reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hmmm ja tu sobie usiadlam w lozeczku by sie zrelaksowac i jak poczytalam o duchach :baffled: to mi sie odechcialo :baffled:

Poza tym glowa mnie strasznie boli :no:

To jak to jest, w tej koszulce potem sie lezie po korytarzu na porod, czy przebiera gdzies przed? :confused:
:baffled:
Buuu jak nie duchami to porodowka tu dzis straszycieeeee
Chcialabym swego gina przy mnie podczas porodu, ale jak mam mu taki pokaz wyprozniania dac, to niech lepiej siedzi w domu-dam sobiee dare z innymi :baffled:
Uff ja sobie kiedys musialam zrobic lewatywe, nie bylo to ujmujace przezycie :dry:

A zycie po zyciu, zycie po smierci, zycie przed zyciem- moody'ego- czytalam, ukradkiem bralam z bibloteczki babci- ale kiedys troche odwazniejsza bylam, teraz cykorze przy byle halasie- bo niestety ja mam strasznie wybujala wyobraznie :baffled:

Ostatnia edycja:
jezusku to ten porod to istna szkola przetrwania:
- trzeba sie dowiedziec ile i jakie ubranka
-szczepionki
-rodzaje koszul do porodu
-rodzaje porodow
-sposoby samolewatywowania sie

zebym to ja wczesniej wiedziala .......czuje sie jakby mnie w to wrobiono w ta cala konspirACje a przeciez ja dopiero co zaszlam w ciaze nooooo

Mnie natomiast ciekawi jak to wyglada. Tzn :

przyjezedzasz do szpitala z bolami zakladajac ze masz rozwarcie na 2-3palce (o ile dobrze kojarze) i co idziesz na lewatywe jak pytaja sie ciebie czy chcesz czy co i to pewnie w osobnym jakims pomieszczeniu robia.

mamina dokladnie.

Haha, dobry temat :)
Ja przy pierwszym porodzie nie wiedziałam, że można kupę zrobić a w UK rzeczywiście lewatyw nie robią. Pamiętam jak po kilku godzinach skurczy (czy skurczów) ?? byłam strasznie głodna i mąż mi przyniósł zestaw z mc donalda i ja to zjadłam wszystko jakby nigdy nic. Położne jak to zobaczyły to się spojrzały po sobie i powiedziały mi, że one by nie ryzykowały takiego dania przed porodem a ja nie wiedziałam o co im chodzi :-D
W końcu i tak miałam cesarkę więc mi się udało:-)

A jak to wygląda?
nie wiem ale wydaje mi się, że następuje wlewka i się spokojnie do kibelka zdąży a tam już w samotności robi się swoje.
Chyba wolę lewatywę niż kupę na łóżko.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry