• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Andariel ,trudno powiedzieć. Jaki tu można mieć plan? Pójscia do szpitala się boję- mega osłabiony złapie jeszcze gorszy syf. Póki co czekamy na te wyniki i lekarka ( a mamy znajomą i zaufaną) zdecyduje co dalej. Powiedziała, że będziemy go zdecydowanie prowadzić bez antybiotyków- nie wiem jak chce to zrobić przy chorobach typu angina... Na dzień dzisiejszy chciałabym wiedzieć czy to mononukleoza, inna infekcja wirusowa lub bakteryjna, powikłania po antybiotykach?
Wysypka zeszła w niedzielę, z kupami lepiej od wczoraj. Przedwczoraj wieczorem temp spadła i do wczorajszego wieczora było fajnie, już odetchnęliśmy a tu znowu 37,5 d o 38 dochodzi...
Martadelko, tydzień temu b rozdrażniony, nic nie jadł a od kilu dni wesolutki, żywczyk jak dawniej i coraz lepiej z apetytem

Dzieki kochane, Tata juz po, jest ok:-) a wiec z Miesiem tez musi byc ok! Aestima &&&&& zacisniete! Daj znac oczywiscie, jak mozesz to napisz mi krotko na fb bo pozno w domu bede

Aestima - oczywiście &&&&&& zaciskam! co do np.anginy bez antybiotyku - w kręgach np. nieszczepiących jest to normalne, więc chyba się da; fajnie, że lekarka chętna do takiego sposobu prowadzenia małego pacjenta.

moon - no to ufff, że już po i że wsio ok;

Andariel, może i tak, ale jakoś życie w dzisiejszym swiecie bez możliwości zastosowania antybiotyku ( różne są sytuacje i nie każdy podoła anginie czy zapaleniu oskrzeli bez antybiotyku...) mnie przeraża.

wyniki z morf podsztawowej i moczu są w większości ok poza żelazem ( 6 a norma 50!!!!!!!!) i hemoglobiną 10,4 ( jak na nas to w zasadzie niezła jest)

o 18 będzie rozmaz, crp, ob.
W rozmowie z panią doktor padło słowo "szpital" po raz pierwszy:/ Bo Miesio znów 38,6...

może to jakaś pomyłka z tym żelazem, bo jak dieta dobra, zrównoważona, to niby jakim cudem... albo takie niskie wobec ostatnich infekcji właśnie; acha, no i ponoć jednorazowe badanie o niczym nie świadczy i warto zbadać poziom ferrytyny, czyli zapasu żelaza w organizmie; na mnie słowo "szpital" też działa wiadomo jak, ale jak sama piszesz, nie zawsze da się "zła" uniknąć, tak samo jak antybiotyku... no ale oby nie! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!

Andariel, od urodzenia dobra dieta, bo karmienie piersią 11 m-cy a posiłki stałe- owsianki,dużo warzyw, kasz, mięso to cielęcina, wołowina indyk- dobrego pochodzenia. Jaja eko zerówki lub jedynki. No, z jajami ostatni Miesio ma na pieńku- nie chce, ale wcześniej jadł. Często pije sok z buraka, dobrą na anemię melasę.Ale mimo mojej dobrej diety w ciąży i w połogu i Miesia dobrej od zarania- mamy problemy z anemią i to od samego urodzenia, więc też nie wiem jakim cudem , ale wątpię, że to błąd... Na pewno teraz te 2 tyg. chorowania i baaaardzo kiepskiego jedzenia mają wpływ, ale żeby aż taki? 6, kurna 6 ???!!!!!!!!:no:

Co do szpitala- doświadczenie mamy i szczerze mówiąc- ani razu nam szpital nie pomógł jeszcze. Nasz prof. kazał nam się trzymać od szpitala z daleka, pomimo, że w dziecięcym był ordynatorem. No ale tu prof. nie ma i tu nikt nie weźmie odpowiedzialności za Miesia. Rodzinna jest doświadczona, mądra i super ma podejście ( antyantybiotykowe np.) ale jej pole manewru się kończy. A tym w szpitalu nie ufam...

rozumiem, Aestima;
słuchaj, tak mi do głowy przyszło teraz - czy ktoś kiedykolwiek sugerował by zbadać jak organizm Miesia wchłania? tzn.teraz błądzę po omacku, ale wiem, że jak jest jakiś problem (wrodzony, nazwijmy) z przyswajaniem, to mimo dobrej diety dupa w wynikach; może to jakiś trop by był?

reklama
tak myślę, bo moja mama np nie wchłania b 12 i z tego tytułu ma złe wyniki. różne takie rzeczy badali mu w bdg., ale ja to chyba traumatycznie wyparłam, bo nie pamiętam co konkretnie, muszę otworzyć TEN karton...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry