reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Mała pocyckała i poszła spac.
Strsznie mi ulewa, nie mam juz sposobu na nią. Przerywamy na odbekniecie, trzymam ja przez pół godziny w pozycji połleżacej, przetestowałam wszelkie polecane pozycje do karmienia dzieci ulewajacych. I dupa. W nocy zadko jej się zdarza. W dzien - non stop. I to nie jest takie ulewanie ze boczkiem cos pójdzie. Jej jak sie poleje to ja jestem zachlastANA, ona, podłoga i ze 2 tetrówki którymi sie okładamy. Nie wyrabiam z ich praniem...

Kolejny dzień temp w granicach 37 stopni na zewnatrz, w domu - 30. Ratuje się - lekka frape, nie gotuje obiadu, i miska z lodowatą woda w ktorej mocze na zmiane stopy... i jest do zniesienia.

Jutro jedziemy na grila - najdłuższa planowana wyprawa niuni. 30 km od miasta :) zobaczymy jak zniesie podróż przed planowanym wyjazdem wakacyjnym.

reklama
Magnii, &&&&&&&&&&&&&&& za Tomeczka!!! Tyle dziewczyn przesyła pozytywne emocje! Musi byc dobrze
:tak: dawaj znac!

MsMickey, tez sie poce :-( a nigdy nie miałam z tym problemów...

Addiena, bardzo fajne wygląda ten leżaczek...praktycznie łózeczko mozna z niego zrobić...:tak: fajnie...ale nie doradze, bo na razie nie planuje takich zakupów...
A z ostatnich zdobyczy to kurier przed godziną przywiózł mate edukacyjną:
FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA RAINFOREST K4562 HIT (2456226133) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Moze to zacheci Małego do lezenia na podłodze, bo mamy problem z "podłogowaniem" i lezeniem na brzuszku...nie wspominajac nawet o obracaniu sie z brzuszka na plecki, o czyms kilka z Was pisało...mój Mały w ogóle nie jest na tym etapie...:no:

December, dzieki za info o żłobku...my chyba tez powinnismy zacząc sie rozglądac, ale z drugiej strony starsznie mi trudno wyobrazic sobie zostawienie takiego malenstwa, które moze jeszcze nawet nie siedzieć z jakimis obcymi osobami...kosmos...no ale ja chyba tez nie bede miała wyjscia...duzo z Was wraca po macierzynskim do pracy? Co robicie z dzieciaczkami?

Jeszcze jedna uwaga...wczoraj robilismy Małemu badania krwi i wieczorem odebralismy wyniki w necie...no i sie przeraziłam...:no: albo wartosci zanizone albo zawyzone i to o duuuzo...jakis kosmiczny udział limfocytów w rozmazie...przepłakałam cały wieczór...dzis po 11.00 udało mi sie dostac do naszej pani doktor, która stwierdziła, ze wszystko jest ok, a normy podane w wynikach dotyczą dzieci powyzej 4 lat.
Ostrzegam zatem, zebyscie nie wpadały w panike widząc wyniki swoich dzieci, bo normy mogą byc dla zupełnie innej grupy wiekowej (badania robiłam w alab laboratoria).

Oczywiscie miałam cos jeszcze napisac, ale zapomniałam...

Ciekawa jestem co u Sicil...

A z ostatnich zdobyczy to kurier przed godziną przywiózł mate edukacyjną:
FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA RAINFOREST K4562 HIT (2456226133) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Moze to zacheci Małego do lezenia na podłodze, bo mamy problem z "podłogowaniem" i lezeniem na brzuszku...nie wspominajac nawet o obracaniu sie z brzuszka na plecki, o czyms kilka z Was pisało...mój Mały w ogóle nie jest na tym etapie...:no:

December, dzieki za info o żłobku...my chyba tez powinnismy zacząc sie rozglądac, ale z drugiej strony starsznie mi trudno wyobrazic sobie zostawienie takiego malenstwa, które moze jeszcze nawet nie siedzieć z jakimis obcymi osobami...kosmos...no ale ja chyba tez nie bede miała wyjscia...duzo z Was wraca po macierzynskim do pracy? Co robicie z dzieciaczkami?

Mam taką sama mate od koleżanki. Ale moja niunka jeszcze zabawkami sie nie interesuje. Więc nawet jej nie rozdkladam. W niedziele bedzie miala miesiąc - i tez sie nie przewraca. W ogóle jest jeden ryk jak ja na brzuszek kłade.... wiec nmiekne i ja zabieram. Kurde wiem ze powinna, ale skoro na razie nie lubi to ja sie poddaje.

Moja niiunka do zlobka od wrzesnia pójdzie. Tj za rok. Mama moja z nia chce zostac do tego czasu. A ja od grudnia/stycznia do pracy. Chcialabym iść na wychowawczy - ale nie oszukujmy się - nie stać nas na to. Kredyt trzeba spłacac - a z jednej pensji stać nas bedzie tylko na rate kredytu i opłaty za mieszkanie. A jeść trzeba.... i ubrac się... i pampki kupować....

Witam się i ja!!

W końcu mam moment wytchnienia, bo tak jak Waszym maluchom, mojej udziela się upał!! Też ją zachwalałam, że tak pięknie sypia, ale odkąd jest tak gorąco, to nie jest już tak pięknie.
Ciągle wisiałaby na cycu i mam wrażenie, że za chwilę braknie mi pokarmu...no ale nie mogę jej odmówić, przecież też jej się chce pić w takie upały. Próbowałam dać jej trochę wody, ale tak szybko piła i przełykała, że się zakrztuszała, więc odpuściłam. Nawet jej już nie ubieram, leży sobie w samej pieluszce.
Wkurzam się też na męża, bo wziął sobie 2 tygodnie urlopu i mimo wszystko pracuje w domu i non stop dzwonią do niego z firmy:angry::angry:

Magni - &&&&&&&&&&&& za Tomeczka!!

Gkvip no jak Cię pacnę za te gofry ... ja tu na kurczaku gotowanym o zwykłym dzemie marze a tu gofry... popłakałam się prawie;-)

Ja też uduszę za te gofry!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny co mozna na hemorojdy w czasie karmienia stosować? Bo zaczyna mnie boleć a nie znam zadnych środków. Macie cos sprawdzone?

Ja stosowałam procto-glyvenol. Mi położna powiedziała, że na każdym leku będzie napisane, żeby skonsultować się z lekarzem, bo nie ma badań na kobietach w ciąży, czy szkodzi, czy nie. Powiedziała, żebym stosowała to co w czasie ciąży.

dziewczyny, czy waszym maluszkom tez czasami uciekaja oczka? Czytalam w necie, ze zezowanie jest fizjologiczne do jakiegos czasu, mimo to sie martwie :(
czy ponad miesieczne dziecko powinno sie juz usmiechac na widok mamy?

Mojej też czasami zdarza się zezować. Gabi ma dopiero 3 tygodnie a już uśmiecha się na widok mojej twarzy i jak zaczynam do niej mówić. Przetestowałam to już kilka razy i zawsze kilka uśmieszków dostanę:-)

Moja mała dała nam wczoraj popalić. Płakała od 23 do 1 w nocy, już sama nie wiedziałam co zrobić, jak jej pomóc. Dopiero jak jej podałam herbatki z kopru wydoiła 60ml i dałam znowu cyca to zasnęła. Budziła się jeszcze ok.4 i później o 7. Pospała do 10 i od 10 na zmianę cyc, noszenie i zasypianie na rękach, odkładanie, 15 min spania i na nowo ryk. Pół godziny temu znowu podałam jej 50ml kopru i znowu śpi. Pytanie tylko jak długo?
Cyce to mi wyciągnęła do podłogi i tak jak ty Muńka wydaje mi się że nie mam już nic pokarmu, ale dostawiam i tak.

Moja mała nie zezuje, przynajmniej nie zauważyłam ale dziś była lekarka z przychodni i zwróciła uwagę na to jak mała się wygina, tak do tyłu odchyla głowę. Powiedziała żeby obserwować ją i jak się to często bedzie zdarzać to da mi skierowanie do ortopedy :eek:, oby nie.

Magni&&&&&&&&&&&&

Moja mała dała nam wczoraj popalić. Płakała od 23 do 1 w nocy, już sama nie wiedziałam co zrobić, jak jej pomóc. Dopiero jak jej podałam herbatki z kopru wydoiła 60ml i dałam znowu cyca to zasnęła. Budziła się jeszcze ok.4 i później o 7. Pospała do 10 i od 10 na zmianę cyc, noszenie i zasypianie na rękach, odkładanie, 15 min spania i na nowo ryk. Pół godziny temu znowu podałam jej 50ml kopru i znowu śpi. Pytanie tylko jak długo?
Cyce to mi wyciągnęła do podłogi i tak jak ty Muńka wydaje mi się że nie mam już nic pokarmu, ale dostawiam i tak.

Moja mała nie zezuje, przynajmniej nie zauważyłam ale dziś była lekarka z przychodni i zwróciła uwagę na to jak mała się wygina, tak do tyłu odchyla głowę. Powiedziała żeby obserwować ją i jak się to często bedzie zdarzać to da mi skierowanie do ortopedy :eek:, oby nie.

Magni&&&&&&&&&&&&

A takie wyginanie do tyłu i przechylanie głowy to jest chyba oznaka głodu. Moja tez tak robi. I zezuje:-)

reklama
Witam!
Upałów ciąg dalszy... Choć wydaje mi się, że dziś w domu jest nieco znośniej niż wczoraj, bo mała też sobie sporo pospała.
Mała śpi mi na brzuchu to mogę trochę ponadrabiać...

Pisałyście coś o drętwieniu i mrowieniu kończyn. Ja miałam ten problem z prawą ręką i do dzisiaj mi nie przeszło. A opuchlizna z nóg zeszła jeszcze w szpitalu a na rękach trzyma nadal i jeszcze nie mogę nosić obrączki...

Czy Wasze dzieciaczki też mają problemy z odbijaniem? Zośkę nosimy na ramieniu po każdym posiłku i niby jej się odbija, a mimo to co jakiś czas coś jej się tam "przypomina" i gdy śpi to się budzi :-( Jak temu zaradzić?

Do góry