reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Kasiulka...to super, ciekawe czy sie uda w tym samym terminie urodzic :D Ja przy Bartoszu mialam termin na 19 listopada, a urodziłam 2 listopada...takze jeszcze nic nie wiadomo...ale fajna jest swiadomosc, ze moze dotrwamy razem prawie do konca czerwca, bo chyba tutaj wiekszosc mamus z poczatku czerwca? ;) No i wiekowo tez chyba jestesmy podobne, ja rocznik '79, a ty 80?

Karamija , ja tez mam ochote na same niezdrowe rzeczy do jedzenia...słodycze, chipsy, oliwki, ogórki konserwowe...

reklama
Czesc,

Popsul mi sie laptop, I teraz musze czytac Was w telefonie, tak wiec przepraszam za brak polskich liter.

Bardzo mi przykro z powodu kilku informacji. Dziewczyny mam nadzieje ze szybciutko pod serduszkami zagoszcza nowe fasolki.

Gratuluje nowym czerwcowkom, oraz wszystkim ktorzy widzieli swoje pociechy na usg.
U mine wszystko po staremu. Ciagle mine mdli, a jestem glodna, staram sie cos zjesc I jest ... Tak wiec staram sie nie jesc... Ale ile tak mozna? No I problemy z brzuszkiem - ciagle jak balonik, I ze snem ( dobrze poczytać ze nie dotyczy to tylko mnie)
Dzis do tego strasznie boli mine glowa.
Jutro mam wizytę u lekarza, czasem mam już dość. Mam nadzieje ze to wszystko minie bo ciezko sie tak funkcjonuje.

Sciskam wszystkich gorąco

a no i też walczę z przeziębieniem, zaczęło się od gardła, nie mogłam przełykać, teraz jeszcze katar i trochę drapie w krtani. Leczę się domowymi sposobami, czyli głównie czosnek i syrop z cebuli, strasznie musi capić u mnie w domu ale to nie jest teraz najważniejsze

Co do terminów, to rzeczywiście różnie to bywa. Ja z Maksem miałam termin na 15 marca a urodziłam dopiero 24go

josevina jak ja bym chciala miec wstret do kawy.... niby mam mdlosci czasem nawet od rana do popołudnia, ale jak tylko pomysle o kawie to juz mi slinka cieknie...pije wiec słabą z duza iloscia mleka.

Mój mózg marzy o kawie, ale nos jest sprytniejszy i jak tylko poczuje zapach kawy, to nic z tego - wymioty. Nie mam sposobu, jak go przechytrzyć ;-)

Dziewczyny mam pytanie. Tsh mi wyszło 6.5 (norma 0.3-4.9) ale ft3 i ft4, wyszły w normie. Co mam o tym myśleć?:confused:

Na niedoczynnosć leczyłam się pół życia (dawka 75 euthyrox lub letrox) , po ciąży lekarz jednak stwierdził, że nie mam już:baffled: niedoczynności. Od pół roku nie biorę lekarstw. Wynik podwyższony ale nie aż tak, a ft3/4 dobre. Najbliższą wizytę wyznaczono mi za 2 tyg (prywatnie!) i nie wiem czy mam się martwić czy nie:-(

Niedoczynność jest taka niebezpieczna we wczesnej ciaży, a ja nie wiem czy ją mam:baffled:

Cześć dziewczyny,

Ja tez marzne okropnie i opatulam sie ciagle. No i nadal nie śpię, dziś w nocy zaledwie 4,5 h a pózniej wykończona sie czuje - ale wybudzam sie strasznie wcześnie 5-5.30 rano - nie wiem co z tym zrobić :(
Versitum niestety zupełnie sie nie znam na niedoczynnosci ...

Dziewczyny mam pytanie. Tsh mi wyszło 6.5 (norma 0.3-4.9) ale ft3 i ft4, wyszły w normie. Co mam o tym myśleć?:confused:

Na niedoczynnosć leczyłam się pół życia (dawka 75 euthyrox lub letrox) , po ciąży lekarz jednak stwierdził, że nie mam już:baffled: niedoczynności. Od pół roku nie biorę lekarstw. Wynik podwyższony ale nie aż tak, a ft3/4 dobre. Najbliższą wizytę wyznaczono mi za 2 tyg (prywatnie!) i nie wiem czy mam się martwić czy nie:-(

Niedoczynność jest taka niebezpieczna we wczesnej ciaży, a ja nie wiem czy ją mam:baffled:

Kochana, ja również leczę sie na niedoczynność( po pierwszej ciąży zaczęły mi hormony wariować)

Z tego co się orientuję TSH nie powinno przekraczać 2, 5( według niektórych nawet powinno być w okolicach 1, ale ja się z tym nei zgadzam), a ft 4 powino stanowić co najmniej 60% normy, Ft 3 też powinno być w połowie- jednka podobno najwazniejsze jest ft4:)

A mozesz napisać swoje wyniki wraz z normami? TSH według mnie jest stanowczo za wysokie i powinnaś zacząć przyjmowac leki. Jednak tak jak napisałam nie denerwuj się , bo najważniejsze jest FT4:)

Mnie ostatnio TSH wyszło 2, 2 i znowu musze powtórzyć badania,żeby zobaczyć czy nie wyszło poza 3- jeśli tak będę musiała zwiększyć dawkę Letroxu, a mam już wysoką, bo 100 i wcale mi się to nie uśmiecha, ale co zrobić:(

hej dziewczyny.
pare dni mnie nie bylo i tyle do czytania.
karamija ja mam podobnie jak ty bol gardla,przelykac nie moge.jestem juz caly tydzien na chorobowym,ale tez bym mogla caly dzien tylko spac.bylam u lekarza tylko ze wzglegu na zwolnienie do pracy.lecze sie tez tylko syropem z cebulki i herbatka z miodem.Zycze szybkiego powrotu do zrdrowia

Dzięki AVO :-)

Tak właśnie próbuję się pocieszać, ze ważniejsze jest ft4:sorry2:
To moje wyniki
tsh 6,537 ulU/ml norma 0,350-4,940
ft3 2,8 pg/ml norma 1,71-3,71
ft4 0,89 ng/dl norma 0,70-1,48

Nie mam 60% normy ft4:-(

Chyba nie wytrzymam 2 tyg. Będę próbować wcisnąć sie jeszcze na dziś. Spróbuję na biedną, przestraszoną ciężarną....może się uda:baffled: chociaż panie w recepcji są bardzo uparte:crazy:

Ostatnia edycja:
reklama
Buziak ja mam dwujajową i dwuowodniową
Jeżeli chodzi o założenie katy ciąży to ja miłam ją już na drugiej wizycie a zaświadczenie wziełam na pierwszej następną wizyte u gina mam 17 listopada także jeszcze dwa tygodnie a co najlepsze byłam dzisiaj u dentysty i co zobaczyłam karteczke dr nieobecny do odwołania i nici z mojej wizyty super :-)

Do góry