reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny czy któraś z was ma opryszczke na ustach? Obudzilam sie rano z tym swinstwem. Do gin nie mogę sie dodzwonić i nie wiem co tu robić. Niektórzy mówią ze jest niebezpieczna dla dziecka. Zwariować można. Cały czas pod gorke:baffled:

Ja mam niestety i zarówno przy pierwszej ciąży jak i teraz gin spokojnie pozwolił mi stosować maść zovirax.

Przy środkach ostrożności i higienie osobistej naprawdę nic się nie musi złego stać :happy:

reklama
ja tez mam opryszczkę- nawet dwie:(

Witam jeśli chodzi o polską służbę zdrowia, to kiepsko, człowiek płaci całe zycie składki a jak przyjdzie co do czego to czekaj miesiącami. Ja naszczęście mam prywatne ubezpieczenie z pracy i jestem bardzo zadowolona, na wizytę zapisuje się jak tylko jest jakaś potrzeba. W niektórych wypadkach nawet są zabardzo dociekliwi. Ale tak to u nas jest dopóki człowiek jest zdrowy i pracuje i ma takie ubezpieczenie to jest ok, ale potem w straszym wieku na emeryturze, radz sobie sam.

no własnie ja też mam prywatne ubezpieczenie, ale szlak mnie trafia,ze co miesiąc nie małe skladki na ubezpiecznie musze placić- normlanie krew mnei zalewa- może teraz po drugim dziecku coś pokominuję,żeby co meisiąc tyle nie płacić......normalnie wychodze z siebie ze złości jak myślę o tym całym systemie...tyle kasy, a do leakrza się nie dostanę, emerytury miec moze nie będę itd...wrrrrr....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
josevinka ja po pierwszym poronieniu miałam III grupę w cytologi co później okazało się, że przyczyną jej w 90% jest bakteria Gardanela. Można się jej nabawić po zabiegu wyłyżeczkowania i równie dobrze może być przyczyną poronienia. Ja po kuracji półrocznej zeszłam do II grupy. Czy robiłaś sobie już jakieś dodatkowe badania?
A z tym urlopem to świetny pomysł. My też tak zrobiliśmy aby odpocząć, zmienić otoczenie. Więc wypoczywaj i nabieraj sił 3maj się cieplutko.

Jeśli chodzi o powiadomienie pracodawcy to moja szefowa wykazała się niesamowitą wyrozumiałością.Ja musiałam powiadomić od samego początku tj od 6tc - jestem na zwolnieniu bo moja ciąża jest "wysokiego ryzyka" więc od razu dostałam L4. Muszę przyznać, że mam super szefową.

Hej ciężaróweczki:-) Właśnie jestem po badaniu usg i maluszek pomachał mi ręką:-D Mierzy już CRL 45mm, a przezierność karkowa NT 1,8mm -więc jest ok :-) mam nadzieję, że u Was też będą same pozytywne newsy:tak:

Monilla super wieści. Gratuluję
Waris - ja pdobnie jak Ty od 5 tc leżę plackiem, więc przekazanie wieści szefostwu mam już dawno za sobą i szczerze mówiąc nie spodziewałam się tak cieplej reakcji... Miło zostałam zaskoczona :-)

Maminka - no wlanie mialam watpliwosci bo kolezanki w ciazy mialy w tym samym wieku ciazy juz bardziej uwypuklone tą częśc najniżej w brzuszku :)

Monilla - ojaa juz mialas przezierność mierzoną ??:) super wieści !!:)

reklama
Monilla - ojaa juz mialas przezierność mierzoną ??:) super wieści !!:)[/QUOTE]

Tak, bo mierzy sie ją od 45mm, a mój maluch ma akurat 4,49mm i dobrze sie ustawił to mi gin zmierzył:-):-)

Do góry