reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny,co robic jak dziecko ma jelitowke?? Ze mna masakra,mąż utknął w korku,Gabi zaczęła prykać z kleksami,więc obawiam sie,że i u niej moze sie zaczyna.
Nie mam siły nakarmić G,ugotowałam tylko ryż... A co najgorsze,skonczyły sie jak na zlosc pieluchy!!!!!
Kuźwa,do tego ta pogoda!!

reklama
Muńka smekta saszetka na dzien ... czyli rozrobic polowe rano i podac polowe wieczorem ... ja ostatnio rozrobilam cala i podawalam przez sobote po troszku bo mi wymiotowal jakbym probowala na raz podac to pewnie by zwrocil ... dodatkowo kleik ryzowy ale nie na mleku tylko wodzie z odrobina soli i cukru ... marchewka gotowana,.. jablko tylko pieczone, banan, ryz w formie przetartej albo normalnie posolony z ociupinka maselka

no i nie dawac mleka bo ono rozwalnia jeszcze bardziej ... czy to krowie czy mm i podraznia jelitka

Munka - wspolczuje, paskudna przypadlosc :no:. Na jelitowke takie sa srodki jak na biegunke - marchewka (tylko nie pamiatam czy swieza czy gotowana, chyba gotowana), banany i takie tam. Oby szybko przeszlo.

Kiedy tak nam psa w nocy szalala to sie tez troche spietralam. Jak bylo to tsunami pare lat temu w Azji poludniowej zapadlo mi w pamiec, jak mowili, ze zadne swobodnie zyjace zwierze nie ucierpialo - wszystkie uciekly na wiele godzin przed w glab ladu. I tak sie zastanawialam, czy psa mi schizuje na wyrost, czy czuje cos, o czym my nie wiemy :sorry2:

Wiem, powinnam iść do lekarza. Ale wiecie jak to jest. Trochę mniej boli, mogę już powoli coś zrobić to i wizja lekarza się oddala. Ale pewnie pójdę bo i mój P, na mnie o to warczy.
Kasiek chyba Ty pisałaś mi kiedyś że robisz Poli pieczone warzywa w piekarniku. Możesz napisać mi jak je przyrządzasz i czy dodajesz jakieś mięsko? Plis..może to zje mój niejadek.

Muńka tak jak dziewczyny piszą, smekta podawana powoli, ryż na wodzie, pieczone jabłko. Dużo picia najlepiej wody żeby nie odwodniła się. Jest coś takiego jak orsalit dla dzieci. Podaje się go właśnie przy biegunkach i chyba wszelkich jelitówkach. Nawadnia organizm i zawiera rożne mikroelementy, które są wypłukiwane własnie podczas biegunek i wymiotów.

Muńka zdrówka. Kuruj się aby szybko Ci przeszło.
Oj weekend nastał bo tu taka cisza:tak:
A ja mam chwilkę spokoju. Szymon się bawi, Paula zapatrzona w swój komputer, a małż niebawem pewnie się zjawi. Lubię takie chwile:-) Nawet plecy mniej bolą.

aylin normalnie to twoje dziecko pójdzie do akademii muzycznej lub będzie aktorką. Teatr, filharmonia...A mi Pani z Teatru Lalek odpisała, że nie ma żadnych wolnych miejsca aż do 3 stycznia!

Zakupiłam młodej drewniane ozdoby choinkowe - postacie zabawek (misie, renifery, choinki itp.). Będzie miała radochę z wieszania, no i nic nie zbije:)

u mnie targi ozdób choinkowych a tak pizga ze nie odważyłam się iść. Ja 29 idę znów do teatru. graja cos dla 3 latków to akurat będzie.

I zrobilam twoją tartę z kalafiorem i brokułem. Z tym ze dałam jeszcze mini marcheweczki bo młoda uwielbia. I zjadła beszamel, warzywa a ciasto wypluła. NIe pasiło jej. Po zzjedzeniu duzego kawałka chciała jeszcze jajko. Ugotowalam na miekko - zjadła. I pół butli mleka. A na obiad 8 pierogów (ja 7) więc orkan wybitnie wpływa na apetyt

Muńka smekta saszetka na dzien ... czyli rozrobic polowe rano i podac polowe wieczorem ... ja ostatnio rozrobilam cala i podawalam przez sobote po troszku bo mi wymiotowal jakbym probowala na raz podac to pewnie by zwrocil ... dodatkowo kleik ryzowy ale nie na mleku tylko wodzie z odrobina soli i cukru ... marchewka gotowana,.. jablko tylko pieczone, banan, ryz w formie przetartej albo normalnie posolony z ociupinka maselka

no i nie dawac mleka bo ono rozwalnia jeszcze bardziej ... czy to krowie czy mm i podraznia jelitka

jablko moze też być gotowane. Np z płatkami ryzowymi. Pediatra mi poleciła.

Kuiłam dziecinie klocki duplo na mikołaja- zachwyt średni.

Kto pije ze mna?? Nalewka wisniowa home made tymi ręcami zrobiona

nalewska_wisniowa_wisniowka.jpgprosze

Załączniki

• nalewska_wisniowa_wisniowka.jpg
    nalewska_wisniowa_wisniowka.jpg
    58,9 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Dziękuję :)

A ja się urządziłam :/ kupiłam mamuśce w prezencie terminarz który sama projektuję i uzupełniam i właśnie doczytałam ze muszę dziś go wysłać by do świąt doszedł :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry