reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

My sobie czasami robimy taka pieczoną kiełbaskę w kominku. Rozpalamy drewnem i tak na dłuuugim widelcu się piecze, a potem do żaru ziemniaczki zawinięte w folię aluminiową i wyżerka jak się patrzy!!

reklama
blond Ona wcale nie zartowala, mowila calkiem powaznie, ze gdzies wyczytala czy ktos jej powiedzial, ze jak sie pali w ciazy to dziecko rodzi się "ciemniejsze" bo jest opalane przez matke przez kilka miesiecy i ze, dym powoduje zaciemnienie skory:szok:
Ja sie rozesmialam bo nie moglam juz, totalna glupota.
Chyba, ze to ja glupia jestem?!:sorry:
To nawet nie chodzilo o to porownywanie, bo moglaby mi zwrocic uwage, ze pije pepsi, ok niech jej bedzie ale nie po tym, ze pare minut wcześniej namawiala mnie na paieroska i do tego takie glupie uzasadnienie.
:sorry:

Babki też Was po calym dniu boli niemilosiernie (wrecz napieprz....) kosc ogonowa??;/ ja tak mam od ponad tygodnia... czasem w srodku dnia zaczyna czasem pod wieczor....czasem promieniuje na boki do bioder
Mnie dzisiaj boli ale to dlatego, że za długo przed kompem siedzę ;-)

Czy to jest możliwe, żebym już czuła dzidziola na wysokości pempka?

dobrze ze pol litra nie przyniosla...kurde ludzie to maja pomysly...ja to juz rozne rzeczy czytalam i slyszlam na temat palenia w ciazy ze np nie wolno rzucac bo to szok dla dzicka jak rosnie:/ i milion innych bajek zeby sie tylko usprwiedliwic. ja rzucilam bo nie chcialam sobie w brode pluc potem ze mam chore dziecko z wlasnej winy. a inni niech robia sobie co chca ze swoimi dziecmi i ciazami. nic mi do tego.

nie no jasne, Ona palila i jej sprawa chociaz mi sie cos robilo wtedy:wściekła/y:
teraz planuje drugie dziecko:tak: moze to bedzie ciemniejsze bo pierwszy jest jak dlla mnie blady, widocznie za mał dymu:-D
tak jak piszesz mi tez chodzilo glownie o wyrzuty sumienia, wiadomo jedna bedzie palila cala ciaze i dziecko zdrowe, duze (zeby tylko sie potem nie okazalo, ze w wieku 6-9 lat bedzzie mialo astme) a druga dmucha na siebie i cos sie dzieje, nie ma sprawiedliwosci:no:
A to, zeby nie rzucac od razu to dla mnie smiechu warte:tak:
albo pale albo mam silna wole i przestaje

Wy jesteście okropne jak tak piszecie o tych kiełbaskach z grilla, zimnym piwku i ziemniaczkach takich zawiniętych w folię. mmm normalnie niebo w gębie, że się tak wyrażę. Ja tu po kolacji, czytam co naskrobałyście o tym jedzeniu i różnościach wymyślacie to język mi w ty.łek ucieka :zawstydzona/y:i w sumie to sobię myślę co bym tu znowu zjadła . i jak tu nie przytyć aż tyle :-D

ale gafa, nie po kolacji tylko hmmm po przekąsce,deserze budyń o smaku czekoladowym mmmm ubóstwiam teraz ponad wszystko i do tego napój mleczny gratka smak truskawkowy
laugh.gif

Ostatnia edycja:
blond Ona wcale nie zartowala, mowila calkiem powaznie, ze gdzies wyczytala czy ktos jej powiedzial, ze jak sie pali w ciazy to dziecko rodzi się "ciemniejsze" bo jest opalane przez matke przez kilka miesiecy i ze, dym powoduje zaciemnienie skory:szok:

chyba wód płodowych!!! u palaczek mają kolor zielony:eek:

Czy to jest możliwe, żebym już czuła dzidziola na wysokości pempka?

chyba tez juz tu czuje:cool2:

dobrze ze pol litra nie przyniosla...kurde ludzie to maja pomysly...ja to juz rozne rzeczy czytalam i slyszlam na temat palenia w ciazy ze np nie wolno rzucac bo to szok dla dzicka jak rosnie:/

podobniez nie powinno sie rzucac z dnia na dzien - bo to za duzy szok termiczny dla organizmu matki - i nagły brak nikotyny i obciazenie ciązą.. Tak słyszałam a czy to prawda nie wiem;-)

Buziak TERMICZNY??? jak to termiczny? a nie psychiczny jakis ?w sensie ze jakis stres i to moze zaszkodzic . ale to juz chyba w skrajnych przypadkach. kurde zielone wody plodowe? przeciez pisalysmy ze to sie \co 3 godziny odnawia:) a zieone sa jak dziecko przenoszone i niedotlenione i smolke w srodku oddda. ja mialam z mlodym zielone:eek:

reklama
buziak no ale niektorym nie przegadasz jak maja w glowie, ze Palenie w ciazy ma wielki plus bo dziecko ma ladna karnacje.
Ja słyszałam, żę po lozysku mozna zauwazyc czy kobieta palila czy nie

Do góry