł z paczką a w niej pomarancza, chrupki jabłkowe naturalne i ciasteczka orkiszowe ;-) fajnie bo jeszcze i tak sie obje słodkiego jutro i przy swietach :)

zapakowalam prezencik - Skrzynka Narzędziowa Z Wiertarką Bosch Firmy Klein 8416, DO MAJSTERKOWANIA Sklep z zabawkami,hurtownia zabawek oferuje lego,klocki lego, playmobil,zabawki,zabawki dla dzieci,Kraków i ...cholera jasna !! właśnie przypomniałam sobie !! nie zapakowałam czekoladowego Mikołaja kuźwa !!! :szok::szok::szok: doczepie go do paczki nosz...

a pakunek taki sobie wymysliłam bo znudziły mi sie te torebeczki czy kolorowe papierki - wszystko sama robiłam łącznie z rysowaniem stempli :)

2013-12-06 22.30.15.jpg

Załączniki

• 2013-12-06 22.30.15.jpg
    2013-12-06 22.30.15.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 60
jejku jak u nas wieje...:shocked2: rano ekscytowałam się razem z Emi jak szukała pozostawionego listu do Mikołaja na parapecie a potem zaglądanie pod poduszkę czy Długobrody coś zostawił;-)
DSC_1456.jpgDSC_1459.jpgDSC_1463.jpgDSC_1507.jpg

mój dzień w miarę ok, usg nic nie wykazało, więc dobrze, tylko skąd ten ból...?
w niedzielę idziemy z Emi na spektakl teatralny (interaktywny), potem spotkanie z Mikołajem

andariel oby z uchem Ninki już wszystko było dobrze i cholerstwo nie powróciło! a właśnie - pisałaś, że w p-lu dużo kaszlących dzieci, jak to jest u Was z wejściem do przedszkola/złobka? w sensie kiedy nie wpuszczają? bo rozumiem, że katar i kaszel to norma; już kiedyś chyba o tym pisałyśmy ale ja mam słabą pamięć;-) kumam czaczę z 'rozpustą słodyczową', choć Ty bardziej 'wyrozumiała' pod tym względem (normalna), ja to bym pewnie spazm dostała:sorry2:;-) choć dzisiaj pozwoliłam dziecku na... małego czekoladowego mikołaja i lizaka:-p oczywiście żeby nie było sama ich nie kupiłam, to dziadkowie i siostra M - no i Emi aż się trzęsła na widok lizaka kotka, więc mimo iż to nie było dla mnie łatwe - powiedziałam, że dziś wyjątkowy dzień więc może zjeść; usłyszałam 'wow':sorry2::-p pewnie mi się to czkawką odbije (teściowie to widzieli...)
asinka super, że wyniki zaskakująco dobrze!!! jak Ninusia i Tymek??? no i ten Twój dzisiejszy wpis... dobrze, że ironia postawiła Cię do pionu, co by nas nie straszyć!
kati witaj w klubie, ja też tych nielubiących zimy:no:
ironia jak się czujesz??? wow - prawdziwa przesyłka:tak: no i Bosch - nie pogadasz;-)
moon no Jesteś:-) Maja znalazła od Mikołaja... 9 książek???:shocked2:;-) i czy ja dobrze, zrozumiała: 6 brakujących Kici Koci? czyli wszystkie pozostałe ma...?:shocked2:;-) no szaleństwo:-p Emi ma bodajże łącznie 6 Kici Koci a i to wydawało mi się, że dużo...; koniecznie daj znać jak Dzieci z Bullerbyn; no i proszę! przeprowadzka:tak: kuchnia absolutnie "Twoja' - no ani trochę nie jestem zaskoczona bielą:-p kuchnia jak pisze andariel: czysta, gładka, ja dodałabym jeszcze, że katalogowo/journalowa:tak:; no ale karygodne: okapu jeszcze nie ma??? skandal!;-) ja mieszkam prawie dwa lata i nie mam jeszcze... chyba nawet nie zacznę wymieniać czego nie mam, bo nie chcę się dołować... ale okap mam;-)
forever to oby to było tylko 'zachwianie' temp, udanych Mikołajek jutro;-)

Załączniki

• DSC_1456.jpg
    DSC_1456.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 65
  • DSC_1459.jpg
    DSC_1459.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 65
  • DSC_1463.jpg
    DSC_1463.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC_1507.jpg
    DSC_1507.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
Andariel - inna, w żłóbku w piątek. No i po - zabawa tak, Mikołaj nie - więc prezent odebrałam sama, niestety gł. słodycze :baffled: ale i dwie płyty.
Ironia - szacun, pakunek czaderski :cool2:, sznurek też rysowałaś ?
Felkaa - strój Emi super :happy2:
Ja się czuję lepiej ale nie idealnie ale życie toczy się dalej....
U nas wczoraj wiało i śnieg i szklanka i uważam, że ludzie zimą jeździć nie umieją nawet po mieście....:szok:
Piekłam ciasteczka, a Młoda mi asystowała ze swoim wałkiem i foremkami od Mikołaja. No i udało mi się Ją namówić wreszcie na otwarcie prezentu z urodzin - domek dla lalek, ale skręcanie z Tatą.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry