reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

:szok: szok!
Nigdy nie jadłam chleba orkiszowego szczerze mówiąc. A czułaś w nim ten miód? Bo może sporo go tam dodają.
Ten chlebek ryżowy ma sporo błonnika, więc mam nadzieję, że to na mnie tak dobrze działa.
mi jedna z lekarek - pediatra ale tez zajmuje się cukrzycą powiedziała, że pod żadnym pozorem mam nie jeść nic co jest pszennego, ryż tylko brązowy także te chlebki ryżowe też odpadają nioo a ja je uwielbiam :-(, a w tym chlebie nie ma aż tyle miodu ale wynik miałam dobitny także ja się tak pilnuje z cukrami że szoook

http://www.gotujmy.pl/przepisy,dieta---cukrzyca,i797/

http://www.ccel.pl/dieta.php?site=przepisy

Ostatnia edycja:
reklama
A ja zmienie temat co sądzicie o porodzie uśmierzanym prądem i rozweselanym gazem rozweselającym właśnie oglądałam fakty i o tym mówili. Może to być dobry patent tylko nie wiem czy wszędzie to już stosują?;-)

Ja zdecydowanie jestem za gazem rozweselającym:-D:-D uważam, że to świetny pomysł! Nie wszystkie szpitale to stosują.
Szkoda, że nie praktykują raczej tego w szpitalu św. Zofii, w którym będę rodziła, ale tam, o czym też mówili w faktach położne masują ciepłymi woreczkami z pestkami wiśni...pierwszy raz o tym słyszę!

Aga ja w takim szpitalu mogłabym rodzić fajnie to wszsytko pokazali
Muńka a te pestki z wiśni mogą być dobre ciekawa jestem na ile to pomaga
Dobra ide robić liste rzeczy które już mam a co jeszcze musze kupić powoli dla maleństw odezwe się później

mi jedna z lekarek - pediatra ale tez zajmuje się cukrzycą powiedziała, że pod żadnym pozorem mam nie jeść nic co jest pszennego, ryż tylko brązowy także te chlebki ryżowe też odpadają nioo a ja je uwielbiam :-(, a w tym chlebie nie ma aż tyle miodu ale wynik miałam dobitny także ja się tak pilnuje z cukrami że szoook

Gotujmy.pl - Przepisy kulinarne - Dieta - cukrzyca - przepisy kulinarne, Dieta - cukrzyca - porady, Dieta - cukrzyca - produkty

CCEL - Cukrzycowe Centrum Edukacji Lilly

Dzięki za te linki.
Ja kupuję ten chlebek tylko z ryżu brązowego właśnie. I jak dotąd (od początku stycznia) nigdy nie miałam po nim wysokiego cukru.

Minęła godzina od kolacji (jogurt, miód, orzechy i "styropian") - cukier 112.

Ostatnia edycja:
Ja uwielbiam orkiszowy, ale dziś już przegięli ponad 8zł mały chlebek :
Gaz rozweselający pokazywali we Wrocku, ze jest czyli moze byc poród na wesoło :)

wiesz co ja jak się odchudzałam to jadłam codziennie rano 2 łyżeczki otrębów owsianych i one maja tyle błonnika że zaspokajają dzienne zapotrzebowanie i chyba też zacznę teraz bo odkąd jestem na tej diecie to nie wiem ale mam takie zaparcia ze masakra :szok:, wczoraj już nie dawałam rady z bólem brzucha ale jakoś się udało i poszło, a dziś od nowa :-(

reklama
Hej dziewczynki:)
Znowu dawno nie pisałam... :(
Dziś byłam na USG, maleństwo rozwija się bardzo dobrze, wszystko jest w normie:) No i dowiedziałam się, że będe miała najprawdopodobniej córeczkę:))))

Do góry