Dzień dobry skowronki, od rana produkcja, oj trzeba was pilnować bo się znów rozpiszecie i nie dam rady nadrobić zaległości.
TRASCHKA chorowitku, trzymaj się dzielnie, dziewczyny juz podały przepis na Twoje dolegliwości, ja bym dodała jeszcze inhalacje z kilku kropli amolu. Co do gardła to dobrze jest plukac gardło roztworem sodu oczyszczonej. Pól lyzeczki sody na szklanke ciepłej wody; pluczemy 3 razy dziennie; łagodzi stan zapalny. Mam jeszcze przepis sprawdzony na sobie i rodzinie na zatoki, nam pomaga po dwóch dniach stosowania; rozgniec jeden zabek czosnku i wymieszaj go z 4 lyzeczkami ciepłej wody; jak mikstura będzie miała letnia temperature to nabierz ja do kroplomierza lub strzykawki i wpuszczaj po 10 kropli do każdej dziurki; dwa razy dziennie. Wiem ze brzmi dziwnie ale naprawde pomaga. Ważne jest to żeby przy zapaleniu zatok nie jeść produktów mlecznych bo one powodują większe wydzielanie sluzu.
A tak z innej beczki to dołączam do brzuszkow cierpiących na zgage; a juz myślałam ze ominęła mnie ta przypadłość a tu od trzech dni męczy i męczy.
MISIALINKO uważaj na moczenie nóg w ciepłej wodzie , bo teraz ciepła woda może wywołać skurcze. Tak ze lepiej założyć ciepłe skarpety niż zażywać ciepłej kąpieli.