reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie kobietki,
No w końcu mam chwilkę wolną bo młodziak zasnął. Czas na kawkę i bb:-)

Ja robiłam sobie kawę, a P jadła śniadanie w foteliku przy bajkach i oczywiście zasnęła przy nim:p
Kasiek super, że wyniki w porządku. I fajnie masz z tym zasypianiem P. Ja to mogę pomarzyć, że Sz. zaśnie przed południem. Od dawna ma tylko jedną drzemkę i często w okolicach 13 lub 14-tej.

Sunshine, oj współczuję nocki.Wiem co to znaczy. Mój brzdąc też wybudzał się często i nie było bata, musiałam wziąć go do nas do łóżka.

Andzia mam nadzieję, że chłopaki czują się lepiej.

Ja dziś na noc ubieram biustonosz pancerny i jakiś kombinezon, bo młody mnie dziś sam w nocy rozbierał :szok::szok::szok:i wszedł pod koszulkę do cyca:baffled::baffled:

Oj, to musiało wyglądać przekomicznie. Widzisz Aga, widocznie dla twojego A. nie ma nie. Jak nie dasz sam sobie weźmie :-D

Asik to fajnie, że O. będzie chodzić na tańce. Moja córa bardzo lubi takie zajęcia. Co roku wyjeżdża na kolonie taneczne

Alijenka właśnie doczytałam, że jesteśmy ten sam rocznik ;-)
Fajnie masz że twoja mała tak dużo mówi. Pamiętam jak moja Paulina była w wieku Szymona też mówiła bardzo dużo i też juz składała wyrazy razem. Co chwila powtarzała nowy wyraz. W wieku dwóch lat mówiła zdaniami i spokojnie można było się z nią dogadać. A przy tym była też straszna gadułka.:-) Sz.. natomiast mówi dużo mniej. W zasadzie podstawowe wyrazy typu mama, tata, baba, bach itp.. A i ciągle gada coś po swojemu, w tylko dla niego zrozumiałym języku :-) I jest tak jak mówią, każde dziecko jest inne.

Muńka mocno zaciśnięte &&&&&&& za kurs

Papitkaaza ciebie też mocno trzymam &&&&&&&&

MsMickey historia z G super !!!

Kasienka panie w przedszkolu na pewno poradzą sobie. Szkoda by było aby Twoja praca poszła na marne.

kasia.natka u nas z tym mówieniem podobnie.

Dziewczyny karmiące butelką, czy wasze dzieciaki też jeszcze w nocy budzą się na mleko? Mój grzdyl budzi się o 3-ciej nad ranem:wściekła/y: i pokazuje że chce mleko. Jak mu nie chce dać to jest awantura. A mi w środku nocy nie chce się z nim szarpać. I wiem, że może przespać całą noc bo już nie raz tak się zdarzyło.

reklama
tez i tak bywalo :-D a teraz smiesznie wyglada bo zamiast reke do buzi przyciagnac to glowe do przodu wyciaga :-D Aura ostatnio tez misia pod pacha trzyma ale jakos daje rade jedna reka :eek: A N pewnie nie chce sie przemeczac :-p
niooo leniwiec pospolitus i już !!!!!!!!!!!!!!

Alijenka właśnie doczytałam, że jesteśmy ten sam rocznik ;-)
Fajnie masz że twoja mała tak dużo mówi. Pamiętam jak moja Paulina była w wieku Szymona też mówiła bardzo dużo i też juz składała wyrazy razem. Co chwila powtarzała nowy wyraz. W wieku dwóch lat mówiła zdaniami i spokojnie można było się z nią dogadać. A przy tym była też straszna gadułka.:-) Sz.. natomiast mówi dużo mniej. W zasadzie podstawowe wyrazy typu mama, tata, baba, bach itp.. A i ciągle gada coś po swojemu, w tylko dla niego zrozumiałym języku :-) I jest tak jak mówią, każde dziecko jest inne.

Dziewczyny karmiące butelką, czy wasze dzieciaki też jeszcze w nocy budzą się na mleko? Mój grzdyl budzi się o 3-ciej nad ranem:wściekła/y: i pokazuje że chce mleko. Jak mu nie chce dać to jest awantura. A mi w środku nocy nie chce się z nim szarpać. I wiem, że może przespać całą noc bo już nie raz tak się zdarzyło.

a mogę zapytać z jakiego miesiąca jesteś ????

ale chłopcy bardzo często później zaczynają mówić niż dziewczynki także spokojnie będzie jeszcze gadać jak najęty zobaczysz :-D:-D

ja karmię butlą i moja mała od kąd skończyła 5 miesięcy nie je w nocy już
hej laski :-)
u nas dziś pogoda dramatyczna, leje że aż się zastanawiam jak ja pójdę po Misię do żłobka :baffled:
ojj współczuje pogody u nas też chmury krążą na maska ale jakoś nie pada
Oj jakbym chciała by mój gdzieś tak kiedyś usnął :)

Trening czyli mistrza, a nie masz jakieś ceraty by pod fotelik rozkładać? A swoją drogą księżniczka nie będzie się męczyć trzymając butelkę :)
ja też bym chciała aby moja tak zasnęła kiedyś

hmmmmm właśnie sobie uświadomiłam że mam takową ceratę zebraną z ogrodowego stołu i jej nie wyrzuciłam ( mam nadzieję )

witajcie

U nas chyba piatki w natarciu, a juz miałam nadzieje, że odpoczniemy...

Papitkaa - a o jakiej spirali myślałaś? Coś Ci mogę na ten temat napisać, tylko co chcesz wiedzieć?

Alijenka - przy spirali dośc istotne jest, żeby nie była zakładana przed urodzeniem pierwszego dziecka, później można (wiek nie ma znaczenia, ja miałam założona po urodzeniu Magdy), tylko, żeby była dobrze założona.

Wpadam oczywiście na moment, bo pykam z kompa rodziców, a obok śpi G.

Jutro ostatnia rozprawa!!!!! nie proszę o kciuki, bo wszystkie trzymamy jutro głównie za Hatszept ;-) no....chyba, że w lewej stopie za mnie potrzymacie ;-):-D

Krótko:

Sunshine - ten kurs, to Integracja Sensoryczna

Sylka - moja już nie budzi się na mleko.

Sylka moj tez sie juz nie budzi na mleko-jak mial 5 miesiecy to zaczelam konsekwentnie oduczac i bardzo szybko sie udalo

Kasiek zasnela przy bajkach o_O ze tez mojemu sie to nigdy nie zdarza!

A wlasnie czy widzialyscie kiedys teletubisie???? Ja mialam dzis ta watpliwa przyjemnosc..... Kompletnie nie czaje tej bajki. Jedyna postac mowiaca meskim glosem czyli ten slynny tinki winki nosi damska torebke!!! Czemu nie dali jej ktoremukolwiek innemu? Trzy pozostale maja glosy nie-meskie... Do tego ten schizolski wiatrak i te ich dziwaczne pozycje do wyswietlania na brzuszkach wtf? Jak ktos w ogole wymyslil ze taka abstrakcja może sie dzieciom podobac? Jankowi najbardziej podoba sie to slonce z twarza dziecka (creepy!) i musze mu przewijac po 6 razy jak tylko sie pojawia...
Do mnie ta 'bajka' kompletnie nie dociera... Niestety on woli to niz misia uszatka

josie - ty oglądnij dobranocny ogród. To dopiero jest hardcore... z mezem siedzielismy z rozdziwionymi ustami jak mi mój tata owe dzieło współczesnej bajkografi przedstawił

reklama
ech cięzko tak zaglądać raz na 2 dni :( tyle produkujecie, że sam Homer by się nie powstydził:-p

młody dzisiaj szał na zmianę z histerią uprawiał, teraz słyszę, że ojcu popłakuje w sypialni - dolne trójki najpewniej, górne się już trochę przebiły:confused2:
poza tym nie chwaliłam się wam, że poszliśmy trochę do przodu z załatwianiem formalności z budową domu, jutro D jedzie nanieść ostateczne zmiany do projektu i jak dobrze pójdzie to w tym roku dostaniemy pozwolenie na budowę:tak:

kurczę widzę, że tak chorobowo ostatnio na forum :(
i temat kisielu mi jeszcze zapadł w pamięć - dzięki za podpowiedzi, na pewno skorzystam :yes:

A powiem Wam tylko, ze jak A zobaczył Zośkę u O na rękach to uciekł na korytarz i płakał i co wchodził i patrzył to znowu w ryk, az usnął z rozpaczy:) ciekawe co zrobi jak zobaczy, ze jego ukochany wujek ma dzidzie na rękach.
bidulek :-D

