• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Pierwsza noc w domu za nami i Zocha spała jak suseł. I ja też :) Je ślicznie, mi pojawiło się dużo pokarmu i piersi staja się cięzkie. Dzis przychodzi położna to mi trochę pomoże z nimi.

Dziewczyny pytanie - do zarejestrowania dziecka w urzedzie co jest potrzebne? Jakie dokumenty? I czy urlop macierzyński załatwia się ze swoją firmą czy z Zusem?

Esperanza Wy jak nie jestescie malzenstwem( tak jak my) to potrzebujecie po pierwsze byc razem, kazdy ze swoim dowodem osobistym i Ty dodatkowo swoj akt urodzenia. i wszystko. jakbyscie byli malzenstwem to akt malzenstwa. a tak to tatus bedzie jeszcze musial uznac dziecko przed kierownikiem USC:) u nas jaja byly bo kierowniczka moje nazwisko przekrecila i W powiedzial ze nie jest ojcem dziecka tej pani ale mojego tak :D taaakie oczy zrobila i przeprosila za przekrecenie nazwiska

a co do macierzynskiego to ja nie wiem bo ja do Urzedu pracy musialam zawiezc ...

To mnie od 2 tyg odchodzi czop w kawałkach ale nie podbarwiony niczym...

ja też mam ostatnio sensacje jelitowe, i chyba też przez dziwne ostatnio zachcianki końcowo-ciążowe hahahahaha

a u nas BURZA, ale w dzień nie ma takiego efektu - deszcz i pomruki bo widno jest i nie widać tak błyskawic...

Esperanza Wy jak nie jestescie malzenstwem( tak jak my) to potrzebujecie po pierwsze byc razem, kazdy ze swoim dowodem osobistym i Ty dodatkowo swoj akt urodzenia. i wszystko. jakbyscie byli malzenstwem to akt malzenstwa. a tak to tatus bedzie jeszcze musial uznac dziecko przed kierownikiem USC:) u nas jaja byly bo kierowniczka moje nazwisko przekrecila i W powiedzial ze nie jest ojcem dziecka tej pani ale mojego tak :D taaakie oczy zrobila i przeprosila za przekrecenie nazwiska

a co do macierzynskiego to ja nie wiem bo ja do Urzedu pracy musialam zawiezc ...

Jesteśmy już małżeństwem i mam już nowy dowód:-) W takim razie jutro wyślę męża żeby to załatwił

aaa to cos mi sie pokrecilo bo mi sie wydawalo ze niedawno Ci zareczyn gratulowalam :D:D:D to w takim razie tylko maz, akt malzenstwa i to chyba tyle:))) my to musielismy jeszcze kilka papierkow podpisac czy jego dziecko, ale czy na pewno jego i czy Pani kierownik nie ma tez watpliwosci(ciekawe co ona moze miec w tym temacie do powiedzenia:D:D:D:D)sto razy to samo pytanie hehe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry