reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam - gratuluje udanych wizyt i poznania plci - ja czekam do pon.

Mam do was pytanie - od wczoraj mam taki napiety brzuch,nie wiem co moze pomoc - nospy nie mam, wypilam magnez mulsujacy,ale nic nie dal a na opakowaniu pisze 1 tybletka na dzien.
Napiety jest caly i takie dziewne uczucie - bolec nie boli,ale ...

Ide do moich starszych synkow,bo obiecalam auta z lego budowac z mini. Milego dnia

reklama
My przed chwilą mieliśmy znowu czkawkę, śmieszne uczucie :-D

Mój pierwszy syn miał bardzo często czkawkę, aż mi go było żal i siebie też, bo cały brzuch mi skakał pod koniec, i wiecie co....nie miał kolek :-) W ogóle!
Takze mam nadzieję i w tej ciąży trochę podskakiwać :-D brak kolek to brak płaczu i aniołek w domu :-D

U mnie dziewuszka wyszła :-)

Gratuluję:-) Super mieć córusię :-D

Ja to wciąż czekam na poważne kopniaki. Jak na razie czułam kilka razy przeciągnięcia i delikatne stukania, gdy leżałam i mocno się "wsłuchałam":tak:

gosiaczek

ja mam dokładnie to samo od wczoraj
to pewnie są już te skurcze braxtona hicksa, macica ćwiczy
ja tam biorę większe dawki magnezu i jak mocno mnie zgina to łykam nospę ale się zastanawiam czy jeśli to dłużej potrwa czy nie iść na kontrolę bo co chwilkę muszę się na chwilkę położyć

Veritaserum a powiedz mi jaki zwiazek ma czkawka w brzuchu z pozniejszymi kolkami?jak jest czkawka to nie ma kolek??bo mlody mial w brzuchu czkawke, kilka razy dziennie brzuch mi skakal czasami a kolki tez mial jakies 3 miesiace:/

Gosiaczek ale Ty masz bez przerwy twardy brzuch od wczoraj?bo przy tych skurczach co macica cwiczy co Karamija napisala to lapie i puszcza za chwile, ale nie caly czas.

Ostatnia edycja:
MI to lekarz powiedział, że jak są czkawki to dziecko ćwiczy przeponę już w brzuchu i jest duże prawdopodobieństwo że kolek nie będzie. U mnie się sprawdziło :-)

Wróciłam ze szkolenia, ale chyba nie nadrobię. Strasznie dużo piszecie :)
Ja mam dziewczynkę na 50 % :p

na 50% to my wszystkie miałyśmy:-D:-D ;-)
a kiedy bedziesz wiedziała na więcej;-):tak:

Jak dziecko w brzuchu ma czkawke to nie jest to dla niego nieprzyjemne:tak: Takze nie ma co przezywac. A co d otych kolek to moze i jakis wpływ ma ale czkawka moze byc od tego ze dziecko zbyt łapczywie piło wody płodowe/ ponoc czesto po zjedzeniu słodkiego.

U nas kolki zaczynały sie u jednego o20 d0 jakiejs 1/2 w nocy i potem zaraz zaczynał drugi. U nas kolki powodowało zbyt kaloryczne mleko - chłopcy pili mleko wysokokaloryczne dla wczesniakow. Odstawilismy mleko i kolki jak reką odjął..

Witam :) pomału powracam do Was :) ale przepraszam nie jestem w stanie nadrobić 80stron :(
Wczoraj pojechałam do jednej z większych przychodni ginekologicznych zrobić rozeznanie i z wyglądu super- z opinii tez, wiec w środe rano mam wizyte- mam nadzieje, ze sobie sama poradze :)
No i dzidzia nic a nic nie daje znaku o sobie :( dwa razy bulgotało mi, ale to dwa tygodnie temu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry