reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

dzień doberek
no a wy już o sposobach na poród a ja jeszcze muszę poczekać 3 długie tygodnie:-D
zaczął lecieć smi śluz ale z tego co czytałam w waszych postach to normalne wizyte u doktorka mam dopiero 17 maja więc jeszcze 10 dni
ja ze znajomymi nie mam problemu jak długo nie przychodzą to sama do nich jadę i już
dziewczyny miłego dnia
sici pozdrawiam i cieszę się że napisałaś

reklama
Lena trzymam kciuki za rozmowę,żeby było jak najlepiej dla Ciebie!
co wy za świństwa pić mi każecie????bleee!!!to ja już wolę olej rycynowy!
ogarnęłam kuchnię,zrobiłam obiad a jak M. pójdzie do pracy to planuję ogarnąć pokoje ;-)
oj jak ja się już męczę,niby trochę chłodniej dzisiaj a ze mnie sie leje :wściekła/y: i jest mi koszmarnie niedobrze!!!

esperanza nie daj sie. Wolne ci sie należy w końcu.
A mam smieszne pytanie - do pracujacych. W związku z urodzeniem dziecka pracownikowi nalezy się 2 dni urlopu okolicznościowego. Czy nam sie tez nalezy?? To jasne chyba ze TAK pytanie raczej 2 - kiedy je wybrac??

A esperanza - tobie z okazji slubu też 2 dni sie nalezy :)

Witajcie Kochane:)

Sicilku, nawet nie wiesz jak sie cieszę,że u Was coraz lepiej:):-D
czekamy na jakies zdjęcia slicznego Julka)

A ja mam wrazenie,że głowe małej mam między nogami, jak chodze to mi czasem tak napiera, i wtedy mam te beżowe upławy.Wczoraj wieczorem złapal mnie taki ból w pośladku i pachwinie,ze aż mnie zgieło w pół- musiala mi na jakiś nerw nacisnąć.
Brzuszek ma wrażenie,ze mi nie rośnie....troche mnie to martwi , ale mam dzisiaj na 16 45 usg. Może buziaka zobacze wkońcu:) Trzymajata kciuki,zeby była duża i zdrowa- heheeh.

Poza tym juz bym chciała żeby był 21 maj:) wtedy to bym biegała po schodach i uprawiła seksik z M- hehehehe....mam dosyć tej ciąży.

edit: Ruda z Ciebie się leje, a ja spuchnięta tak,ze moja sąsiadka mówi do mnei rano jak jechałam na badania,ż ejuz powinnam uroić, bo widać,że buzia zmeczona taki nosek napuchnięty.......

A mam smieszne pytanie - do pracujacych. W związku z urodzeniem dziecka pracownikowi nalezy się 2 dni urlopu okolicznościowego. Czy nam sie tez nalezy?? To jasne chyba ze TAK pytanie raczej 2 - kiedy je wybrac??

O dzieki za info. Nie wiedziałam o tym. To pewnie doliczaja wtedy gdy do niosę do HR akt zawarcia małżeństwa?

Okularki na razie mnie ominą, bo wada niewielka, a okulista powiedzał, że po porodzie moze się powiekszyć, więc szkoda dwa razy okulary kupować

z tą wodą po jajkach to masakra jakaś:-D mi gin powiedział, że do końca maja mam czekać grzecznie, a potem męża mogę molestować, bo będę mogła rodzić - taki mam właśnie plan plus herbatka z liści malin i dużo spacerów
a o tych porządkach to słyszałam, że to wcale nie jest dobry pomysł, bo się może łożysko odkleić, więc trzeba wysiłek z umiarem stosować, po prostu być aktywną

Lena trzymam kciuki za Was, mam nadzieję że się z P dogadacie &&&&&&&&&&&&&&

a ze znajomymi to mam podobnie, też jakoś wszystko umarło, poza tym tutaj mieszkam dopiero rok i nie mam przyjaciół, wyłącznie znajomych... m wyjechał do Niemiec i tak sobie sama się tu nudzę na tym wygwizdołku
jeżdżę często na stare śmieci, ale po ostatniej przygodzie to ma trochę stresa, a żeby ktoś tu do mnie przyjechał to się nie mogę doprosić, czasami tylko mnie ktoś odwiedza... ale to nic - śmieję się, że jak wyjdę na miasto z wózkiem to nowe koleżanki poznam :-D
no mam też koleżanki, które już porodziły, ale ja im na razie kroku nie dotrzymuję, bo bym się zasapała na spacerze, ale odwiedzam je czasem, później będziemy śmigać razem z wózeczkami:-D

Esperanza masz rację, musisz być asertywna, tym bardziej, że dla Ciebie to i bez pracy będzie aktywny i pracowity tydzień

Sicil dzięki!!! bardzo pocieszające jest to co napisałaś, chyba sobie to wydrukuję i będę czytać w chwilach zwątpienia;-)

Hej piękne,

ja dzisiaj w pracy, więc nie przeczytam co u Was, tylko się krótko witam :happy:

Sicil, super, że się odezwałaś :tak:

może dzisiaj też będę miała usg piersi powtorne także- pomysleć pozytywnie o moich napewnoz dowych cycuchcach:)

witam
No i kolejna koszmarna nocka za nami:-(. Juz normalnie nie mam sily, padam na twarz, wszystko mnie boli a brzuch podczas spania to masakrycznie boli, prawa strona ciala cala spuchnieta i ten bol krocza mnie wykancza:wściekła/y: poprostu mam dosc:-(.

Lena - trzymaj sie kochana i nie daj :tak:sie walcz o swoje:tak:kazda z nas zasluguje na to co najlepsze:tak:
Esperanza - tak trzymaj sluszna decyzja:tak:

Sicilpol - super ze Julcio ma sie dobrze no i wy tez.:-)

No i oczywiscie kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

reklama

Moja koleżanka brała ślub tydzień po świętach i była juz na L4 i jej urlop okolicznościowy nie przysługiwał - takie info dostała z zakładu pracy.

Przestało padać - idę na pocztę.

Do góry