Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja już po badaniu, dzidzia ma 7,19 cm, wszystko ok, ale niestety po badaniu krwawię, lekarz mówi, że to z szyjki i jak do jutra nie przejdzie to mam do niego dzwonić. Strasznie się zmartwiłam![]()
Krwawiła któraś z Was po badaniu?
Karmija wszystko będzie dobrze, wiem że na pewno się bardzo martwisz i doskonale cię rozumiem ale wierzę że z maleństwem jest wszystko w porządku a te badania naprawdę są mało wiarygodne, mojej chrzestnej wyszło wszytko idealnie a syn urodził się z ZD a wielu kobietom badania nie wychodzą zbyt optymistycznie i rodzą zdrowe bobaski. Tak jak dziewczyny pisały to są statystyki a nasze maleństwa przecież nie są statystyczne tylko wyjątkowesorry, że ja tak dziś tylko o sobie ale zrozumiecie
odebrałam wyniki i mam czarno na białym
ostateczne ryzyko trisomii 21 1:133 (zespół Downa)
a biochemia (z krwi) 1:25![]()
27 grudnia mam specjalistyczne usg w klinice prenatalnej
Wierzę że wszystko będzie dobrze Dziewczyny, ja tak z innej beczki, ale bolą mnie pachwiny i kość łonowa jakbym dostała z kopa. Przeszukałam neta, ale na takie objawy skarżą się dziewczyny przed porodem powyżej 33tyg, a nie w 15 tyg. Czy któraś z was też odczuwa takie bóle, bądz miała z tym styczność w poprzedniej ciązy? To dośc męczące, bo boli zwłaszcza przy chodzeniu i przeracaniu się w łóżku z boku na bok. Do tego dochodzą te kłójące bóle brzucha i sama nie wiem...czy to normalne??Może sobie coś naciągnełam. Syn waży ponad 16 kg a podnieść go czasem trzeba![]()
![]()
Oj, też się ostatnio zdziwiłam, brzuszek niewielki, a przy pedicure zasapałam sie niczym 200 kg facet. następnym razem juz ide do kosmetyczki.
I tak sie jeszcze zastanawiam nad fryzurka tam na dole, ja lubie zawsze mieć wszystko wydepilowane, a za moment będzie trudno. jak wy sobie radzicie, bądz planujecie radzić?![]()
Piękny ten wypiek, aż szkoda kroić a ile twój syn ma lat jeśli można spytać?Pochwale sie wam dziewczynki ostatnim wypiekiem mojego syna![]()
Piekne![]()
Zdolne to moje dziecko niestety nie po mnie!!!![]()
a ja juz leze w lozeczku ,przepraszam ze nie odezwalam sie wczesniej ,ale musialam poswiecic troszke czasu Mezowi
niestety wizyta w szpitalu troszke mnie zmartwila.. Jeden dzieciaczek nadal rosnie szybciej od drugiego, i dowiedzielismy sie ze grozi nam twin - to - twin transfusion syndrome(tzn. zespol podkradania). oczywiscie od teraz bedziemy pod stala kontrola,i bedziemy biegac na usg co 2 tygodnie.. kolejne usg 5 stycznia ,takze z Naszego lotu do Polski raczej nici.. (chyba ze uda sie przebukowac bilet,ale to tez zalezy od tego czy lekarze dadza mi pozwolenie na taka podroz..) no ale oczywiscie Wszystko dla Dzieciaczkow![]()
strasznie sie martwie,choc Wiem ze musze myslec ze Bedzie Wszystko Dobrze!!
Mam tez druga wiadomosc ,troszke weselsza..i Potwierdzona przez kolejnych lekarzy.
[FONT=&]Na 100% Nosze w Brzucholku Dwoch Chlopczykow [/FONT].. a to znaczy ze u Nas w domku faceci zwyciezyli ..4 do 1
![]()
Witam się z rana.
Asia gratuluję synkówBędziesz miała wesoło z 3 facecikami
Moja sąsiadka urodziła córeczki jedna 2300 druga 1300 a teraz mają 3 latka i żadnej różnicy nie widać
Będzie dobrze
Ja zaraz pod prysznic zmykam i jadę do lekarza, także trzymajcie kciuki
Miłego dnia
Karamija badź dobrej myśli na pewno będzie wszystko dobrze
Ja coś ostatnio znowu zaczynam czuć mdłości chociaż myślałam że mam to już za sobą
Tialana jak tam po wizycie?
Trzymam kciuki i powodzenia u dowcipnego ;-)Cześć dziewczynki - widzę że kapusciano coś się zrobiło
U mnie dziś piernik piekę. I do wigilii będzie przechodził powidłami - mniam
A w sprawie fryzurki na dole - ja mam koleżankę, kosmetolog. Jest kosmetyczka mobilną - dojeżdża do klientek. Więc trochę większy komfort niż w salonie
Lecę na spotkanie z dowcipnym lekarzem.
Pa
KsiążkęSwieta tuz tuz. Co kupilyscie swoim M pod choinke?
ZdolnachaPowazniesam samiusienki bez niczyjej pomocy
On bardzo lubi kuchcic. Czesto cos tam sobie pichci:-)
Bedze dobrze, znam pare takich przypadkow, najwarzniejsze być pod stałałą kontrolą lekarzy.a ja juz leze w lozeczku ,przepraszam ze nie odezwalam sie wczesniej ,ale musialam poswiecic troszke czasu Mezowi
niestety wizyta w szpitalu troszke mnie zmartwila.. Jeden dzieciaczek nadal rosnie szybciej od drugiego, i dowiedzielismy sie ze grozi nam twin - to - twin transfusion syndrome(tzn. zespol podkradania). oczywiscie od teraz bedziemy pod stala kontrola,i bedziemy biegac na usg co 2 tygodnie.. kolejne usg 5 stycznia ,takze z Naszego lotu do Polski raczej nici.. (chyba ze uda sie przebukowac bilet,ale to tez zalezy od tego czy lekarze dadza mi pozwolenie na taka podroz..) no ale oczywiscie Wszystko dla Dzieciaczkow
strasznie sie martwie,choc Wiem ze musze myslec ze Bedzie Wszystko Dobrze!!
Mam tez druga wiadomosc ,troszke weselsza..i Potwierdzona przez kolejnych lekarzy.
Na 100% Nosze w Brzucholku Dwoch Chlopczykow.. a to znaczy ze u Nas w domku faceci zwyciezyli ..4 do 1
![]()
Trzymamy kcukiJa zaraz pod prysznic zmykam i jadę do lekarza,także trzymajcie kciuki![]()
aylin
to życzę samych miłych wrażeń u dowcipnego!!
Mam pytanie, dokąd sięga macica w mniej więcej 14 tyg ciąży bo jakoś nie mogę znaleźć w necie, tzn czy już jest możliwe, że dziecko sięga aż do pępka? Leżę i patrzę na pępek a on się rusza i faluje, jakby ktoś pociągał za sznureczki od środka i czuć też tam coś.