reklama

Czerwiec 2012

Aylin, koniecznie wklej swój tort!!!
Alijenka, pomyslałam o dokładnie tym samym teczowym torcie w "moich wypieków", jak pisałyscie o kolorowych tortach!
Aronia, a smarowałas małego? czy nie stosujesz filtrów?

Dzięki dziewczyny za odzew a propos tych komarów...
Ja mogę polecic suuuuuuuper srodek dla dorosłych!!!!! ręczę za niego bo sprawdził sie bardzo nawet w tropikach - chodzi o muggę:
Mugga ® | Środek na komary, na kleszcze i meszki | Mugga.pl
kurcze...piszą, ze od 3 lat...to moze jak byłby dramat i nie mielibysmy mozliwosci sie szybko schowac to na małego był jednak posmarowała chocby na ubraniu...

reklama
Hatszept wkleję wieczorem bo musze zgrać z aparatu. Przepis z moich wypieków ale ten na biszkopcie bo o tym drugim piszą ze paskudny w smaku.

A co do komarów to moje dziewczyny z podwórka polecają ziaje. Ale jeszcze nie testowałam. Ja sprobuje moze jeszcze olejki eteryczne - zobaczymy.

A my chyba zrobimy urodziny w ten weekend...bo tesciowie nas prawdopodobnie odwiedzą...ja jednak postawię na smak tortu, a nie jego wygląd ;) bo czasem trudno, zeby te dwie kwestie szły w parze ;))) no wiec zrobie cos co bedzie smakowac dorosłym, bo Piter praktycznie nie je słodyczy...nawet jak jemy loda to jesli w ogole wyrazi chęć polizania to konczy sie na kilku razach...nie zna tez jeszcze smaku czekolady.
No wiec moze mało kłopotliwa pavlova z bitą smietaną i truskawkami i swieczkami oczywiscie!!! :))))

Josie, zapomniałam napisac, ze Twój teść rządzi :szok: matko!!! co za zwyczaje??? mój taktownie zawsze jakos tak po angielsku ulatniał sie z pokoju, kiedy zaczynam karmic, wiec ok - doceniałam to :)

Aylin, używane prezenty...no wiem, ze to tak w rodzinie, ale mimo wszystko... :baffled:

A u nas słuchajcie dopiero teraz cieplej....tak gadali o takich upałach, a kilka godzin temu był zimny wiatr i jakies dwadziescia pare stopni...na spacerze kilka razy zdejmowalismy i wkładalismy sweterki, wiec upału nie było...teraz robi sie chyba ciut cieplej...

ja polecam mase budyniowa do tortu, masa jest przepyszna (taka idzie do metrowca) mozna na niej kazde owoce poukladac

do 200g masla dodac 200g cukru pudry, utrzec a potem ucierajac dodawac budyn smietankowy (nieslodzony) zrobiony z jednej torebki na niecale pol litra mleka zeby gesty byl,

Ostatnia edycja:
Aaa pavlowa. Wiesz ze to jest dobra myśl? Mam nawet zamrożone bialka. A co do tortu to w smaku super ten na biszkopcie. Masa z śmietany i mascsrpone plus truskawki i borówki i nawet mój ojciec który ze,slodyczy to jada ogórki poprosil o dokladke.

Aga pieklam po 2. A barwniki takie zwykle mam z allegro. 3 kolory podstawe czerwony, niebieski i zolty. Reszta kolorów przez mieszanie. Reszte wieczorem napisze bo zaraz kolezanka na resztkę tortu wpada

Hej dziewczyny,

Wpadam na chwilę bo tez jestem w fazie przygotowań. Jutro przylatują dziadkowie akurat na Szymka urodziny wiec roboty trochę jest.

Aga ja tez robię tort na bazie maskarpone i bitej śmietany. Do tego truskawki i jakieś ozdoby. A i ja mam trochę prasowania, to może Ci Aga je podrzucę ;)

Hatszept mój Sz. też nie bardzo jest za słodkościami. Czekolady też jeszcze nie jadł. Próbowałam mu dać żeby spróbował ale nie chce. Dla mnie to może i lepiej bo on i tak strasznie wybrednych jest w jedzeniu.

Aylin moja córa widziała ten tort i mnie meczy abym go zrobiła. I jaki jest w smaku? Bardzo słodki?

Asik gratulacje dla Oliwki. Super, ze zawody udane:)

Na razie zmykam bo Paula wróciła ze szkoły. A i roboty co nie miara.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry