reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

kasienka ale się uśmiałam z tego twojego 'na pole' :D:D:D Moja kuzynka ciągle tak mówi, ja już zaprzestałam:p

.
dlaczego?
Kasiek z takiego regionu pochodze :cool2: ze tak sie wlasnie mowi :p a nie na dwor ... wiecej wiesniakow ta bylo niz paniczow :-D

w wlasnie więcej paniczów :) którzy na pole chodzili oglądac włości i chłopów :) a ci co na dwór chodzą to danine państwu składać :p

W krakowie wszyscy mowia na pole:) np: jak jest dzis na polu? Jak to pierwszy raz uslyszalam nie mialam pojecia o co chodzi.... Ale ja nadal sie nie przelamalam zeby tak mowic po 6 latach:)
Janek na pewno bedzie mowil: idziemy na polko haha

Ale u nas też jest "na pole" :) i kraków z rzeszowem ma jeszcze nakastlik wspólny :) w innych rejonach slowo raczej nieznane

reklama
Iwon wlasnie w tym filmiku mnie uderzylo to se dziecko placze a ona nie reaguje i nadal nagrywa:/

Aylin nie wiem co to nakastlik musze sie douczyc:)

Ja tez mówię na pole :-D Maz mówił na dwór ale juz mowi na pole :-D Nie, ze mu kazalam ale sam sie przestawil :)
A słowa nakatlik tez nie znał :)
josie nakastlik to komodka koło łóżka :)

asik wspolczuje

Ostatnia edycja:
Josie - nakastlik to taki stolik/szafeczka w sypialni przy łózku. szafka nocna? nie wiem jak to nazwać. U nas nakastlik i wiadomo o co chodzi.

Muńka - dziękuje za streszczenie ostatnich tygodni :) ale moze bardziej szczegółowo poproszę heheh
Iwon obiecała zdjęcia :)

hej baby

jestem wykończona. Moje dziecię od rana w świetnym humorze postanowiło nie spać dzisiaj w dzień. Efektem tego od 16 próbował mnie wykończyć. Ale matka twarda jest i się nie dała :-D.
Wczoraj i dzisiaj do południa marudzenia nie było, więc już sama nie wiem co było tego przyczyną w pn i wt.
Zobaczymy co zafunduje nam jutro :szok:

Aylin witaj po powrocie z wczasów.

Asik współczuję bólu zęba.

Aga gratulacje dla brata, bratowej i Ciebie Ciociu :)

Do mnie też ten filmik ze wzruszonym dzieciątkiem nie przemówił. Szkoda bąbla i tyle. Co tu uwieczniać?

A tym pulmexem to zszokowana jestem chociaż już słyszałam opinie, że wcześniej był ze wskazaniami dla miesięcznych dzieci, ale zmieniono na 6m+. Ale wydaje mi się, że raczej mogą miec po nim problem dzieci wyjątkowo alergiczne na przykład.

Na spacery też picia nie biorę chociaż mam taki termiczny pokrowiec z TT. Noc chyba, że idziemy do kogoś to biorę, ale wtedy mogę podgrzać wodę na miejscu.

I tyle pamiętam.

edek strasznie przygnębia mnie jutrzejszy dzień. Zawsze chodziłam na cmentarz z K. W tamtym roku też razem byliśmy z Szymkiem. Tyle, że młody nie czaił co się dzieje, tylko spał w wózku. A teraz już nie da rady z nim pobyć dłużej na cmentarzu. Niestety pała ogromną miłością do zniczy i nie przejdzie nie dotykając każdego niemalże.
Z tegoż powodu idziemy razem, K tylko na chwilę i zaraz wraca z młodym do domu, a ja zostaję z siostrą na mszy. Kurdę już mi się płakać chce. Jakoś z K tak raźniej mi było patrzeć na grób rodziców....

Ostatnia edycja:
Haha Aylin a ja napisałam, ze nakastlik to komodka przy łóżku, brakowało mnie wlasnie słowa szafka:-D bo ja tylko nakastlik mówię, szafki to są inne :-D

Hehe w sumie ti takie połączenie szafki komodki i stolika. Dla mnie nakastlik to nakastlik i już. Ale obecnie nie posiadam a szkoda bo miałabym książkę aktualnie czytana gdzie chować

Uf.., chwila dla siebie.

Kilka słów o sobie w odpowiednim wątku :-)

Dziewczyny ja jeszcze nie do końca zaznajomiona jestem. Muszę trochę przejrzeć i może uda mi się ogarnąć w miarę szybko :-)

Dziewczyny, orientujecie się może czy jest możliwość edycji loginu? Drażnią mnie te duże litery :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry