reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

g

Do tego doprowadza mnie do szału tym, że ciągle próbuje spać na jedną stronę. Nic nie pomaga-ostatni mój patent to jasiek podłożony z tej strony w która się obraca, ale tylko w dzień bo go pilnuję a w nocy sie boję. Co myślicie o takiej nakładce na materacyk? Materacyk pozycjonujący Memo Supreme Sleep Large (2484879604) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Warto czy wyrzucanie pieniędzy?

Muszę iść chyba do lekarza z tą główką bo mam wrażenie, że młody ma ograniczone ruchy bo wtula się we mnie tylko w jedną stronę. Jest troszkę lepiej bo zmieniłam sposób noszenia go ale to i tak nie to.

Moja też spi - tylko prawy boczek. I jak przekładam to się wkurza i kombinuje jak tu na prawy wrócić. Na wznak nie ma szans aby ja połozyć. A i podejrzewam ze materacyk tez by jakos obeszła i na ukochany boczek sie przewróciła.
nawet nauczylam się karmić leżac na prawym boku ale lewym cyckiem aby ja troche zmotywować. I dupa - zje. I zaraz kombinuje jak ti sie przewrócic. Kupiłam karuzelke - zobaczymy, moze pomoze

A w sprawie szczepien - dalej jestem tak samo głupia jak przed zadaniem pytania....

reklama
Witajcie,
Udało mi się podczytać z dwóch dni wieści od Was, ale to troszkę Mało by zorientować się w sytuacji!

gkvip
współczuję sytuacji. Nie potrafię sobie wyobrazić co przechodzisz. Brak poczucia bezpieczeństwa i chwili oddechu przy Noworodku jest okrutnie ciężka! Trzymaj się dzielnie. Postaraj się wygospodarować choć 30 min dla siebie w ciągu dnia bo inaczej zwariujesz i będziesz się kierować emocjami przy podejmowaniu decyzji.

Ja Teściów mam w odległości 700 km i mimo, że Moje Teściowa jest bardzo absorbująca jak się widzimy to bardzo za nią tęsknie i za Teściem też. Może to też przez to, że widzimy się czasem tylko dwa razy do roku? :-)
Odwiedzają nas pierwszy raz po 27.07. Przyjeżdżają na 5 dni - Mąż bierze wolne - więc mam nadzieję, ze pogoda dopisze i będziemy mogli fajnie czas zaplanować.

U nas powoli wszystko się normuje i zaczyna rozumieć potrzeby mojego Dziecka. Jesteśmy cały czas na kropelkach Sab S., które Mały dostaje 3 razy dziennie i brzuszek tylko czasem go pomęczy - jeśli ja sobie na coś pozwolę - np. zaryzykowałam bo miałam okrutną ochotę na naleśniki po amerykańsku na mące, maślance,jajku i proszku do pieczenia. Efekt Mały szalał z brzuszkiem i go wysypało :-/ i nie wiem co to spowodowało: chyba maślanka lub mąka :zawstydzona/y:
Więc naleśniki odpadają z menu :-D
W nocy Mały potrafi mnie zaskoczyć i coraz częściej przesypia ponad 3h. Rano przeciągam go do 9. Nie spał jeszcze nigdy u nas w łóżku w nocy - czasem rano po 8 leżymy sobie wspólnie i Krzyś mi opowiada różne historie :-D I próbuje już się uśmiechać :tak:

Troszkę zazdroszczę tym wszystkim, których Mężowie wzięli wolne po porodzie, albo miałyście pomoc w Mamach lub Teściowych - ja jestem sama z Małym od Samego początku, a Mąż w pracy od 7 do średnio 17/18. Więc pomoc mam tylko wieczorem i w weekend i to nie każdy cały bo też pracuje - niestety taki zawód! Ale idzie przeżyć :-) Najgorsze były dwa pierwsze tygodnie. Teraz, od niedawna uwielbiam wieczory: idę pod prysznic - 30 min mam dla siebie - w łazience radyjko, balsamy i spokojne ogarnięcie siebie. Mały jest pod opieką Taty i wiem, że nic mu nie grozi :-)

Aaaaa i chciałam jeszcze złożyć wyrazy uznania dla Wszystkich Mamy więcej niż jednego Dziecka! Zwłaszcza tym nie przedszkolno/szkolnym! Jak czytam Wasze opowieści to aż szkoda, że nie można cierpliwości i świętego spokoju na kilogramy kupić :-)

Pozdrawiam Was!

AVO ja się kąpałam od razu po wyjściu ze szpitala. I leżałam też:)
Teraz już długie kąpiele robię dla relaksu:)

Jeślichodzi o szczepionkę to tez chyba zdecyduję się na 5w1. 6w1 podobno nie jest aż tak polecane a mi pediatra powiedziała, że 5w1 jest delikatniejsze niż podstawowe i że jeśli w rodzinie są problemy neurologiczne to lepiej 5w1. A mój siostrzeniec ma epilepsję więc wolę taką opcję.
Ale boję się szczepień jak cholera wcale nie jestem wdzięczna dr Internetowi, że naczytałam się o powikłaniach itd. :(

No ale co robić.

Qrczaki moja mama też mi marudzi nt leżenia Gosi tzn ona leży na lewym lub prawym boku jak ją ułożę chyba że się przewróci ale bez szaleństw. A mama mówi, że powinna też leżeć z potylicą na poduszce tzn oczy w sufit.
Co myślicie na ten temat?

na bioderka najlepsza pozycja na wznak, ale głowa płaska z tyłu się może zrobić- najlepiej troche na wznak i troche na każdym boczku:)

my szczepimy się w przyszły wtorek i na samą myśl mam dreszcze. Nas( mnie i moją strarsza córke jak miała 4 miechy) karetka z przychodni zabrała po infarix 5 w 1 3 dawce i 2 dawce pneumokoków- także tym razem innego dnia zaszczepię na pneumo. córcia nie wiadomo czy zasypiała czy omdlewała - u takiego malucha ciężko to stwierdzić....achhhhh

Avo ja się kąpałam tak po 2 tyg:eek: nawet mi do głowy nie przyszło, że nie można. Tylko woda wiadomo nie gorąca...

gjvip- poczekaj troszkę zanim zaczniesz podejmowac jakiekolwiek życiowe decyzje. W tej chwili jeszcze w Twoim ciele szaleją hormony i potrzeba troszkę czasu by to minęło. Jeśli za miesiąc nadal będziesz myśleć tak jak teraz to wprowadzaj w życie swój plan. Nie chcę byś żałowała potem swoich decyzji.

Czy wasze dzieci też wydają tyle śmiesznych dzwięków podczas spania? Muszę mojego nagrać jak śpi jak je też bo mlaszcze okrutnie, w drugim pokoju go słychać :tak::-D:szok:

Ms Mickey maleństwo zaczyna leżeć z główką na wznak dopiero później. Na początku lewa albo prawa strona. Tak jest napisane w dzienniku mojego maluszka, który dała mi położna środowiskowa.

Aylin mój Julek na karuzelę potrafi patrzeć godzinę, ale i tak przekrzywia głowę i wtedy zezuje na nią :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
GKvip- rozumiem Twoje wzburzenie, bo tak jak pisałam wcześniej jestesmy podobne i ja też choc chce wybaczyć nawet to z głowy wyrzucic nie mogę i mnei dręczą takie sytuacje. Jednak jesli to jedyne przewinienie meza w minionym okresie, to moze jednak daj mu jeszcze jedną szansę. Spróbuj sobie jakoś wytłumaczyć jego zachowanie- to jego matka, penwie przez te 16 lat kiedy nie miał z nia kontaktu, choć o tym nie mówił w głębi duszy nad tym ubolewał i jak juz przyjechał zgłupiał trochę z tej wew. radości. Meżczyźni niestety mają inne mózgi niż my poza tym to co dla nas jest oczywiste dla nich takie oczywiste nie jest. Ja czesto jak swojemu chcę pokazac co czuję to mu staram się przedstwic podobną sytuacje z nimw roli głównej . To i tak nie daje rezultatów często, bo meżczyznom trudniej ejst sobie wyobrazić coś czego nie było. |My mamy zupełnie inną wyobrażnie latwiej nam sie stawiać na czyimś miesjcu, jestesmy od urodzenia mniej egoistyczne , bardziej nastwione na dawanie- no co tu duzo gadac, stworzone zostałysmy jako drugie więc lepszym modelem jesteśmy i tyle:)

ales Ty to pieknie napisłas ;)))

A w sprawie szczepien - dalej jestem tak samo głupia jak przed zadaniem pytania....

ja tez ;//

Aaaaa i chciałam jeszcze złożyć wyrazy uznania dla Wszystkich Mamy więcej niż jednego Dziecka! Zwłaszcza tym nie przedszkolno/szkolnym! Jak czytam Wasze opowieści to aż szkoda, że nie można cierpliwości i świętego spokoju na kilogramy kupić :-)

Pozdrawiam Was!

NO TO WSZYSTKIM MARUDOM KŁANIAM SIE JAKO MAMA BLIZNAKOW:-)
WYOBRAZCIE SOBIE SWOJE DZIECIAKI RAZY DWA, KOLKI RAZY DWA, KARMINIE RAZY DWA, PRZEWIJANIE, KAPANIE, ZMECZENIE WSZYSTKO PODWOJNE... :-D

Mój dziś nie daje mi spokoju. Od 5 rano nie bardzo chce spac. Już od dwóch godzin usiłuje sobie obiad ugotowac ale co go odkładam to ryk :-(

reklama
Do góry