Dziewczyny, szukam sposobu na wspoljezdzenie Gosi i Bambino Secundo. Wzbraniam sie przed zakupem podwojnego wozka bo te fajne sa kosmicznie drogie (3 tysie - jedna babka chciala 2 za taki sciuchrany...). Mysle nad takim boardem. Widzialam tez takie z jeszcze wyzszym podnozkiem czyli G moglaby siedziec tam tez. Sa tez takie przyczepiane siedzonka do boku wozka.
Na pewno macie jakies doswiadczenie, pliz podzielcie sie:)
Nastepna sprawa: chusta elastyczna. Mam zwykla ale dla Mini lepsza elastyczna, szybsze zalozenie i wygodniej dla Malucha. Ma moze ktoras jakas na sprzedaz? Moze mozecie jalas polecic?
I jeszcze jedno: poduszka rogal dla ciezarowki. Przy G nie kupowalam, mialam poduszki z innej kanapy. Teraz musze. Macie jakies na sprzedaz/polecic?
z dostawką nie pomogę, poduchę miałam taka zwykłą poduszka 170 do karmienia rogal 3w1dla mamy (3675087461) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. akurat jak młody się urodził, to już była wyrobiona, a teraz taki flaczek został, ale zatyka akurat dziurę przy ścianie (w sensie na brzegu łóźka, żebyście sobie nie pomyślały, że w jakimś bunkrze mieszkam:-p ) i młody mi tam nie wpada, a chustę mam tylko tkaną, ale taką 3,6m jakbyś chciała to ci pożyczę, Litlle Frogg to jest jakby co

Ja na temat tego ile wadze dzieci mówią w ogóle się nie wypoeiadam - tysia Nic nie mówi. Ani słowa

mówiła - obecnie przestała
czyli mamy ten sam problem... S tez mówił coś tam, coś więcej po swojemu, a teraz tylko "yyyyyyyy" i "eeeeeeeee":confused2:
po zasięgnięciu porad rodziców byłych niemów, postanowiłam nie mówić już do dziecka "POKAŻ co chcesz", teraz mówię "POWIEDZ co chcesz" a po kilku razach przechodzę na przykładowo "chcesz mleczko?" i efekt jest taki, że młody "powiedział" już parę razy coś w stylu "tia" i "daa"

Taka historia...
urzekła mnie ta twoja historia:-D;-)

Tralalala odebrałam wyniki siku i wszystko wyzerowane:))) Huraaaaaa!!! Ale idzie na bank mega zima - moje dziecko waży prawie 11kg (10,850)!!! Aaaaaaaaaaaaa...a mówiłam, że ostatnio przytyła i nóżki grubaśne:D Ale urosła, piżamy 92/98!
super, że wyniki w porządku!

I musze sie pozalic/pochwalic, ze moja corcia staje sie coraz bardziej independent women, jogurty, deserki i wiekszosc obiadkow je sama, lyzeczka badz widelcem, kiedy ona tak sie rozwinela?
gratulacje! S na razie próbuje, ale bardzo chce się nauczyć, co mnie cieszy, natomiast osiągnięć jak u dziewczynek się nie spodziewam ;)

Ja dziś na noc ubieram biustonosz pancerny i jakiś kombinezon, bo młody mnie dziś sam w nocy rozbierał :szok::szok::szok:i wszedł pod koszulkę do cyca:baffled::baffled:
hahaha sory Aga, ale sobie to zwizualizowałam:-D

już widze Iwon jak to rysuje :)
myslę, że moje wyobrażenie nie będzie zbytnio różnic się od jej artystycznej wizji:-D już nie mogę się doczekać :rofl2:

A wlasnie czy widzialyscie kiedys teletubisie???? Ja mialam dzis ta watpliwa przyjemnosc..... Kompletnie nie czaje tej bajki. Jedyna postac mowiaca meskim glosem czyli ten slynny tinki winki nosi damska torebke!!! Czemu nie dali jej ktoremukolwiek innemu? Trzy pozostale maja glosy nie-meskie... Do tego ten schizolski wiatrak i te ich dziwaczne pozycje do wyswietlania na brzuszkach wtf? Jak ktos w ogole wymyslil ze taka abstrakcja może sie dzieciom podobac? Jankowi najbardziej podoba sie to slonce z twarza dziecka (creepy!) i musze mu przewijac po 6 razy jak tylko sie pojawia...
Do mnie ta 'bajka' kompletnie nie dociera... Niestety on woli to niz misia uszatka
no własnie ktoś to wymyślił i dzieci to uwielbiają, ale podzielam twoją opinię na temat tej bajki

Do góry