reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Czołem Dziewczyny,

Ja tak podobnie jak Wy mam termin na czerwiec 2012 dokładnie na 20.06 jednak może okazać się, że będzie szybciej ponieważ wyszła nam ciąża z cukrzycą i bierzemy insulinę. Wiemy już, że będzie chłopak:) Co do badań to w Polsce są 3 usg obowiązkowe. Ja byłam na ostatnim między 28-32tyg. okazało się w 28tyg, że mały waży 1212g i mierzy 26cm co do ułożenia to leżał sobie w położeniu podłużnym, główkowym. Dziś wiem, że jest już dołem jestem po badaniu w 31tyg. i zobaczymy czy tak pozostanie do końca;-) chodzę na razie jak pingwin i nie wspomnę o 100 razy dziennym odwiedzaniu toalety ;-) Podrzucam suwaczek i trzymam kciuki za wszystkie ciążące Mamuśki ... na szczęście coraz bliżej !!!

http://emaluszki.pl/suwaczek4-20120618.jpg

witaj . zostajesz z nami ? :)

reklama
Sunshine co racja to racja, rzadziej widujemy dzieciaczki ale ja nie narzekam na prowadzenie ciąży, wrecz jestem zadowolona:tak: Tak samo jak w Polsce rodza sie zdrowe dzieci, dla nich na pewno byloby dziwne, ze w PL tak sie prowadzi ciaze a dla wiekszosci Polakow dziwne, ze w UK tak. Maja swoje sposoby i tyle, szkoda tylko ze tak malo jest USG:-(
Ja to sie ciesze, ze ginekologa nie musze odwiedzać, zreszta juz kiedys o tym wspominalam.

stokrotka tak 9 to byl na pewno poniedziałek:tak: wiec 6 wypadal w piatek;-)

Ja ja tam jednak uwazam ze Polska opieka lekarska nad ciezarnymi duzo lepsza jest niz ta w UK. Ja i tak jestem w duzo lepszej sytuacji niz inne kobitki :tak: bo z tego co wiem to tu to tylko 2-3 razy USG wciagu calej ciazy robia, a ja juz z 10 razy mialam i nie licze tych z pobytu w szpitalu. I mi jednak brakuje dowcipnych badan i takiej zwyklej rozmowy z lekarzem. No ale coz
,,jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma'':-)

gkvip no to ja jestem zupelnie inna, ciesze sie ze nie mam dowcipnych badan ale to nie znaczy, ze sie nie martwie jak cos sie dzieje, wtedy do szpitala i tam mnie badaja a nie na kazdej wizycie, taka juz jestem;-) i to dla mnie plus.
Wiadomo, to moja druga ciaza ktora tutaj prowadzę i niektorym jak opowiadam jak sie ja tutaj prowadzi sa w szoku.Moim zdaniem wszedzie sa plusy i minusy.
Zadowolona jestem wiec nie narzekam a kazdy moze miec swoje zdanie;-)

reklama
ja tam chodze pruwatnie do gina i tez nie robi mi usg na kazdej wizycie w sumie to ona sam robil mi moze z 5 razy usg a na te usg w 13 tc, 21tc i chodze do innego w tej samej przychodni...
co do szkolu rodzenia to ja jestem zachwycona ze zdecydowalismy sie na zajecia, nie chodzi mi o sama opieke nad noworodkiem tylko o sama fizjologie porodu, balam sie strasznie na poczatku a teraz mimo to ze jestem jeszcze przed ale wiem czego sie spodziewac, mielismy zapoznanie z personelem i pokazywali nam porodowke, mamy cwiczenia wiec jak dla mnie i mojego meza ciesze sie ze poszlismy na te spotkania, tym bardziej ze sa organizowane w szpitalu w ktorym bede rodzic...

Do góry