reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Kamila dzięki!!! teraz wszystko jasne :tak:

Rysica ja gdzieś przeczytałam w necie, że po odejściu czopa trzeba uważać na infekcję, więc zakaz kąpieli w basenach, seksu itp. ale to w necie było

masz rację - 14 też fajny dzień, ale ja mam takiego pecha zawsze, że coraz częściej mam przeczucie, że zgodnie z tym pechem to urodzę 13-tego :-D:-D

reklama
Będę we wtorek na wizycie to zapytam o ten czop ;P Bo coś mi się nie wydaje, żeby to aż takie znaczenie miało - tym bardziej, że ja jakoś nigdy nie trafiłam na to...

witajcie niedzielnie

tialana - masz poniekąd rację, za 10 czy 20 lat mogę mieć juz taką sklerozę, że nie będę pamiętała tej sentencji... hihihi. Coś Ty - nigdy tego nie zapomnę i zdania nie zmienię - warto było czekać 40 lat na takiego faceta!!!!!!

Dziewczyny co do tego czopa - nie sugerujcie sie tym tak bardzo, w poprzednich moich ciążach musiał on odejść w czasie porodu, bo nie widziałam tego czegoś, a tym razem miałam okazję toto zobaczyć - dzień przed urodzeniem Kuby, jak zaglądnięto mi w podwozie w szpitalu, to musiał zostać naruszony i wtedy sie z nim pożegnałam.

Miłego dnia Wam życzę.

Kamila - noooo to teraz wszystko jasne:-D:-D

Dziewczyny co do czopa, to myślę, że można to wziąć trochę na chłopski rozum. Jaką funkcję spełnia czop podczas ciąży? - chroni maleństwo przed infekcjami, więc jeśli go już nie ma to pewnie trzeba bardziej uważać, bo ochrona poszła precz. Mogę się jednak mylić, warto zapytać lekarza:-)

Dzień dobry!

Stokrotka urodziła? SUPER!!! Gratulacje dla Stokrotki :D Aaaale się czerwcóweczki sypią :D

Nie wszystkie Moja Droga - nie wszystkie!!!! :wściekła/y:

witajcie niedzielnie

Dziewczyny co do tego czopa - nie sugerujcie sie tym tak bardzo, w poprzednich moich ciążach musiał on odejść w czasie porodu, bo nie widziałam tego czegoś, a tym razem miałam okazję toto zobaczyć - dzień przed urodzeniem Kuby, jak zaglądnięto mi w podwozie w szpitalu, to musiał zostać naruszony i wtedy sie z nim pożegnałam.

Miłego dnia Wam życzę.

Masz rację Katrina - czopem nie ma się co sugerować. Ja już 3 tygodnie bez niego i co... No ale infekcje są bardziej możliwe po jego wypadnięciu - mnie z tego względu lekarz rzadziej teraz bada aby nie kusić losu! I mnie też wypadł po badaniu ginekologicznym - bardzo bolesnym!

A ja się dziś obudziłam z agresją 10! Bo śniło mi się, że urodziłam Małego, a raczej dużego bo Krzyś miał 4200! No i się obudziłam i zrozumiałam, że to nie prawda!!! :-(

Dziś termin porodu i nie miałam nawet sił by się podnieść z łóżka! Brak motywacji! A myśl, że jutro pójdę do lekarza, który powie, że czekamy do przyszłego tygodnia i dopiero do szpitala to aż mi się płakać chce! Bo już nie wierze, że samo się zacznie...
Także marudzenia ciąg dalszy!
W południe pójdę na spacer to może nastrój wróci na dobre tory!

Miłego dnia Wam! :-)

hej dziewczyny
chciałam tylko powiedzieć że jeszcze w dwupaku ale co jeszcze czas pospałam dziś od dłuższego czasu do 9:-) pewnie i dalej bym spała ale mój pies mnie obudził bo już na dwór chciał iść
Wczoraj byłam w Gdańsku co tam się działo szok kibice mieszali się z turystami ale było fajnie
życzę miłej niedzieli

witajcie czerwcóweczki:-)
pospaliśmy do 8;-)Jasiek jest po prostu genialny!!!Teraz zabrał cyca i je,a ja uczę się pisać jedną ręką;-)

Miłej niedzieli Wam życzę i szybkiego rozpakowanie tym co po terminie i w terminie!!!

Kamila - noooo to teraz wszystko jasne:-D:-D

Dziewczyny co do czopa, to myślę, że można to wziąć trochę na chłopski rozum. Jaką funkcję spełnia czop podczas ciąży? - chroni maleństwo przed infekcjami, więc jeśli go już nie ma to pewnie trzeba bardziej uważać, bo ochrona poszła precz. Mogę się jednak mylić, warto zapytać lekarza:-)
Wiesz, poza czopem to samo ph i bakterie kwasu mlekowego są też barierą ochronną :)
Dzień dobry!

Nie wszystkie Moja Droga - nie wszystkie!!!! :wściekła/y:

Masz rację Katrina - czopem nie ma się co sugerować. Ja już 3 tygodnie bez niego i co... No ale infekcje są bardziej możliwe po jego wypadnięciu - mnie z tego względu lekarz rzadziej teraz bada aby nie kusić losu! I mnie też wypadł po badaniu ginekologicznym - bardzo bolesnym!

A ja się dziś obudziłam z agresją 10! Bo śniło mi się, że urodziłam Małego, a raczej dużego bo Krzyś miał 4200! No i się obudziłam i zrozumiałam, że to nie prawda!!! :-(

Dziś termin porodu i nie miałam nawet sił by się podnieść z łóżka! Brak motywacji! A myśl, że jutro pójdę do lekarza, który powie, że czekamy do przyszłego tygodnia i dopiero do szpitala to aż mi się płakać chce! Bo już nie wierze, że samo się zacznie...
Także marudzenia ciąg dalszy!
W południe pójdę na spacer to może nastrój wróci na dobre tory!

Miłego dnia Wam! :-)

Jej jaki sen! :D
A samo może się zacząć z dnia na dzień ;)

a słuchajcie, a jak mi czop odszedł/odchodzi, to jest to jednoznaczne z tym, że zaczęło się robić rozwarcie?? bo mi odszedł ot tak, bez żadnej interwencji... dodam, że nie był podbarwiony krwią. To może tylko szyjka się skróciła?
Ciekawe ;P

Witam w niedzielny, słoneczny poranek
Oznak zbliżającego się porodu brak a to już 42 tydzień się zaczyna

Kasiulka_1980 jestem ciekawa czy już tulisz swoje maleństwo

Sunshine6 oby ci ta herbatka zadziałała :tak:

katrina115
mi nie chodziło o to że Ty zapomnisz ;-), tylko o to że dla niego to byłoby bardzo milę dowiedzieć się że mama po jego narodzinach właśnie tak o nim pomyślała :tak:

Zgadza się że Klusia urodziła naturalnie i to małą elegantkę z torebką ;-) zaraz wstawię na szpitalny sms od nich

Mi też termin 12.06.2012 całkiem się podoba, zwłaszcza że 11-12.06 mam się zgłosić na wywołanie ale pewnie urodzę 13

reklama
Dzien dobry kochane.

Stokrotko gratulacje i sciski :* mua

Co do czekania to marzy mi sie odejscie wod w domu i naturalny porod. Wg moich obliczen 17y. Paczke herbaty z lisci malin skonczylam. Powiem wam ze mi zasmakowala nawet taka na zimno.

Do góry